به گزارش پارس به نقل از، اندیشکده «روابط خارجی شورای اروپا» در گزارشی به قلم «الی گرانمایه» پیرامون «انتخابات 7 اسفند ماه 94 ایران» نوشت: روز جمعه هفته جاری ایرانیان برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برای اولین بار بعد از پیروزی «حسن روحانی» در انتخابات سال 2013 پای صندوق رای می‌روند. انتخاباتی که به عنوان تعیین کننده توازن قوا در مراکز قدرت ایران است.

*قدرت گرفتن اصولگرایان در دوره احمدی نژاد

بر این اساس، ایجاد ائتلاف بین اصلاح طلبان و برخی میانه روها برای برهم زدن پیروزی بزرگ اصولگرایانی است که در زمان ریاست جمهوری «محمود احمدی نژاد» قدرت گرفتند. باید گفت که هدف اولیه این ائتلاف جدید تنها تغییرات گسترده در امور داخلی و خارجی ایران نیست بلکه ترجیحا این کار تلاش در کم‌ رنگ کردن نقش اصولگرایان موجود در صحنه برای ایجاد فضای بیشتر برای دولت روحانی و پیشبرد اولویت‌های اقتصادی و پیشرفت‌های فزاینده در اصلاحات سیاسی است.

 نویسنده عنوان داشت: به نظر می‌رسد راهبرد روحانی در انتخابات پیش‌رو کمتر متمرکز بر تقویت موضع اصلاح طلبان است بلکه او بیشتر سعی در کم اثر نمودن مرکز قدرت اصولگرایان با ترغیب تعداد زیادی از آن‌ها برای گام برداشتن به سوی موضع عمل‌گرایانه‌تر است.

*حسن روحانی چالش ندارد

 نویسنده در خاتمه با اشاره به تبعات شکست اردوگاه اصولگرایان نوشت: از سویی دیگر اگر  مواضع اصولگرایان تضعیف شود، این امر مسیر روحانی را با انعطاف بیشتر برای گام برداشتن به سمت اولویت‌هایش هموار می‌کند. روحانی نیز احتمالا در پی حمایت و همکاری با تصمیم گیرندگان واقع‌گرا در اصولگرایان برخواهد آمد. با توجه به پیش زمینه روحانی در ایجاد امنیت، این مراکز قدرت به روحانی اطمینان کرده و او را به عنوان رییس جمهوری می‌نگرند که در چارچوب خطوط جمهوری اسلامی تا مواضع چالش برانگیز روسای جمهوری چون «خاتمی» یا «احمدی نژاد» کار می‌کند. در این میان ایجاد اجماع بین رهبری ایران شاید اساس سیاست‌های داخلی و خارجی روحانی باشد.

* توضیح: انتشار مطالب اندیشکده‌های غربی با هدف آشنایی مخاطبان محترم با مواضع این مراکز تصمیم‌ساز صورت می‌گیرد و به منزله تائید مواضع آنها نیست.