14 نفری که با دست خالی میلیاردر شدند!
از جان کوم، موسس WhatsApp بپرسید که زمانی با کوپن های غذا زندگی می کرد و پس از فروش کمپانی اش به فیسبوک در ماه فوریه، به مبلغ 19 میلیارد دلار، ثروتی 7.7 میلیارد دلاری کسب کرد.پس از آن لری الیسون، کسی که به مدت 8 سال عجیب ترین کارهای ممکن را انجام می داد تا بالاخره اوراکل را افتتاح کرد. وی سال گذشته 9 میلیارد دلار به ثروتش افزود.
نشریه فوربس لیست 400 فرد پولدار آمریکا را منتشر کرد که البته فقط یک لیست ساده با اعداد و ارقام نبود. فوربس داستان فرصت ها را بازگو می کند. بسیاری از این افراد موفق با تنگدستی و امکانات کم دست و پنجه نرم می کردند.
از جان کوم، موسس WhatsApp بپرسید که زمانی با کوپن های غذا زندگی می کرد و پس از فروش کمپانی اش به فیسبوک در ماه فوریه، به مبلغ 19 میلیارد دلار، ثروتی 7.7 میلیارد دلاری کسب کرد.پس از آن لری الیسون، کسی که به مدت 8 سال عجیب ترین کارهای ممکن را انجام می داد تا بالاخره اوراکل را افتتاح کرد. وی سال گذشته 9 میلیارد دلار به ثروتش افزود.
این فقط یک رویای آمریکایی نیست، چندین و چند کارآفرین از سراسر دنیا در چنین موقعیت هایی بوده اند و حالا در دسته اقلیت پولدارها هستند. جک ما، موسس علی بابا واضح ترین نمونه است.داستان این ثروتمندان نشان می دهد که تلاش، پشت کار و اندکی شانس می تواند بر شرایط بد غلبه کند و موفقیت های باورنکردنی پدید آورد.
جان کوم
دارایی: 7.7 میلیارد دلار
جان کوم 37 ساله، زمانی که 16 سال سن داشت از آمریکا به اوکراین مهاجرت کرد. در 2009، وی و برایان اکتون، یکی دیگر از موسسین، اپلیکیشن برقراری ارتباط واتس اَپ را برای برقراری ارتباط بهتر مردم در سراسر جهان راه انداختند و به طور کلی جایگزین ارسال پیامک شد.این اپلیکیشن حالا بیش از 600 میلیون مخاطب در سراسر جهان دارد و اوایل امسال با مبلغ 19 میلیارد دلار به فیسبوک فروخته شد و کوم را میلیاردر کرد.
جک ما
دارایی: 20.2 میلیارد دلار
"ما" در هانگژوی چین متولد و در فقر تمام بزرگ شد. وی موفق به دریافت شغل در رستوران های محلی نشد و امتحان های کالج را یکی پس از دیگری خراب کرد ولی بالاخره به عنوان یک معلم زبان انگلیسی فارغ التحصیل شد.سپس، در سال 1995، اولین بار به ایالات متحده آمریکا سفر کرد و برای اولین بار اینترنت را تجربه نمود. خیلی زود متوجه شد که محتوای آنلاین چینی بسیار اندک است و همین باعث شد که China Pages را راه اندازی کند، یک فهرست و راهنما که قاعدتا اولین استارتاپ وب چینی بود و طولی نکشید که زمین خورد.در 1999، علی بابا افتتاح شد. امروز، وی دو برابر آمازون کالا به مشتریانش می رساند و طبق اطلاعاتی که اخیرا منتشر شده، جک ما، پولدارترین فرد چینی است.
الیزابت هولمز
دارایی: 4.5 میلیارد دلار
سال 2003، هولمز 19 ساله، دانشجوی سال دوم در دانشگاه استنفورد بود که ترانوس را پایه گذاشت، یک شرکت که انجام آزمایش خون را ارزان قیمت می کرد.این استارتاپ پالو آلتویی 500 کارمند و 9 میلیارد دلار ارزش دارد.هولمز در زمان کودکی اش زبان ماندارین آموخت و پیش از اینکه به استنفورد برود پتنت هایی ثبت نموده بود. و حالا او میلیاردها دلار می ارزد.
