ولادیمیر در جمع شگفت انگیزان جهان!/تصاویر
مؤسسه "یوگاو" شگفت انگیزترین افراد جهان را براساس میزان محبوبیت و کمک های انسان دوستانه آنها معرفی کرد.
براساس نظرسنجی مؤسسه "یوگاو،" ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در فهرست شگفت انگیزترین افراد جهان قرار گرفته است و از "پاپ فرانسیس،" رهبر کاتولیک های جهان و "دالایی لاما،" رهبر دینی بوداییان جلو افتاده است
گفته می شود ولادیمیر پوتین به این دلیل که از دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه حمایت کرده است، اکنون توانسته رتبه بالایی را در فهرست شگفت انگیزترین افراد جهان ثبت کند
در فهرست 10 فرد شگفت انگیز جهان، "بیل گیتس،" مؤسس مایکروسافت رتبه نخست، "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا رتبه دوم، "شی جین پینگ،" رئیس جمهور چین رتبه سوم و "جکی چان،" نویسنده، کارگردان و بازیگر هنگ کنگی رتبه چهارم را به خود اختصاص داد.
"استیون هاوکینگ،" فیزیکدان انگلیسی و "ولادیمیر پوتین،" رئیس جمهور روسیه به ترتیب رتبه های پنجم و ششم را به خود اختصاص دادند.
در بخش بانوان، آنجلینا جولی نیز شگفت انگیزترین زن جهان شناخته شد. پس از آن ملکه الیزابت دوم، هیلاری کلینتون و ساندرا بولاک، بازیگر آمریکایی به ترتیب رتبه های هشتم، نهم و دهم را کسب کردند.
مؤسسه "یوگاو" این نظرسنجی را در 30 کشور مختلف انجام داد. شگفت انگیزترین افراد جهان در این فهرست بر اساس سطح محبوبیت در تمام قاره ها و انجام کارهای انسان دوستانه و خیر انتخاب شده اند. سال گذشته، ولادیمیر پوتین رتبه یازدهم فهرست شگفت انگیزترین افراد جهان را کسب کرده بود.
اما چه چیزی باعث شد تا پوتین در فهرست شگفت انگیزان جهان قرار گیرد؟
روسیه یکی از حامیان کلیدی بشار اسد در شورای امنیت بود که طی چهار سال بحران در سوریه تاکنون خود را از درگیری مستقیم نظامی در سوریه دور نگه داشت. اما اکنون که تغییراتی در معادله سوریه ایجاد شده، مسکو ترجیح داد وارد عملیات نظامی، اگرچه دیرهنگام در این بحران شود.
از طرف دیگر اقدام نظامی روسیه برهم زننده معادلاتی بود که تاکنون بازیگران پرونده سوریه را به خود مشغول داشته است به همین جهت آمریکا انتظار حضور رقیب قدیمی و سنتی خود، یعنی روسیه را در موقعیتی که خود داعیه دار رهبری ائتلاف ضد داعش است، تلخ احساس کرد .
همه اقداماتی که واشنگتن با توجیه نابودی داعش انجام داده نزد دوستان و دشمنان زیر سوال رفت. و در نهایت اگر روزی داعش و دیگر گروه های جهادی در نتیجه حملات هوایی و زمینی روسیه شرشان از سر مردم سوریه کم شود، این تایید همان شائبه هایی است که درباره ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا وجود داشت که اراده ای برای نابودی تروریسم ندارد.
اما آمریکا در این نگرانی تنها نیست. دولت هایی که در این سال ها در جهت سرنگونی دولت در سوریه سرمایه گذاری کرده اند، با این اقدام دیرهنگام نظامی مسکو باقیمانده امید خود برای سرگونی اسد را بر باد دیدند.
به عنوان مثال دولت های عرب منطقه با محوریت ریاض، میلیاردها دلار طی چهار سال گذشته برای سرنگونی اسد و حمایت از تروریست ها پرداختند. اما اکنون شاهد تشکیل محوری جدید در پرونده سوریه هستند که در صورت موفقیت می تواند امیدهای آنان برای سرنگونی اسد را با پایانی ناخواسته مواجه کند.
با این شرایط، باید خاطرنشان کرد در حالی که روس ها چهار سال در بحران سوریه سیاست "کنترل از راه دور" را در پیش گرفتند.
