اردوغان اعلام کرد این تعریف جدید، دامنۀ قانونی در رابطه با تروریسم را برای در برگرفتن روزنامه‌نگاران، فعالان، نمایندگان پارلمان و دانشگاهیان گسترش می‌دهد.

وی گفت «آن‌ها یا در کنار ما هستند، یا در کنار تروریست‌‎ها» و افزود هیچ تفاوتی میان «یک تروریست که اسلحه یا بمب در دست دارد با کسانی که از موقعیت و قلم خود برای خدمت به اهداف (تروریست‌ها) استفاده می‌کنند»، وجود ندارد.

روز یکشنبه (23 اسفند) انفجار یک خودروی بمب‌‎گذاری شده در پارک گُوون در نزدیکی یک ایستگاه اتوبوس در مرکز آنکارا موجب کشته شدن 37 نفر و زخمی شدن بیش از یکصد نفر شد.

کمتر از یک ماه پیش نیز انفجار یک خودرو در مرکز آنکارا 29 کشته به جا گذاشت. شبه‌نظامیان کُرد مسئولیت آن انفجار را برعهده گرفتند.

هیچ فرد یا گروه خاصی مسئولیت انفجار روز یکشنبه را در آنکارا بر عهده نگرفته است، اما مقامات ترکیه می‌گویند پیکارجویان حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) مسئول این حمله هستند.

احمد داوود اوغلو، نخست وزیر ترکیه روز دوشنبه (24 اسفند) پس از عیادت از مجروحان انفجار در بیمارستان، با اشاره به مبارزان پ.‌ک.‌ک گفت: «یافته‌های بسیار جدی و تقریبا مطمئن وجود دارد که نشان می‌دهد این سازمان تروریستی جدایی طلب عامل این انفجار بوده است.»

پ.ک.ک از دهه 1980 میلادی برای استقلال منطقۀ کردستان در داخل خاک ترکیه با دولتِ این کشور مبارزه می‌کند.

روز دوشنبه مقامات ترکیه اعلام کردند برای اجرای عملیاتی علیه پیکارجویان پ.ک.ک در شهر کردنشین شیرناک در جنوب شرق ترکیه از ساعت 23 روز دوشنبه به وقت محلی، مقررات منع آمد و شد برقرار کرده‌اند.

در همین حال ارتش ترکیه اعلام کرد جنگنده‌های این کشور، روز دوشنبه اردوگاه‌های متعلق به پ.ک.ک در شمال عراق را هدف حمله قرار داده‌اند.

ارتش ترکیه از دسامبر 2015 (آذر 94) عملیات گسترده‌ای را در مناطق کردنشین جنوب شرق این کشور آغاز و هدف از آن را مبارزه با شبه‌نظامیان حزب کارگران کردستان (پ‌.ک‌.ک) اعلام کرده‌ است.

با وجود این، شمار بسیاری از قربانیان عملیات نظامی در این مناطق، غیرنظامی هستند.

پ‌.ک‌.ک نیز پس از آغاز حملات ترکیه اعلام کرد آتش‌بسِ متزلزلی که از سال 2013 بین دو طرف برقرار شده بود، دیگر معنایی ندارد.