آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیشترین همکاری را با اسرائیل دارد
گزارش روزنامه عبری زبان هاآرتص فاش کرد که سیاست مبهم دولتهای پی در پی اسرائیل از اوایل دهه ۶۰ قرن گذشته در مورد واقعیت رآکتورهای اتمی اسرائیل در دیمونا و زرادخانه هستهای آن به نفع تلآویو بوده است.
بر اساس گزارش حاییم لیونسون، روزنامه نگار اسرائیلی مشخص شد که آژانس بینالمللی انرژی اتمی بیشترین سازمان بینالمللی وابسته به سازمان ملل است که موضع مثبت و با رویکرد همکاری نسبت به اسرائیل دارد، هرچند که وظیفه اصلی این سازمان پیگیری اجرای معاهده منع تکثیر سلاحهای کشتار جمعی است.
با وجود اینکه اسرائیل همچنان همان سیاست "مه آلود" را اجرا میکند، اما این مساله مانع نشده است که تعداد محدودی از مسئولان ارشد آژانس بینالمللی انرژی اتمی به غرفه اسرائیل نروند که این غرفه سه شنبه گذشته در مقر آژانس در وین همزمان با آغاز کنفرانس سالانه آژانس افتتاح شد.
گزارش هاآرتص به این امر اشاره کرد که برای بار نخست است که اسرائیل غرفهای را در آژانس بینالمللی از زمان تاسیس این آژانس طی ۶۰ سال گذشته افتتاح میکند.
در این گزارش تاکید شده است که اسرائیل علی رغم اینکه قدرت هستهای دارد که با دستورکارهای اساسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی مغایرت دارد، اما این آژانس بینالمللی است که اسرائیل در آن از سلطه ثابت برخوردار است و در آن از بیشترین کمکها بهره مند میشود.
این گزارش به این امر اشاره کرد، حتی پس از ۳۰ سال از آنکه روزنامه ساندی تلگراف در پنجم اکتبر ۱۹۸۶ رازهای اتمی اسرائیل را فاش کرد، اما مساله رآکتور اتمی اسرائیل در دیمونا به بوته فراموشی سپرده شد؛ گویی که اصلا چنین رآکتوری وجود نداشته است و کشورهای غربی تسلیم تواناییهای اتمی اسرائیل شدهاند و دیده میشود که فشارهای بینالمللی بر اسرائیل در این خصوص کاهش یافته است.
ارسال نظر