احتمال رویارویی مستقیم آمریکا و روسیه در "سوریه"
یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: تحولات میدانی و سیاسی اخیر ثابت کرد که هیچگونه نقطه نظر و عمل مشترکی میان مسکو و واشنگتن پیرامون بحران سوریه و جنگ در حلب وجود ندارد و حتی احتمال درگیری مستقیم میان آمریکا و روسیه نیز در حلب وجود دارد.
تنشها میان آمریکا و روسیه پیرامون بحران سوریه به اوج خود رسیده است؛ پس از انعقاد توافق آتشبس میان واشنگتن و مسکو که دوام چندانی نداشت، حالا سوریه و مشخصا حلب به صحنه رویارویی آمریکاییها و روسها تبدیل شده است.
آمریکاییها که به همراه همپیمانان منطقهایشان، بانی اصلی شکلگیری بحران سوریه و تقویت تروریستهای تکفیری در منطقه هستند، اخیرا تهدید کردهاند که به همکاری خود با روسیه پیرامون بحران سوریه پایان میدهند؛ همکاریای که تنها بر روی کاغذ اعتبار دارد و در صحنه عمل، اثری از آن دیده نمیشود.
از سویی دیگر، روسها معتقدند آمریکاییها توانایی یا تمایلی برای تفکیک میان تروریستهای تکفیری و معارضانی که آنها را میانه رو خطاب میکنند، ندارند و با بمباران تعمدی مواضع ارتش سوریه و گروههای همپیمان آن، اوضاع را به نفع تروریستها پیش میبرند.
روسها همچنین به آمریکاییها هشدار دادهاند که چندان به فکر کنارگذاشتن اسد از قدرت نباشند و مدام بر طبل، گذار سیاسی در سوریه بدون اسد نکوبند چرا که با رفتن اسد، خلاء قدرت در سوریه را تروریستهای تکفیری پر میکنند.
برای آگاهی از اوضاع سیاسی و میدانی بحران سوریه و تعامل به تقابل کشیده شده کرملین و کاخ سفید در مورد سوریه و نبرد در حلب، با محمد علی مهتدی کارشناس مسائل غرب آسیا به گفت و گو پرداختیم؛ مهتدی معتقد است: هدف روسها از حضور نظامی در حلب پایانبخشی به جولان تروریستها در منطقه و حل بحران سوریه است؛ این در حالی است که آمریکاییها نقشه راه روشنی در سوریه ندارند و توانایی یا تمایل تفکیک میان گروههای تروریستی و گروههایی که آنها را میانهرو خطاب میکنند را ندارند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه، احتمال وقوع درگیری مستقیم میان آمریکا و روسیه در حلب را رد نمیکند و میگوید: تحولات میدانی و سیاسی اخیر ثابت کرد که هیچگونه نقطه نظر و عمل مشترکی میان مسکو و واشنگتن پیرامون بحران سوریه و جنگ در حلب وجود ندارد.
در ادامه توجه شما مخاطبان را به این مصاحبه جلب میکنیم:
محمد علی مهتدی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به شدت گرفتن تنشها میان آمریکا و روسیه پیرامون بحران سوریه و نبرد در حلب، اظهار کرد: اختلاف نظر پیشآمده میان مسکو و واشنگتن در مورد بحران سوریه قابل پیشبینی بود و کسانی که تصور میکردند کرملین و کاخ سفید در رابطه با مسائل سوریه زدوبند کرده و به تفاهم رسیدهاند، به اشتباه خود پی بردهاند.
وی ادامه داد: وضعیت اخیر پیش آمده بویژه در حلب نشان میدهد که اهداف و منافع طرفین روسی و آمریکایی در یک پروژه واحد در سوریه، قابل جمع نیست.
نقش آشکار آمریکا در شکلگیری گروههای تروریستی- تکفیری
مهتدی با اشاره به نقش آشکار آمریکا در ایجاد گروههای تروریستی- تکفیری، گفت: آمریکاییها با کمک همپیمانان منطقهای خود نظیرعربستان، قطر، ترکیه و اردن گروههای تروریستی- تکفیری مانند داعش و جبهه النصره را ایجاد کردند و این وضعیت بحرانی را در سوریه بوجود آوردهاند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا، افزود: هدف روسها از حضور نظامی در حلب پایانبخشی به جولان تروریستها در منطقه و حل بحران سوریه است؛ این در حالی است که آمریکاییها نقشه راه روشنی در سوریه ندارند و توانایی یا تمایل تفکیک میان گروههای تروریستی و گروههایی که آنها را میانهرو خطاب میکنند را ندارند.
آمریکا در مبارزه با تروریسم در سوریه جدی و مصمم نیست
مهتدی با بیان اینکه آمریکاییها در مبارزه با تروریسم در سوریه جدی و مصمم نیستند، گفت: شواهد و قرائن سیاسی و میدانی دال بر این است که هدف آمریکاییها در سوریه و مشخصا حلب، فریب روسها و به فرسایش کشاندن نیروهای روسی به منظور امتیازگیری سیاسی و ایجاد شرایط برای تجدید قوا تروریستها است.
وی با بیان اینکه روابط طرفین روسی و آمریکایی در سوریه به تقابل رسیده است، تصریح کرد: اظهارات و اتخاذ مواضع سران کرملین و کاخ سفید حاکی از آن است که همکاری و تعامل طرفین پیرامون بحران سوریه دیگر امکانپذیر نیست و این امر از تفاوت نگرش دو طرف به مقوله تروریسم و امنیت منطقه نشات میگیرد.
روسها مصمماند به حضور تروریستهای تکفیری در حلب پایان دهند
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اهمیت تسلط بر شهر حلب برای طرفین منازعه، گفت: روسها مصمماند به حضور تروریستهای تکفیری در حلب پایان دهند و این امر بدان معناست که آمریکاییها مهم ترین کارت بازی خود در سوریه یعنی جبهه النصره را از دست میدهند.
جنگ در حلب سرنوشت منطقه را روشن خواهد کرد
مهتدی با بیان اینکه جنگ در حلب نه تنها سرنوشت سوریه بلکه سرنوشت منطقه را روشن خواهد کرد، اظهار کرد: وضعیت نبرد در حلب به گونهای است که عقب نشینی هر یک از دو طرف از این استان به معنای باختن قافیه جنگ در سوریه و واگذاری تمام صحنه نبرد به طرف مقابل است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تحولات میدانی و سیاسی اخیر ثابت کرد که هیچگونه نقطه نظر و عمل مشترکی میان مسکو و واشنگتن پیرامون بحران سوریه و جنگ در حلب وجود ندارد و حتی احتمال درگیری مستقیم میان آمریکا و روسیه نیز در حلب وجود دارد.
ارسال نظر