حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه در نشست خبری در دمشق اظهار داشت: ما معتقدیم که رژیم صهیونیستی خود را بزرگترین برنده بحرانی می‌داند که در حال حاضر سوریه را در بر گرفته است و ادامه این بحران، فرسایش و تضعیف توانمندی‌ها و امکانات این کشور از اولویت‌های سیاست‌های رژیم صهیونیستی است و این رژیم از پنج سال و نیم پیش همچنان از این بحران سوء‌استفاده می‌کند و شکی نیست که همچنان به این سیاست خود ادامه خواهد داد.

جابری انصاری تصریح کرد: بهترین و مؤثرترین و سودمندترین واکنش به این سیاست‌های صهیونیستی، تلاش جدی و مستمر برای دستیابی به راهی برای حل سیاسی بحران سوریه در اسرع وقت است که مسئولیت اساسی تمام قدرت‌ها، جنبش‌ها و کشورهای بازیگری است که خود را علاقه‌مند به پیگیری وضعیت موجود کشورهای اسلامی و جهان اسلام می‌دانند و  تمام طرف‌هایی که مسئله محوری و اساسی امت اسلامی را مسئله فلسطین قلمداد می‌کنند.

وی درباره دیدگاه جمهوری اسلامی ایران برای حل بحران سوریه و احتمال تشدید اوضاع پس از شکست آتش‌بس در سوریه ابراز کرد: از همان روز اول ما اعلام کردیم که این بحران راه‌حل نظامی ندارد و تنها راهی که به این بحران پایان می‌دهد، گفت‌‌وگو میان تمام طرف‌های مؤثر در جنگ سوریه است و هر طرح سیاسی که با استقبال مقامات سوری روبه‌رو شود، قطعاً چنین طرحی با استقبال و تأیید دولت ایران هم روبه‌رو خواهد شد.

جابری انصاری افزود جمهوری اسلامی ایران با هر عملیات نظامی یک‌جانبه‌ علیه تروریست‌ها بدون هماهنگی با دولت سوریه مخالف است، زیرا چنین اقدامی پیامدهای ناگواری دارد.

معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه کشورمان درباره دلایل شکست آتش‌بس در سوریه به تسنیم گفت: معتقدم که علت اساسی بسیاری از مشکلاتی که کشورهای منطقه از آن رنج می‌برند، به‌خاطر سیاست‌های اشتباه برخی بازیگران منطقه‌ای و بین المللی است.

جابری انصاری تصریح کرد: آتش‌بس از هفته گذشته یک آزمون جدی برای آمریکا به‌عنوان یکی از طرف‌هایی که برای برقراری آن اقدام کرد، بود و ما معتقدیم ادامه این توافق باید متکی به شفافیت و صداقت در سیاست آمریکا برای مقابله با گروه‌های تروریستی باشد و بدون این نیت‌های صادق امکان دستیابی به آتش‌بس نهایی وجود ندارد.

وی درباره حمله  اخیر جنگنده‌های آمریکایی به نیروهای ارتش سوریه در دیرالزور که ده‌ها کشته به جا گذاشت،‌ افزود آنچه در دیرالزور رخ داد، علامت‌های سؤال واقعی درباره نیت‌ها و مقاصد آمریکا در زمینه پایان جنگ در سوریه قرار می‌دهد.

جابری انصاری اظهار داشت این‌که حملات جنگنده‌های آمریکایی به مواضع ارتش سوریه با یورش داعشی‌ها (به مواضع ارتش) همزمان باشد، نمی‌تواند یک مسئله تصادفی باشد و این مسئله بر حمایت برخی طرف‌ها از گروه‌های تروریستی تصریح می‌کند.

وی اضافه کرد: اگر این شیوه (ادامه حمایت‌های آمریکا و برخی طرف‌ها از تروریست‌ها) ادامه یابد،‌ معتقدیم در سایه ادامه این حمایت‌ها امکان برقراری آتش‌بس وجود نخواهد داشت.

معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ابراز عقیده کرد که حل بحران سوریه در صورت توجه به این مسائل اساسی پیچیده نخواهد بود که شامل: جدی بودن در زمینه مبارزه با تروریسم، اجازه دادن به ملت سوریه برای تعیین سرنوشت خود و آینده‌اش و نگاه یک‌پارچه و فراگیر و کامل به مسائل انسانی و دست برداشتن از معیارهای دوگانه و ابتکار تمام طرف‌های ذی‌ربط برای فراهم کردن زمینه گفت‌وگو میان سوری‌ها است.