روسیه به دنبال افزایش نفوذ هستهای در آسیا
مقامات روسیه از تشکیل هیئت کاری برای همکاری در بخش فناوری هستهای با میانمار خبر دادند تا نفوذ هستهای این کشور در منطقه جنوب شرق آسیا در مقابل آمریکا افزایش یابد.
روسیه سال گذشته میلادی نیز در دوران دولت سابق و نیمه نظامی میانمار تفاهم نامه ای برای همکاری در بخش استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای با این کشور امضا کرد.
این گام نخست برای ایجاد یک سازوکار قانونی در راستای همکاری میان روسیه و میانمار در حوزه فناوری هسته ای شامل تحقیق، تولید رادیوایزوتوپ، داروهای هسته ای، ایمنی هسته ای و تربیت و آموزش دانشمندان و متخصصین است.
' نیکولای دروزدوف' مدیر تجارت بین الملل روس اتم روز چهارشنبه به روزنامه 'میانمار تایمز' گفت: ما قصد تشکیل یک هیئت کاری و همچنین نقشه راه برای عملیاتی کردن طرح های خود در زمینه فناوری های صلح آمیز هسته ای را داریم.
روسیه سال 2007 و دوران حاکمیت مطلق نظامیان بر میانمار نیز توافقنامه دولتی برای همکاری در حوزه فناوری هسته ای و ایجاد مرکز تحقیقات هسته ای در این کشور جنوب شرق آسیا امضا کرد.
مدیر تجارت بین الملل روس اتم در این خصوص گفت: روسیه طی 10 سال گذشته تعداد زیادی دانشجوی میانماری را در حوزه فناری هسته ای آموزش داده است.
وی گفت: مسکو امسال سه بورسیه برای دانشجویان میانماری در حوزه هسته ای در نظر گرفته است و بیش از 700 دانشجوی میانماری در رشته های مرتبط با فناوری هسته ای به جز فیزیک هسته ای، از روسیه فارغ التحصیل شده اند.
شرکت روس اتم به دنبال فرصت های سرمایه گذاری در منطقه ی شرق آسیا است و آماده ارائه فناوری و تجربه جامع در حوزه هسته ای با کشورهای این منطقه است.
شرکت روس اتم سال 2012 نخستین شعبه مرکزی منطقه ای خود را در سنگاپور افتتاح کرد و به گفته مسئولین این شرکت، از آن زمان تاکنون چندین بازدید برای مقامات کشورهای مختلف منطقه از تاسیسات اتمی روسیه برنامه ریزی شده است.
این شرکت در حال ساخت دو نیروگاه با راکتورهای آب سبک در ویتنام است و برنده مناقصه طراحی اولیه یک نیروگاه 10 مگاواتی در اندونزی شده است.
دروزدوف گفت: ما مطمئن نیستیم کدام یک از کشورهای منطقه آ.سه.آن برای ساخت نیروگاه اتمی، بعد از ویتنام پیش قدم خواهند شد، اما در حال مذاکره با اندونزی و مالزی برای همکاری احتمالی در برنامه های هسته ای دو کشور هستیم.
وی افزود: در منطقه شرق آسیا، تفاهم نامه های همکاری با تایلند، میانمار، لائوس و کامبوج در بخش فناوری صلح آمیز هسته ای امضا شده است و قدم بعدی براساس نیازهای هر کشور برداشته می شود.
چین و هند از همسایگان بزرگ اتمی میانمار برای تولید برق در حال حاضر از نیروگاه های هسته ای بهره می برند و آژانس بین المللی انرژی اتمی مشغول بررسی روند پیشرفت نخستین نیروگاه اتمی بنگلادش در ابتدای امسال بوده است.
بنابر گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، بنگلادش اقدام به تاسیس نهاد نظارتی ایمنی هسته ای کرده است و روس اتم موافقت کرده در یک ایالت بنگلادش در 160 کیلومتری شمال 'داکا' پایتخت، نیروگاه اتمی راه اندازی کند.
روس اتم به طور فعالانه ای به دنبال فرصت های جدید تجاری با منطقه است و هیئت ها و رسانه های بین المللی فراوانی را به هشتمین نمایشگاه بین المللی 'اتم اکسپو' در مسکو دعوت کرد و در طول این برنامه این شرکت توانست 30 توافقنامه به ارزش 10 میلیارد دلار با کشورهای مختلف امضا کند.
کارشناسان معتقدند میزان تولید جهانی برق از انرژی هسته ای سال 2050 میلادی به یکهزار گیگاوات می رسد.
'سرگئی کرینکو' رییس شرکت دولتی روس اتم نیز گفت: استفاده از انرژی هسته ای در قالب نسل نیروگاه های بار پایه خوب است. تفاوت بین انرژی هسته ای و تجدیدپذیر در همین نسل از نیروگاه هاست و انرژی هسته ای می تواند مبنایی برای توازن در تولید برق بدون کربن باشد.
نیروگاه های بار پایه، نیروگاه هایی هستند که به طور پیوسته حداقل توان الکتریکی مورد نیاز شبکه را تامین می کنند. این مقدار حداقل میزان تقاضای شبکه برق در 24 ساعت است.
براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، در حال حاضر 444 راکتور اتمی در سراسر جهان با ظرفیت خالص 386 هزار و 276 مگاوات مشغول کار است و 65 نیروگاه دیگر در دست ساخت می باشد.
'آنا بریندزا' معاون شرکت مشاوره ای آمریکایی 'یو.ایکس' معتقد است: بازار انرژی هسته ای آرام است، به این دلیل که در مرحله ای از توازن و تنظیم مجدد به سر می برد.
ارسال نظر