گری سیک: ملاقات نکردن روحانی با اوباما تاکتیک سیاسی بود
یک عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا ملاقات نکردن رییسجمهور ایران با همتای آمریکاییاش در نیویورک را یک تاکتیک سیاسی دانست.
گری سیک، عضو شورای امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری جرالد فورد، جیمی کارتر و رونالد ریگان در گفتوگو با شبکه صدای آمریکا به تحلیل سیاست خارجی احتمالی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور پرداخت.
او گفت: در صورت به قدرت رسیدن هر یک از نامزدهای انتخاباتی یعنی دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه و هیلاری کلینتون از حزت دموکرات اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ادامه خواهد داشت.
گری سیک تصریح کرد: سیاست خارجی ترامپ یک راز است. ما برخی مواضع وی را شنیدهایم اما دیدگاههای ترامپ دائما در حال تغییر است. به عنوان مثال وی پس از حصول توافق هستهای ابتدا گفت که آن را پاره میکند اما سپس موضع خود را تغییر داد و گفت که درباره مفاد آن مجددا مذاکره خواهد کرد. وی پس از این که شنید کارشناسان میگویند که دیدگاهش احمقانه است بدون اذعان به اشتباه خود عقبنشینی کرد. دلیل این که وی میگوید نسبت به ایران سختگیر است این است که با این حرفها به دنبال جذب رای است.
به گفته این مقام پیشین آمریکا رییسجمهور ریگان و کندی نیز در دوران رقابتهای انتخاباتیشان حرفهایی زدند که پس از ورود به کاخ سفید اجرای آن را فراموش کردند.
وی تاکید کرد که در صورت به قدرت رسیدن ترامپ در کاخ سفید احتمال رویارویی میان ایران و آمریکا بسیار بعید است.
گری سیک افزود: کلینتون نیز که از پایهگذاران برجام است این توافق را اجرا خواهد کرد. او بارها آشکارا گفته است که آن را اجرا میکند و نباید به گفته وی شک کرد. سیاست کلینتون در قبال ایران بر مبنای بیاعتمادی است که با راستی آزمایی خلاف آن ثابت میشود. وی به روشنی گفته است که برجام را به طور کامل و بدون اغماض اجرا خواهد کرد.
او در ادامه این گفتوگو سیاست کلینتون در قبال ایران و کشورهای همپیمان در خاورمیانه را آمیزهای از سختگیری و عملگرایی دانست و گفت که خانم کلینتون در مجموع منافع آمریکا را نسبت به منافع دیگر کشورها در منطقه ترجیح خواهد داد.
این استاد دانشگاه کلمبیا همچنین در پاسخ به این سوال که چرا حسن روحانی، رییسجمهور ایران تلاش نکرد با باراک اوباما همتای آمریکایی خود در نیویورک دیدار کند گفت: اگر اینطور به نظر بیاید که رییسجمهور روحانی بسیار به آمریکا نزدیک شده در تهران برای وی دردسرساز خواهد بود. بسیاری میگویند که نزدیکی روحانی به آمریکا یعنی امتیازدهی او به آمریکاییها. اگر وی با اوباما دیدار می کرد و آنها از یکدیگر تعریف میکردند این امر به نفع راستگراها در ایران و به ضرر روحانی بود که قصد دارد در انتخابات دور بعد به پیروزی دست یابد.
وی در بخش پایانی این گفتوگوی خود با صدای آمریکا سخنان روحانی علیه آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل را در همین راستا خواند و گفت: روحانی در سخنانش واشنگتن را به اهمال در اجرای مفاد برجام متهم کرد اما سحر نوروززاده، عضو تیم سیاستگذاری و سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا گفت که برخلاف اظهارات رییسجمهوری ایران، آمریکا به تمام تعهدات خود در برنامه جامع اقدام مشترک پایبند بوده است.
ارسال نظر