به عقیده کارشناسان ولادیمیر پوتین محاسبات موجهی برای اقدام خود دارد. نخست آنکه این تصور در خاورمیانه وجود دارد که در پی توافق هسته ای ایران و غرب و به تبع آن نرمش آمریکا و بلوک غرب در قبال بحران سوریه که نشانه هایی از افزایش نقش ایران و روسیه در حل بحران دارد، پرونده سوریه به انتهای راه نزدیک می شود. پس مسکو می تواند با این اقدامات نظامی، نقش پررنگ تری در حل نهایی موضوع داشته و امتیازات بیشتری در میز مذاکرات بگیرد.
ضمن اینکه پوتین درصدد بهره گیری از ائتلاف های منطقه ای خود از جمله ایران، عراق و سوریه در راستای تقویت مواضع در برابر غرب و ایجاد موانع ایذایی بر سر راه آمریکا در پرونده های دیگر، به خصوص کریمه است.
یک ژنرال بازنشسته و تحلیلگر مرکز مطالعات سیاسی در مسکو میگوید که عملیاتهای روسیه در سوریه کاملا موفق بوده است و احتمالا این حملات برای یک سال یا بیشتر به طول انجامد اما این موضوع بستگی به موفقیتهایی دارد که در زمین به وجود میآید. اما به دورهای که روسیه بخواهد نیروی زمینی خود را وارد میدان سوریه کند زمان زیادی باقی مانده تا شاهد آن باشیم. این در حالی است که باراک اوباما رییسجمهوری امریکا سال گذشته و همزمان با آغاز حملات هوایی روسیه به این کشور با یادآوری حمله شوروی به افغانستان هشدار داده بود که روسیه وارد باتلاق سوریه شده است.
حضور روسیه در سوریه باعث شد تا نسخه دولت امریکا در خصوص حل و فصل بحران سوریه با کنارهگیری بشار اسد تغییر کند. حتی مخالفان را مجبور کرد تا به مذاکرات صلح ژنو بپیوندند زیرا اکنون در مورد آینده اسد مردد شدهاند. از بسیاری جهات، حضور نظامی روسیه در سوریه تبدیل به یک ابزار دیپلماتیک برای حل بحران سوریه شده است. تحلیلگران در مسکو معتقدند که چهارماه پس از حضور روسیه، دولت اسد توانسته دو درصد از خاک سوریه را مجدد پس بگیرد.
استیو سایمون استاد دانشگاه و مدیر ارشد خاورمیانه و شمال آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل در سالهای 2012- 2011 در این خصوص میگوید: حضور روسیه در سوریه باعث حصول اطمینان، انسجام و ثبات رژیم این کشور شده است.
وی میافزاید حضور روسیه یک تاثیر بزرگ در روند مذاکرات صلح سوریه گذاشته است و مقامات واشنگتن از تاثیر این حضورغافل هستند و من فکر میکنم که آنها درگیر درک گزینهها و جاه طلبیهای اپوزیسیون هستند که قطعا باید آن را کاهش داد.
به گفته تحلیلگران اگر این فشار نظامی اعمال نمیشد هیچگاه شاهد فعالیتهای سیاسی حال حاضر نبودیم.
در پایان اشاره ای می کنیم به مقایسه عملکرد یک ساله ائتلاف آمریکا و یک ماهه روسیه که ارتش سوریه با کمک پشتیبانی هوایی روس ها و مشاوره های نظامی ایرانی ها موفق شد، پیروزی های چشمگیری را در جبهه های عملیاتی مختلف سوریه از جمله حلب، حماه، حمص، لاذقیه انجام دهد و مناطقی که بیش از 3 تا 4 است که در تصرف گروه های تروریستی قرار دارد، را آزاد کند.
درحالی که از زمان آغاز حملات ائتلاف آمریکا علیه داعش، ارتش سوریه، نیروهای کُرد و داوطلب مردمی این کشور چه مناطقی را از سیطره تروریست ها خارج کرده اند.
همین وضعیت در عراق نیز به چشم می خورد، ائتلاف آمریکایی ضد داعش در هیچکدام از عملیات های نظامی ارتش ونیروهای مسلح عراق مشارکت نداشت که بخواهد موجب رغم خوردن پیروزی های بزرگ و راهبردی برای عراق شود.
ارسال نظر