نشریه «پولیتیکو» در گزارشی به بررسی وضعیت مالی، اقتصادی ایران بعد از برجام پرداخت و نوشت: توافق هسته‌ای ایران در مذاکرات، نتیجه گیری و اجرا سرنوشت بحث‌برانگیزی داشت و البته هیچ جای آن چون بخش رفع تحریم‌ها پیچیده نبود.

اما اینک مقصر جلوه دادن تحریم‌ها به عنوان عامل شکست ایران در کسب ثروت غیر مترقبه،آنطور که موافقان و منتقدین برجام یکصدا می‌گویند،اطلاق نادرستی است و موفقیت‌های توافق را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد.

 پولیتیکو نوشت: سطح توقع‌ از توافق هسته‌ای بالاست و هنوز انتظارها برآورده نشده است.

در این بین ایرانیان در کشمکش برای دسترسی به 100 میلیارد دلار دارایی‌ آزاد شده خود در سایه برجام هستند.

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا نیز گفته است که ایرانی‌ها با این همه مشاجره تنها سه میلیارد دلار از مجموع سرمایه‌های مسدود شده‌شان به دست آوردند و علاوه بر این بسیاری از شرکت‌ها و بانک‌های خارجی اشتیاقی در تعامل با ایران به خاطر خطرپذیری بالای آن ندارند.

بر اساس این گزارش، اینک انگشت اتهام منتقدین ایرانی به سوی «حسن روحانی» و دیپلمات‌هایش نشانه گرفته شده و عنوان می‌شود که آن‌ها خدعه خورده‌ و مورد سوء استفاده قرار گرفته‌اند.

برخی منتقدان در آمریکا نیز البته می‌گویند که دست و پا زدن‌های ایران ثابت کرد که اگر باراک اوباما رییس جمهور آمریکا تحریم‌ها را حفظ می‌کرد، آنگاه حکومت ایران سقوط می‌نمود.

این افراد هرگونه نشانه ای دال بر این‌که بهتر است دولت اوباما رفع تحریم‌ها را برای کمک به اصلاح طلبان ایرانی گسترش دهد، سرزنش می‌نمایند.

پولیتیکو در ادامه با اشاره به ضعف ساختاری ارتباط ایران با بانک‌های جهانی و وجود برخی مشکلات دیگر و نسبت دادن سرمایه گذاری ایران در برخی موارد منطقه‌ای و امور تروریستی نوشت: عمده مشکلات اقتصادی ایران بیشتر مربوط به خودش است اما باقی ماندن برخی تحریم‌های آمریکا  به ویژه آن‌هایی که بانک‌های خارجی را تهدید می‌کند که در صورت همکاری با ایران قادر به دسترسی به آمریکا دیگر نخواهند بود تنها وضعیت را وخیم‌تر می‌کند.  

این نشریه در خاتمه نوشت: آمریکا باید با تعامل با ایران بر این مشکلات غلبه کند و البته ادامه انزوای بیشتر سامانه بانکی ایران تنها در خدمت ضربه زدن به توافق هسته‌ای بوده و بالقوه به نظام مالی آمریکا نیز ضربه می‌زند.