وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفتگو با شبکه «ان بی سی نیوز،» توافق گروه 1+5 را با ایران توافقی بسیار خوب توصیف کرد و گفت ایران به توافق هسته‌ای پایبند نباشد، امتیازی نیز دریافت نمی کند، بنابراین مجبور است به آن عمل کند.

 

کالین پاول درباره توافقنامه هسته‌ای ایران گفت: به نظر من این توافقنامه‌ای خوبی است. من این توافقنامه را خیلی دقیق مطالعه کرده‌ام. من همچنین نظرات مخالفان با این توافقنامه را نیز دقیق بررسی کرده‌ام. پس از مقایسه نظرات موافقان و مخالفان و متن توافقنامه با یکدیگر، به این نتیجه رسیدم که این توافقنامه ای خوبی است.

 

وی در ادامه با مطرح کردن ادعاهایی بی‌اساس درباره کشورمان افزود: یکی از نگرانی‌های بزرگ مخالفان درباره این توافقنامه این است که می گویند ما توافقنامه را طوری نوشته ایم که راه را برای بازگشت ایران به مسیر تولید سلاح هسته‌ای در ده یا پانزده سال آینده باز گذاشته ایم. آنها این واقعیت را فراموش کرده اند که ایران در ده سال گذشته در آزاد راه هسته‌ای قرار داشت و با سرعت به سمت تولید سلاح هسته‌ای یا داشتن برنامه تسلیحاتی هسته ای حرکت می کرد و در این مسیر هیچ محدودیت سرعتی هم نداشت. آنها در ده سال گذشته از 136 سانتریفوژ به نوزده هزار سانتریفوژ رسیدند. این توافقنامه تعداد سانتریفوژهای ایران را به حدود پنج هزار سانتریفوژ کاهش داد. به علاوه همه این فعالیتها و تأسیسات هسته ای ایران زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی است و این نتیجه ای خوب برای ماست. 

 

وزیر خارجه اسبق آمریکا در ادامه گفت: مسئله دیگر اینکه ایران حدود دوازده هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده داشت. این توافقنامه باعث شد تا ذخیره اورانیوم غنی شده ایران به 300 کیلوگرم کاهش یابد. این میزان کاهش بسیار چشمگیر است و برای من عجیب بود که ایران حاضر شود این کار را انجام دهد اما در هر حال این کار را انجام داد.

 

پاول افزود: «درباره مسئله پولوتونیوم نیز باید بگویم بر اساس این توافقنامه، قلب راکتور آب سنگین اراک که می توانست پولوتونیوم تولید کند، از سیمان پر شد. بنابراین اینها تغییراتی قابل توجه است و در واقع ما حرکت بدون محدودیت ایران را در بزرگراه هسته‌ای محدود کردیم. باید توجه داشته باشیم اگر ایران به توافق هسته ای پایبند نباشد، امتیازی نیز دریافت نمی کند، بنابراین مجبور است به آن عمل کند.»