رتبه نخست بحرین در لغو تابعیت شهروندان
جمعیت الوفاق بحرین اعلام کرد مقام های این کشور در سال 2015 اقدام به لغو تابعیت شمار زیادی از شهروندان خود به دلایل سیاسی کردند و اینگونه در لغو تابعیت شهروندان خود ٬ رتبه نخست جهان را کسب کردند.
پایگاه اینترنتی الوفاق افزود: رژیم آل خلیفه در سال گذشته ٬ تابعیت 208 نفر از مخالفان را به دلیل داشتن فعالیت های سیاسی ؛ درخواست حقوق مشروع خود و درخواست تحقق یافتن دمکراسی و آزادی در این کشور٬ لغو کرد.
واحد آزادی ها و حقوق بشر جمعیت الوفاق بحرین فاش کرد : شمار شهروندانی که در سال گذشته میلادی تابعیت شان لغو شد به 208 مورد رسید که این آمار در مقایسه با سالهای گذشته یعنی سال های2011 تا 2014 که 52 مورد بوده ، سه برابر افزایش داشت .
بر اساس این گزارش، رژیم بحرین از سال 2011 میلادی تا کنون٬ تابعیت 260 شهروند خود را لغو کرده است که 157 مورد از آنها افرادی بودند که از سوی دادگاه به اتهام داشتن فعالیت سیاسی محکوم شدند و اکثر کسانی که تابعیت شان لغو شده ٬ فعالان سیاسی ، حقوقدان و روحانی بوده اند.
مقام های بحرین با استفاده از دو مقوله تابعیت و تروریسم ٬ در صدد سرکوب مخالفان سیاسی و فعالان رسانه ای و مدافعان حقوق بشر و روحانی ها برآمده است.
الوفاق خاطرنشان کرد: بحرین برای اولین بار در سال 1954 یعنی قبل از استقلال این کشور٬ با لغو تابعیت عبدالرحمان الباکر به دلیل داشتن فعالیت سیاسی ٬ قوانین بین المللی را نقض کرد. رژیم آل خلیفه در سال 1954 و 1980 این اقدام خود را تکرار کرد و از تمدید گذرنامه مخالفان و افراد مشغول به تحصیل در خارج از کشور٬ امتناع ورزید و تا سال 2001 به آنها اجازه بازگشت به کشور را نداد.
رژیم آل خلیفه در سال 1980 بار دیگر این سیاست را در پیش گرفت و تابعیت صدها بحرینی را لغو کرد.
رژیم آلخلیفه از زمان آغاز جنبش مسالمتآمیز مردمی در بحرین در سال 2011 ، به شدت با اعتراض های مردمی مقابله و آن را سرکوب می کند .
مردم بحرین نسبت به بی توجهی رژیم بحرین به مطالبات مردمی و حاکمیت دموکراسی در این کشور اعتراض دارند .
پیش از این ٬ شخصیت ها و علمای بحرین با صدور بیانیه ای لغو تابعیت شهروندان بحرینی را فاجعه ملی و سلاحی نا عادلانه برای مقابله با فعالان سیاسی اعلام کردند. به گفته آنان ، سلب تابعیت ٬ اقدامی غیر قانونی و ضد بشری است و فاجعه ملی محسوب می شود ، زیرا رژیم آل خلیفه مهم ترین و طبیعی ترین حقوق شهروندان را مصادره می کند و حق شهروندی را به وسیله ای برای اعمال فشار سیاسی و مجازات فعالان سیاسی تبدیل کرده است.
سازمان عفو بین الملل در بیانیه ای خود روز 7 مارس 2016 (17 اسفند) اعلام کرد: اخراج اجباری شهروندان بحرینی و سلب تابعیت آنها ٬ نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین المللی بخصوص اعلامیه جهانی حقوق بشر و پیمان بین المللی ویژه در خصوص حقوق شهروندی و سیاسی محسوب می شود.
این سازمان از دولت بحرین خواست که این مجازات را متوقف و تابعیت شهروندان این کشور را به آنها بازگرداند.
براساس اعلام رژیم بحرین ، تاکنون 25 تا30 هزار شهروند پاکستانی تابعیت بحرین را دریافت کرده اند.
هدف رژیم بحرین از این اقدام ٬ در اقلیت قرار دادن جمعیت بحرین و تحت فشار قرار دادن آنان است که در کنار احکام اعدام و حبس ابد اجرا می شود.
مقام های بحرینی برای سرکوب مخالفت علیه بی عدالتی های این کشور ، مخالفان خود را با اتهام های واهی راهی زندان کرده و یا تابعیت بحرینی آنان را لغو می کنند.
لغو تابعیت مخالفان رژیم در شرایطی انجام می شود که مقام های بحرینی برای برهم زدن توازن جمعیت به نفع حاکمان آل خلیفه ، به بسیاری از مهاجران آسیایی تابعیت بحرینی داده اند.
ارسال نظر