وزرای امور خارجه کشورهای اروپایی و خاورمیانه طی نشستی که به ریاست مشترک آمریکا و ایتالیا، امروز در شهر وین اتریش برگزار می‌شود راهکارهایی برای کمک به دولت تازه لیبی ارائه می‌دهند.

سال‌ها ناآرامی و بی‌ثباتی در لیبی به‌ویژه پس از سرنگونی حکومت معمر قذافی در سال 2011، مشکلات متعددی از جمله تشکیل گروه تروریستی داعش را در این کشور ایجاد کرده است. شرکت‌کنندگان این نشست قرار است برای برقراری ثبات در لیبی و دولتی که تحت حمایت سازمان ملل باشد، به بحث و تبادل‌نظر بپردازند. در حال حاضر دولت نجات ملی، قدرت را در طرابلس، پایتخت لیبی در اختیار دارد.

دولت نجات ملی در سال 2014 با تسلط چند گروه شبه‌نظامی بر طرابلس شکل گرفت. این دولت از سوی جوامع بین‌المللی به رسمیت شناخته نشد و اواخر سال گذشته میلادی دولت وفاق ملی با حمایت سازمان ملل تشکیل شد. در آوریل 2016 (فروردین 95) دولت خود خوانده "نجات ملی لیبی" اعلام کرد که قدرت را به دولت وفاق ملی واگذار کرد. این در حالی است که آمریکا با اعمال تحریم‌هایی علیه رئیس‌جمهور و رئیس مجلس لیبی، مدعی شده است که آن‌ها مانع انتقال قدرت در لیبی شده‌اند و این روند را به تأخیر انداخته‌اند. با این وجود، اعضای شرکت‌کننده در این نشست امیدوارند با تقویت دولت وفاق ملی و همراهی دولت‌های غربی در مبارزه با پدیده داعش در لیبی، ثبات در این کشور برقرار شود.

بر اساس این گزارش، لغو تحریم‌های تسلیحاتی با هدف کمک به دولت لیبی برای مقابله با گروه تروریستی داعش یکی از مهم‌ترین محورهای این نشست است. بررسی دولت غیررسمی نجات ملی در لیبی، کنترل انتقال مهاجران غیرقانونی از این کشور به اروپا، کنترل و متحد کردن قدرت نظامی، اختلافات بین جناح‌های سیاسی، مواضع اقتصادی و صادرات نفت از دیگر محورهای گفتگو در نشست وین هستند.

ناآرامی‌ها در سوریه از دیگر موضوعات مورد بحث در این نشست عنوان شده است.