خروج از مذاکره؛ نشانه تمایل هیات ریاض به ادامه جنگ
رئیس هیات مذاکره کننده یمنی درمذاکرات کویت گفت عقب نشینی هیات ریاض از مذاکرات کویت، نشان دهنده شکست آنان و تمایل آن ها به ادامه جنگ در یمن است.
"محمد عبدالسلام" سخنگوی انصارلله گفت که فرستاده سازمان ملل در یمن در جلسه دیروز (سه شنبه) چهار موضوع شامل تضمین های نظامی - کمیته نظامی، تضمین های سیاسی - قدرت توافقی، تضمین های داخلی و تضمین های بین المللی را برای گفت و گو مطرح کرده است.
شبکه "المنار" به نقل از عبدالسلام گزارش داد: تضمین های نظامی که شامل تشکیل کمیته نظامی است، بررسی شد، اما طرف مقابل خواهان آن است که منصور هادی ریاست این کمیته را برعهده داشته باشد، اما انصارالله با این مساله به این دلیل که هادی جز طرف مقابل یعنی طرف درگیری است، مخالفت کرد.
عبدالسلام خاطرنشان کرد که هیات ملی یمنی خواهان وارد شدن به تضمین های سیاسی برای بررسی مسائل فراگیر سیاسی در مرحله انتقالی آشکار شده است و اینکه باید با تصمیمات حتی اگر از جانب هادی باشد، موافقت کند.
وی اظهار داشت: هیات ریاض با ادامه مناقشه مخالفت و از جلسه عقب نشینی کرد و این اقدام، نشان دهنده تمایل آنان به ادامه جنگ و بی توجهی آنان به درد و رنج مردم یمن است.
عبدالسلام اتهامات وارده از سوی هیات ریاض به هیات ملی درباره مانع تراشی در مذاکرات و مخالفت با اصول آن را رد و تاکید کرد که واقعیت، نشان می دهد که این اتهامات دروغ و بی پایه و اساس است.
وی گفت: ما بارها بر پایبندی خود براصول تاکید کرده ایم، نه اینکه طرف مقابل هرآنچه را از ما بخواهد به آن بدهیم و از جمله اصول طرح شورای همکاری خلیج فارس و مصوبات گفتگوی ملی و توافق صلح و همکاری و مصوبات شورای امنیت ذیربط از جمله قطعنامه 2216 و همه این اصول نشان می دهد که مرحله انتقالی باید با توافق همه گروه های سیاسی یمن باشد.
وی افزود: آن ها از قعطنامه 2216 ، چهار هدف دارند و این موضوع را نادیده می گیرند که گفتگوی سیاسی وجود داشته و قدرتی که آن ها جز آن هستند، توافقی است و این مساله را نیز فراموش کرده اند که بحران سیاسی باعث شده است که ما اکنون در چنین وضعیتی قرار داشته باشیم.
وی ادامه داد: آن ها همچنین فراموش کرده اند که قطعنامه شورای امنیت خواهان این است که هادی تحت نظارت سازمان ملل و با حسن نیت در گفتگوها مشارکت کند و این را نیز فراموش کرده اند که دولت ادعایی آنان بارها تعدیل شده است و آن ها هستند که جنگ واقعی را علیه مردم یمن به راه انداخته اند و نادیده گرفته اند که از یک سال و دو ماه پیش، محاصره سخت را بر مردم یمن تحمیل کرده اند.
عبدالسلام گفت: نقطه نظر هیات ملی یمنی برای موفقیت رایزنی ها این است که میان طرف های مذاکره کننده توافق کامل درزمینه های مختلف امنیتی، سیاسی، نظامی و نیز انسانی توافق کامل وجود داشته باشد و محاصره یمنی ها لغو شود و زندانیان آزاد شوند.
وی افزود: همه می دانند که یمن تقریباً از یک سال و دو ماه پیش در محاصره شدید به سر می برد و حتی بیش از سوریه از نظر اقتصادی و منابع مالی با مشکل مواجه شده و نیز با ممنوعیت صادرات مواجه است.
عبدالسلام اظهار داشت بسیاری از فرآورده های نفتی قابل صادرات همچنان در توقیف هستند و دارایی های متعلق به شرکت های ارتباطات و شرکت های تجاری فعال در یمن، در کشورهای حوزه خلیج فارس ضبط و توقیف شده اند و محدودیت هایی اعمال شده اند.
وی افزود: آن ها بعد از این همه محدودیت های اقتصادی علیه مردم یمن، ما را عامل تخریب اقتصاد و گرسنه ماندن ملت یمن و محاصره این کشور می دانند ؛ این درحالیست که آن ها خود عامل بحران اقتصادی دریمن هستند و این سخن آنان غیرمنطقی وغیرواقعی است.
ارسال نظر