پیروزی کلینتون در کارولینای جنوبی
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه پیشین آمریکا که برای نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با سناتور برنی سندرز رقابت میکند، روز شنبه در چهارمین رقابت ایالتی با اختلاف زیادی در کارولینای جنوبی پیروز شد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، این نخستین رقابت دو داوطلب نامزدی حزب دموکرات در ایالتهای جنوبی بود؛ جایی که پیشبینی میشد هیلاری کلینتون از برنی سندرز موفقتر باشد.
خانم کلینتون در کارولینای جنوبی حدود سهچهارم آرای رقابت درونحزبی را برد و یکچهارم آرا به سندرز رسید.
هیلاری کلینتون هشت سال پیش وقتی با باراک اوباما رقابت میکرد که آنزمان سناتور بود، با فاصله زیادی به او باخت و تقریبا همینقدر رای آورد که این بار به برنی سندرز واگذار کرد.
به گزارش بی.بی.سی ناظران میگفتند سندرز چندان هم برای کارولینای جنوبی تلاش نکرد و در عوض در آستانه رقابتهای عمده سهشنبه آینده، به ایالتهای دیگر پرداخت.
نامزدهای هر دو حزب برای رقابتهای "سهشنبه بزرگ" (اول مارس) آماده میشوند که در آن، دموکراتها و جمهوریخواهان هرکدام در رقابتهای درونحزبی در ۱۱ ایالت، برای جلب حمایت رایدهندگان تلاش میکنند.
رای سیاهپوستان به نفع کلینتون
طبق تحلیلهای اولیه، در این دور از رقابتها جوانان که به یکی از پایههای حمایت از برنی سندرز تبدیل شدهاند، چندان در رایدهی مشارکت نکردند و این موقعیت برنی سندرز را ضعیفتر کرد.
از سوی دیگر سیاهپوستان که رایشان برای مشخصکردن نامزد نهایی حزب دموکرات تعیینکننده است، در این ایالت با حمایت از هیلاری کلینتون کار او را آسانتر کردند.
در عین حال رابرت رایش، وزیر کار در دولت بیل کلینتون، از برنی سندرز حمایت کرده است و کارزار سندرز امیدوار است این حمایت در رقابتهای پیش رو به او کمک کند.
انتخابات روز شنبه، چهارمین دور از رقابتهای درونحزبی در ایالتهای مختلف آمریکا بود.
در دور اول در آیوا هیلاری کلینتون با اختلافی اندکی برنی سندرز را برد.
دور دوم این رقابتهای مقدماتی در ایالت نیوهمپشایر به نفع برنی سندرز تمام شد.
اما در دور سوم در نوادا کلینتون باز هم از سناتور کهنهکار سبقت گرفت و حالا با پیروزی در کارولینای جنوبی، جای پایش را برای نامزدی حزب دموکرات از پیش هم محکمتر کرده است.
در اردوگاه جمهوریخواهان، دونالد ترامپ، میلیاردر آمریکایی همچنان پیشتاز است. او در سه دور از چهار دور رقابتهای درونحزبی جمهوریخواهان پیروز شده است و بهتازگی حمایت کریس کریستی، فرماندار نیوجرسی و یکی از داوطلبان کنارکشیده حزب را هم جلب کرده است، خیز برداشته است که در" سهشنبه بزرگ" جایگاهش را قطعیتر کند.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا نیمه نوامبر پاییز آینده برگزار میشود و نامزد نهایی هر کدام از این دو حزب عمده آمریکا در مجمع هر کدام از آنها در نیمه دوم ژوئیه تابستان آینده اعلام میشود.
در این فرصت داوطلبان در هر دو حزب تلاش میکنند با جلب حمایت در رقابتهای درونحزبی ایالتها، تا آن زمان جای خود را معلوم کرده باشند.
ارسال نظر