کارشناس ارمنی: تصوراتم از ایران تغییری نکرده است
تحلیلگر و کارشناس ارمنی با اشاره به تقویت و تحکیم تصوراتش از ایران پس از سفر به این کشور تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران در راستای مساوات و پرهیز از هرگونه اختلاف میان ادیان، راه خوبی را پشت سر گذاشته است.
آبراهام گاسپاریان تحلیلگر شبکه یک ارمنستان، در پاسخ به این سؤال که قبلا چه تصوری از ایران داشته و آیا با اولین سفر تغییری در این تصور ایجاد شده، گفت: من تصوراتم تغییر نکرده، بلکه تحکیم شده است، چراکه رشته تخصصی من دکترای علوم سیاسی است و تخصص دوم شرقشناسی و تخصص سوم خبرنگاری است.
گاسپاریان که همزمان با چهل و هشتمین المپیک ارامنه و سالگرد نشریه آلیک به تهران سفر کرده است، خاطرنشان کرد: تمام تحقیقات من مربوط به شرق است. در این خصوص دو کتاب را تألیف کردهام و تاریخ ایران و سیاستهای کنونی آن را بهخوبی میشناسم.
وی درباره ارزیابی خود از فضای حاکم بر جامعه ارامنه ایران گفت: امروزه اسلام بهصورت اشتباهی درک میشود، و تنها کشوری که اسلام را بهصورت واقعی نمایان میکند، کشور ایران است؛ ایران در راستای مساوات و پرهیز از هرگونه اختلاف میان ادیان راه خوبی را پشت سر گذاشته است.
گاسپاریان تأکید کرد: من نمیدانم درک سایر کشورهای دنیا از ایران چگونه است اما در کشور ارمنستان نقش ایران را بهصورت درستی درک میکنند.
این کارشناس ارمنستانی اظهار داشت: در دنیا هیچ نمونهای مانند دو کشور ایران و ارمنستان وجود ندارد، که سه هزار سال در کنار هم زندگی کرده، و اینگونه درک عمیقی از یکدیگر داشته باشند.
وی افزود: ملت ارمنی و ایرانی زلزلههای سیاسی و اجتماعی گوناگونی را پشت سر گذاشتهاند و توانستهاند زندگی مسالمتآمیزی را در کنار هم داشته باشند.
گاسپاریان درباره برنامههای جدی دشمنان برای تفرقه افکنی در ایران از طریق مطرح کردن ادعاهایی دربارۀ به اقلیتها گفت: درخصوص اقلیتهای مذهبی، سیاستها همواره از سوی دولت مرکزی و حاکم مشخص میشود.
وی با اشاره به اوضاع برخی کشورها مانند یمن، بحرین و عربستان گفت: در این کشورها میبینیم که وضعیت در خصوص اقلیتها به چه صورتی است و چه وضعیت حساسی وجود دارد. این مسئله از تفکرها و ایدئولوژیهای دولتهای حاکم برمیآید.
گاسپاریان تأکید کرد: من ندیدم که دولت ایران تاکنون اقلیتها را در فشار قرار دهد، و یا آثار آنها را از بین ببرد.
این تحلیلگر ارمنی افزود: در کشور قرهباغ بعد از اتمام جنگ تا به امروز مسجد کبود وجود دارد، کشور قرهباغ مانند نور چشمش این مسجد را نگه میدارد و حفظ میکند. یا مسجد کبود ایروان که یکی از مساجد منحصربهفرد منطقه است که در آینده نزدیک از سوی یونسکو بهعنوان یک اثر جهانی شناخته خواهد شد.
گاسپاریان گفت: این دو نگرش از اراده سیاسی دولتهای ارمنستان و ایران میآید. اگر فرض بگیریم که این دولتها دولتهای جاهلی باشند، مسلماً اقلیتهای کوچک میتوانند در تفکر و سیاستهای آنها اثرگذار باشند، و به شعارهای دنیای غرب توجهی نداشته باشند.
وی اظهار داشت: من علاقه دارم به این مسئله بپردازم که مطبوعات ارمنستان در ارتباط با ایران چه مسائلی را دارند. من بهعنوان خبرنگار و مفسر شبکه خبری ارمنستان همواره در تفاسیرم به نقش ایران در پنج کشور و بالأخص در مسئله مبارزه با تروریسم اشاره میکنم. شبکههای ارمنستان سیاستهای معتدل ایران در قبال جمهوری قرهباغ را بسیار خوب ارزیابی میکنند. خیلی خوشحال میشدم که مطبوعات ایران درباره جمهوری قرهباغ و تنویر افکار عمومی درباره قرهباغ فعالیت بیشتری داشته باشند.
ارسال نظر