وزیران خارجه دو کشور در حالیکه چهارشنبه گذشته در باره راهکارهای مسکو و واشنگتن برای هماهنگی در مبارزه باگروه داعش و جبهه النصره مذاکره کرده بودند، در تازه ترین اقدام این موضوع را باز بررسی کردند. 

بنا به اعلام امروز (شنبه) پایگاه خبری وزارت خارجه روسیه، دو طرف در این مذاکره بر ضرورت جداسازی گروه های معارض که خود را غیرتروریست می دانند از مناطق تحت تسلط گروه های تروریستی بویژه جبهه النصره تاکید کردند. 

همکاری برای توقف ارسال سلاح و مهمات و همچنین ورود تروریست های تازه نفس از خارج به سوریه از دیگر موضوع های دومین مذاکره وزیران خارجه دو کشور در عرض سه روز اعلام شده است. 

همچنین در این مذاکره، مسائل مربوط به همکاری های بیشتر روسیه و آمریکا به عنوان رییسان گروه حامیان بین المللی سوریه بررسی شد. 

لاوروف دیروز در باره افزایش مذاکرات تلفنی با کری گفت: نمی توانم بگویم فشردگی مذاکرات روسیه و آمریکا، بازتاب شمار توافق های دو طرف می باشد، زیرا وضعیت پیچیده است. 

در زمان حاضر مساله اصلی مورد اختلاف روسیه و آمریکا در بحران سوریه، جداسازی گروه های معارض مورد حمایت آمریکا از گروه های تروریستی ثبت شده در فهرست شورای امنیت سازمان ملل است. 

وزیر امور خارجه روسیه به تازگی در گفت و گوی قبلی تلفنی با همتای آمریکایی خود خواستار عملی شدن وعده آمریکا مبنی بر جداسازی گروه های معارض سوری مورد حمایت واشنگتن از گروه تروریستی جبهه النصره و ادامه مبارزه با این گروه و گروه های تروریستی دیگر شد که شامل آتش بس سوریه نمی شوند. 

لاوروف پس از این گفت وگوی تلفنی خاطرنشان کرد که به آمریکا چند روز فرصت داده شده تا وعده خود را برای جداسازی گروه های معارض سوری از گروه های تروریستی عملی کند. 

وی افزود: امریکا با وجود گذشت بیش از سه ماه از زمان آتش بس در سوریه، وعده خود برای جداسازی معارضان از گروه های تروریستی ثبت شده در فهرست شورای امنیت را عملی نکرده و در این مورد هیچ اقدامی انجام نداده است. 

آتش بس سوریه از اسفند ماه گذشته با فشار روسیه و پذیرش آمریکا به درگیری های گسترده پایان داد و با پذیرش آن توسط 140 گروه، آرامش نسبی در این کشور برقرار شد، ولی گروه های تروریستی تکفیری مانند داعش و جبهه النصره شامل آن نیستند و سرکوب آنها ادامه دارد. 

بیش از پنج سال قبل آمریکا در راس گروهی از کشورهای غربی عربی بویژه عربستان سعودی، تندروترین تروریست ها از کشورهای مختلف جهان حتی اروپایی را در گروه های داعش، جبهه النصره، احرارالشام و جیش الاسلام با حمایت های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی سازمان داد و برای جنگ شهرها به سوریه گسیل کرد که مرگ ده ها هزار نفر بویژه زنان و کودکان، آوارگی میلیون ها تن و نابودی تقریبا تمامی زیرساخت ها این کشور را در پی داشته است. 

پس از زمین گیر شدن گروه های تروریستی با همکاری نیروی هوافضای روسیه و نظامیان سوری در طول هشت ماه سرکوب هوایی و زمینی تروریست ها و شکست سناریوی ساقط کردن حکومت سوریه، آمریکا با پذیرش برقراری آتش بس، مجبور به قبول پیشنهاد روسیه و ایران برای از سرگیری مذاکرات طرف های سوری شد.