هشدار چین به ژاپن: توکیو مراقب رفتارش باشد
در پی تحرکات اخیر ژاپن در منطقه و همکاری های نظامی رو به افزایش این کشور با فیلیپین و آمریکا و همچنین برگزاری رزمایش های مشترک با برخی کشورهای همسایه، چین ضمن هشدار به این کشور از توکیو خواست مراقب رفتار تنش زای خود باشد.
هشدار چین به ژاپن این بار توسط «چن یونگ خوا» سفیر این کشور در توکیو اعلام شد و او گفت که ژاپن نمی تواند با متحد شدن با برخی کشورها در منطقه برای چین تنش آفرینی کند.
وی با بیان اینکه ژاپن به دنبال افزایش تحرکات نظامی و انجام تمرینات مشترک گشتی با کشورهای دیگر در دریای جنوبی و دریای شرقی چین است، گفت: ژاپن به طور یکجانبه در مقابل چین قد علم کرده است و این موضوع خوشایند پکن نیست.
مقام چینی خاطرنشان کرد که این کشور همزمان در تلاش است تا با متحدن شدن با دیگران ضمن افزودن بر تنش های منطقه ای، چین را در محاصره و تنگنا قرار دهد.
روزنامه «چاینا دیلی» از قول این دیپلمات کهنه کار آورده است: بر خلاف آنچه توکیو تصور می کند پکن هرگز طعمه این تلاش های تنش زا نمی شود و اطمینان دارد اقدامات ژاپن به شکست منجر می شود.
بر خلاف آنچه که ناظران معتقدند ژاپن یکی از ارکان اصلی حضور نظامی قوی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام است؛ این مقام چینی می گوید: ژاپن حتی جزو طرف های مورد منازعه در منطقه دریای جنوبی چین هم به حساب نمی آید و انجام چنین رفتاری از این کشور تاسف برانگیز است.
وی به آمریکا نیز هشدار داد که نباید با همکاری ژاپن به تحرکات تنش زا و بر هم زدن توازن در منطقه ای بپردازد که هیچ حقی در آن ندارد.
توازن منطقه ای که چین بر آن تاکید می ورزد از دیدگاه آمریکا مورد قبول نیست و این کشور اعلام کرده است در حال برقراری یک توازن منطقه ای جدید با آوردن 70 درصد از نیروی دریایی خود به آسیا و اقیانوس آرام است.
سفیر چین در ژاپن گفت: هم ژاپنی ها به چین در دوران جنگ جهانی دوم تجاوز کردند و هم فیلیپینی ها در سال های 1970 برخی از جزایر دریای جنوبی را به طور غیرقانونی اشغال کرده و نظامی گری خود را در آنها بسط دادند. اما شرایط امروز کاملا متفاوت است و چین در دفاع از تمامیت ارضی خود از هیچ تلاشی کوتاهی نمی کند.
«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین نیز در مصاحبه مطبوعاتی اخیر خود در پکن به آمریکا، فیلیپین و ژاپن هشدار داد که بیشتر از این در این منطقه ایجاد تنش نکنند.
وی گفت که نمی شود هر کسی به هر بهانه ای از جمله حراست از آزادی کشتیرانی در دریای جنوبی هر کاری که می خواهد انجام دهد.
«هونگ لی» سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین نیز با اشاره به گزارش های مربوط به اعزام یک فروند زیردریایی و دو کشتی جنگی ژاپنی به جزایر «سوبیک» در فیلیپین در یک ماه آینده گفت: توکیو اقدامات خطرناکی را که ناقض صلح منطقه ای است، شروع کرده است.
وی از توکیو خواست که به جای تحرکاتی از این دست، در راستای پیشبرد صلح تلاش کند و دست از رفتارهای نظامی گرایانه خود بردارد.
پیشتر نیز وزیر امورخارجه چین گفته بود که ژاپنی ها به رغم آنکه دم از دوستی و گسترش روابط با چین می زنند، همواره در حال مشکل آفرینی برای پکن هستند.
چین و ژاپن علاوه بر مناقشات ارضی، دارای اختلافات تاریخی نیز هستند که این موضوع بیشتر به دوران جنگ جهان دوم میان دو کشور مربوط می شود.
اختلاف نظر در خصوص جزایر دریای شرقی چین و کشتار مردم چین در دوران جنگ جهانی دوم از سوی ارتش امپراتوری ژاپن از مهمترین مناقشات تاریخی دو کشور به حساب می آید.
ارسال نظر