اینگوارد کمپراد
دارایی: 3.9 میلیارد دلار
زمانی که کمپراد پسر بچه ای 7 ساله بود و حوالی 1920 میلیادی در سوئد زندگی می کرد، برای معاش خود به همسایگان کبریت می فروخت.سپس به فروش کارت تبریک، مداد و زیورآلات جشن کریسمس روی آورد. در 17 سالگی، کمپانی ای را پایه گذاشت که IKEA نام گرفت. 21 ساله که شد به فروش لوازم خانگی روی آورد و اینگونه شد که داستان امپراتوری IKEA آغاز شد.امروز، این تولید کننده در 42 کشور جهان بیش از 340 فروشگاه بزرگ دارد و سالانه درآمدی 36 میلیارد دلاری کسب می کند. نیویورکر IKEA را کمپانی طراح نامرئی زندگی خانوادگی نامید.در سن 88 سالگی، کمپراد همچنان میانه رو برخورد می کند و از پرواز با هر هواپیمایی جز هواپیماهای رده اقتصادی سر باز می زند.
هاوارد شولتز
دارایی: 2.1 میلیارد دلار
شولتز در مصابحه با رسانه بریتانیایی Mirror گفت: "بزرگ که می شدم همیشه حس می کردم من یک سمت دیگر دنیا زندگی می کنم و باقی مردمی که می شناسم در سمت دیگر، منابع و پول بیشتری دارند و خانواده های شان خوشحال تر اند. و بنا به دلایلی، که نمی دانم چرا و چگونه، می خواستم از این مانع گذر کنم و آن چیزی را به دست آوردم که مردم می گفتند امکان پذیر نیست. من شاید الان کت و شلوار و کراوات زده باشم اما می دانم از کجا آمدم و آنجا چگونه است.”
شولتز پس از فارغ التحصیلی در زیراکس شروع به کار کرد اما…
اندکی بعد، وی به کافی شاپ هایی به نام استارباکس پیوست که در آن زمان تنها 60 فروشگاه در آمریکا داشت. شولتز در سال 1987 به سِمت مدیریت کل کمپانی رسید و حالا، استارباکس 16 هزار فروشگاه در سراسر جهان دارد.
اپرا وینفری
دارایی: 3 میلیارد دلار
خانواده وینفری در میسیسیپی زندگی می کردند و از لحاظ مالی بضاعت کافی نداشتند اما این ها باعث نشد که وی بورسیه تحصیلی دنشگاه تِنِسی را دریافت نکند و به اولین مجری آفریقایی-آمریکایی در سن 19 سالگی تبدیل نشود.در سال 1983، وینفری به شیکاگو نقل مکان کرد تا در برنامه زنده ای اجرا کند که بعدها به The Oprah Winfrey Show تغییر نام یافت.
شهید خان
دارایی: 4.4 میلیارد دلار
شهید خان، الان یکی از پولدارترین انسان های روی کره خاکی است اما زمانی که وی از پاکستان به آمریکا آمد تا در دانشگاه ایلینویز تحصیل کند مشغول به ظرف شستن برای کسب درآمد شد. اما حالا Flex-N-Gate، یکی از بزرگ ترین کمپانی های خصوصی آمریکا از آن اوست و باشگاه فولهام و یک تیم در لیگ NFL را هم مدیریت می کند.
ژان پاول دِژوریا
دارایی: 3.3 میلیارد دلار
پیش از 10 سالگی، دِجوریا کارت کریسمس و روزنامه می فروخت تا از خانواده اش پشتیبانی کند. ناگهان وی به خانه هایی که کودکان فقیر در آن زندگی می کنند فرستاده شد و پیش از ملحق شدن به ارتش، زمانی را هم در گروه های کوچک سپری کرد.
با 700 دلار قرض، دجوریا سیستم جان پاو میچل را راه اندازی کرد و خانه به خانه شامپو می فروخت در حالی که درون ماشینش زندگی می کرد. بعدها وی پاترون تکیلا را راه اندازی کرد و حالا هم در صنایع مختلف سرمایه گذری می کند.
دو وون چانگ
دارایی: 5.2 میلیارد دلار
جین سوک و دو وون چانگ، یک زن و شوهر موفق هستند که Forever 21 را تاسیس کردند. پس از مهاجرت ازکره به آمریکا در سال 1981، باید همزمان 3 شغل را به عهده می گرفت تا در تامین مایحتاج دچار مشکل نشود. اما این زوج موفق اولین فروشگاه لباس فروشی شان را در سال 1984 بنا گذاشتند.Forever 21 حالا 480 فروشگاه دارد که سالانه 3 میلیارد دلار درآمد دارند.
