چرا آمریکا می خواهد هند عضو ناتو شود؟
هند در کنار داشتن اقتصاد قوی و همچنین نیروی انسانی وسیع، در حوزه پیشرفت های علمی و فناوری های روز دنیا نیز به مراحل قابل قبولی رسیده است.
اخیرا پارلمان آمریکا در لایحه دفاع ملی سال 2017 میلادی این کشور، مادهای را ویرایش کرده است که بر اساس آن دولت هند در پیمان ناتو عضو شود. براساس لایحه ویرایش شده توسط پارلمان آمریکا، هند شریک استراتژیک ناتو خواهد شد.
بر پایه گزارش رسانه ها همچنین آمریکا علاوه بر فروش و تجارت سلاح، موقعیتی در ناتو به هند ارائه خواهد کرد که براساس آن، این کشور در برنامهریزی جنگی مشترک نیز حضور مییابد.
در همین حال، پنتاگون به خاطر دستیابی به این اهداف دفتر ویژهای در وزارت دفاع آمریکا تشکیل داده است.
بر اساس پیش بینی کارشناسان جهانی هندوستان به عنوان یک کشور نوظهور در اقتصاد دنیا، آینده درخشانی در آینده اقتصاد خواهد داشت. این کشور در کنار داشتن اقتصاد قوی و همچنین نیروی انسانی وسیع، در حوزه پیشرفت های علمی و فناوری های روز دنیا نیز به مراحل قابل قبولی رسیده است. هندوستان علاوه بر این، جزء کشورهای صاحب فناوری های نظامی هسته ای نیز محسوب می شود که این این کشور را در حوزه نظامی نیز در جایگاه ویژه ای در دنیا قرار داده است. کارشناسان آمریکایی ها نیز بارها به این نکته اذهان کرده اند که آمریکا دیگر نمی تواند قدرت این کشور را در نظر نگیرد و هندوستان می تواند در سالهای آتی رقیب جدی آمریکا در ابعاد مختلفی همانند چین کنونی شود.
با این وجود اقدام آمریکا برای جذب هندوها و عضویت در ناتو یک موفقیت برای مقامات این کشور محسوب می شود. آمریکایی ها با اضافه کردن هندوستان به ناتو موقعیت ژئوپولتیکی ناتو را افزایش خواهند داد. افزایش توان ژئوپولیتکی ناتو، کشور چین را بیش از هر کشور دیگر تحت تاثیر قرار خواهد داد. اساسا آمریکا با عضویت هند در ناتو به نوعی به دنبال مهار بیشتر چین است. اتحاد نظامی هندوستان با آمریکا، توان نظامی و تاثیر گذاری روسیه و چین را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در ماه های گذشته روسیه و چین با گسترش همکاری های نظامی و افزایش رزمایش های مشترک به دنبال عرض اندام نظامی در مقابل آمریکا بودند که اینک آمریکا با نزدیکی نظامی بیشتر با هندوستان به نوعی به این مسئله نیز پاسخ داده است.
از سوی دیگر گسترش روابط نظامی هند و آمریکا، یکی دیگر از شرکای نظامی آمریکا در منطقه را نیز به شدت عصبانی خواهد کرد. کشور پاکستان به علت خصومت های ریشه ای و تاریخی با هندوستان بی شک از این اقدام آمریکا بسیار ناراضی می شود. پاکستانی ها که به علت زیربار نرفتن آمریکا برای کمک های نظامی به کشورشان این روزها روابط پرچالشی را با آمریکا می گذارنند، خبر عضویت هند در ناتو برای آنها بسیار ناخوشایندتر خواهند بود.
عضویت هند در ناتو به تقویت این سازمان نظامی نیز کمک شایانی خواهد کرد. با این وجود هند با اطلاع از وزن واقعی خود در عرصه بین الملل تلاش می کند بر اساس منافع خود عمل کند و البته این منافع همیشه با اهداف و برنامه های آمریکا سازگار نیست. هندی ها چند سالی هست که می خواهند خود را از یک کشور صرفا مطیع در مقابل آمریکا به عنوان یک کشور مستقل و البته همکار با آمریکا نشان بدهند. به همین دلیل هم مشاهده می شود که هندی ها پس از سالها تردید عزم جدی برای گسترش روابط با ایران و به خصوص حضور جدی در فضای توسعه و اقتصادی بندر مهم چابهار از خود نشان داده اند. موضوعی که آمریکایی ها راضی به آن نیستند ولی هند به بهانه توافق هسته ای و همچنین رسیدن به سودهای کلان و ماندگار اقتصادی مجبور به سرمایه گذاری در بندر چابهار شده است.
آنها برای رسیدن به افغانستان و آسیای میانه راه به صرفه ای جز بندر چابهار ندارند و اگر بخواهند در این باره به آمریکا اعتنا کنند، تنها خلاف منافع ملی خود عمل کرده اند. در هر صورت عضویت هندوستان در ناتو وزن این کشور را بالاتر خواهد برد و یک گام دیگر برای قدرتمندتر هندوستان که خیز بلندی برای سهم خواهی در جهان برداشته، محسوب می شود.
ارسال نظر