آزادی استان رقه که در شمال سوریه قرار دارد و مرکزیت آن شهر رقه است، علاوه‌بر اهمیت استراتژیک از منظر مکانی، از منظر روحی و روانی نیز بسیار شایان توجه به شمار می‌رود چراکه داعش این شهر را به‌عنوان مرکز یا همان پایتخت خلافت موهوم خود اعلام کرده است.

ارتش سوریه، همراه رزمندگان مقاومت، طی روزهای اخیر و مشخصاً از صبح پنج‌شنبه گذشته، عملیاتی همه‌جانبه را برای پیشروی به سمت این استان و شهر آغاز کردند و این در حالی است که درگیری‌ها در استان و شهر حلب که در غرب رقه قرار دارد، همچنان در اوج خود است.

نیروهای ارتش سوریه که در مرز حماه و حلب به‌سوی خاک استان رقه، در حال عملیات بودند، سرانجام موفق شده‌اند که وارد محدوده استانی رقه شوند و با رسیدن به منطقه «زکیه»، 6 کیلومتر بعد از آن نیز پیشروی کنند.

استان رقه و در پی آن شهر رقه از آگوست 2014 به دست گروه‌های تروریستی موسوم به معارضان سقوط کرد و بعد از آن داعش موفق شد بر آن مسلط شود.

درگیری شدید در حلب، استان رقه و فلوجه عراق

به گزارش منابع خبری، در حمله‌ای که داعش در اطراف «معان» در محدوده ریف شمالی حلب به ارتش سوریه کرد، نیروهای سوری موفق شدند، حمله را دفع و حداقل 40 عضو داعش را از پای درآورند.

به اعتقاد ناظران، هم‌زمانی این عملیات با هجوم گسترده نیروهای عراقی برای آزادسازی فلوجه در غرب عراق، تحولی شایان توجه و ضربه‌ای مهم بر پیکره داعش به شمار می‌رود.

تلاش برای بازپس‌گیری پایگاه هوایی الطبقه

خبرگزاری«اسپوتنیک روسیه» نیز گزارش داده که ارتش سوریه، دیروز یکشنبه به 25 کیلومتری منطقه الطبقه، در استان رقه رسیده است.

در الطبقه یک پایگاه هوایی بسیار مهم قرار دارد که داعش از آگوست سال 2014 آن را به تصرف درآورده و بنابراین آزادسازی آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

به گفته «اسپوتنیک» نیروهای سوری همچنین موفق شده‌اند که دو عنصر تروریست داعشی را نیز به اسارت درآورند.

الاخبار: سوریه رقه را به آمریکا واگذار نمی‌کند

روزنامه لبنانی «الاخبار» نیز دیروز یک‌شنبه طی گزارشی که در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرد، با اشاره به تحرکات اخیر تفنگداران آمریکایی و کردهای سوری در استان رقه، عملیات اخیر ارتش سوریه را برای ورود به این استان و نزدیک شدن به شهر رقه، علاوه‌بر اهمیت نظامی و میدانی، حامل پیامی سیاسی برای واشنگتن ذکر کرد.

به اعتقاد این روزنامه، این اقدام سوریه بدین معناست که دمشق قصد دارد حاکمیت خود را بر تمام نقاط کشور اثبات کند تا کردها و آمریکایی‌ها این‌گونه نیندیشند که می‌توانند بدون هماهنگی با نظام سوریه، به اقدامات خود ادامه دهند.

پایگاه خبری شبکه «العالم» نیز در گزارشی که دیروز یک‌شنبه منتشر کرد، هدف از ورود نظامیان سوری به استان رقه را قطع خطوط کمک‌رسانی به تروریست‌های تکفیری از سوی مرزهای شمالی با ترکیه دانست و دیگر اینکه دمشق می‌خواهد بدین شیوه به ائتلاف آمریکایی بفهماند که در ترسیم هرگونه آینده‌ای برای مناطق شمالی این کشور سهیم خواهد بود.

مرکز موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» وابسته به مخالفان نیز خبر ورود ارتش سوریه به محدوده استانی رقه را تأیید و اعلام کرد که درگیری در محور اثریا-طبقه، از سر گرفته شده و ارتش سوریه که از پشتیبانی هوایی برخوردار است، موفق شده وارد محدوده استان رقه شود.

بنا بر گفته این مرکز، هدف ارتش سوریه رسیدن به دریاچه الفرات و مسیر رقه-حلب است که فاصله آن تا حلب 40 کیلومتر است.

طبق گفته «دیدبان»، 26 نفر از داعش به هلاکت رسیده و 9 نفر از ارتش سوریه و نیروهای متحد با آن طی این عملیات شهید شده‌اند.

تلاش برای محاصره داعش در حلب

بنابر گزارشی که پایگاه اینترنتی شبکه خبری «روسیا الیوم» منتشر کرده است اگر ارتش سوریه بتواند خود را به بزرگراه رقه به حلب و همچنین دریاچه فرات برساند، داعش در استان حلب از سه جهت به ترتیب زیر محاصره می‌شود؛

جنوب و جنوب غربی حلب با ارتش سوریه؛ غرب استان حلب با گروه‌های مسلح دیگر (موسوم به معارضان) و شرق استان حلب با نیروهای دموکراتیک سوریه (کُردها) و همچنین مرز شمالی با ترکیه.