رالف لاورن
دارایی: 7.8 میلیارد دلار
لاورن در برونکسِ نیویورک از دبیرستان فارغ التحصیل شد. اما بعدها کالج را ترک گفت تا به ارتش بپیوندد. وی در Brooks Brothers به عنوان منشی کار می کرد که از او پرسش شد آیا مردها آماده پوشیدن کراوات های بزرگ تر و براق تر هستند یا نه. سال 1967 تصمیم گرفت که به رویایش جان ببخشد و حدودا 500 هزار دلار کراوات فروخت. با سرمایه ای که جمع کرده بود سال 68، پولو را پایه گذاشت.
لئوناردو دل وچیو
دارایی: 18.4 میلیارد دلار
دل وچیو، که لوکسوتیکا را در سال 1961 پایه گذاشت، یکی از 5 کودکی بود که به یتیم خانه فرستاده شد چرا که نامادری او توان مراقبت از آن ها را نداشت.
در سن 23 سالگی، او فروشگاه خودش را باز کرد که بعدها با برندهایی چون ریبن (Ray-Ban) و اوکلی به بزرگ ترین تولید کننده عینک و محافظ چشم تبدیل شد.
جورج سوروس
دارایی: 24 میلیارد دلار
در دوران نوجوانی، سوروس خود را به عنوان پسر خوانده یکی از کارکنان وزارت کشاورزی مجارستان معرفی کرد تا از اشغال کشور توسط نازی ها جان سالم به در برد.سوروس از کشور فرار کرد و به لندن آمد تا در کنار خویشاوندانش زندگی کند. اندکی بعد راه خود را به مدرسه اقتصاد لندن باز کرد.پس از فارغ التحصیلی و پیش از کار در بانک شهر نیویورک، به عنوان فروشنده ی یک سوغات فروشی مشغول به کار شد. اقدام او در سال 1992 وی را میلیاردر کرد.
لری الیسون
دارایی: 48 میلیارد دلار
وی در بروکلینِ نیویورک متولد شد و توسط خاله و دایی اش در شیکاگو بزرگ شد. پس از مرگ خاله اش، الیسون کالج را ترک کرد و به کالیفورنیا آمد تا برای 8 سال کارهای عجیب و غریب انجام دهد.پس از آن شرکت توسعه نرم افزاری اوراکل را در سال 1977 تاسیس کرد و حالا یکی از بزرگ ترین کمپانی های تکنولوژی در سراسر جهان برای اوست.وی مدتی پیش از مقام مدیرعامل استعفا داد اما این ها باعث نمی شود که وی همچنان یک میلیاردر نباشد.
رومن آبراموویچ
دارایی: 9.5 میلیارد دلار
آبراموویچ در ساراتوفِ روسیه و در سال 1966 متولد شد. 18 ماه پس از میلاد او، مادرش و در 4 سالگی مادرش درگذشت. پس از این وقایع، مسئولیت وی با عمویش در مسکو و پدر بزرگ و مادربزرگش در ایالات کومی سپرده شد.کالج را در انستیتو صنعتی روسیه گذراند و سپس در غرب سیبری مشغول فروختن محصولات نفتی شد.گاردین می گوید نقطه عطف زندگی او سال 92 بود؛ زمانی که مورد لطف بوریس برِزووسکی، یکی از سرمایه دارهای آن زمان روسیه قرار گرفت.برزووسکی پس از اتهام به کلاه برداری به انگلستان مهاجرت کرد و آبراموویچ سلطه ای کامل یافت بر امپراتوری وی: 80 درصد از سیبنِفت (پنجمین کمپانی نفتی روسیه)، 50 درصد از Rusal (شرکت آلومینیوم نفتی روسیه) و 26 درصد از Aeroflot (ایرلاین رسمی روسیه). پس از آن وی به سرمایه گذاری در بخش خصوصی روی آورد.
آبراموویچ هم اکنون یکی از پولدارترین های روسیه است و علاوه بر باشگاه فوتبال چلسی، یک بویینگ 767 و بزرگ ترین قایق بادبانی جهان را دارد.
ارسال نظر