کری: آمریکا هنوز به فعالیتهای ایران در منطقه مشکوک است
وزیر خارجه آمریکا که به عربستان رفته است، در کنفرانس خبری مشترک با هتمای سعودی، گفت که کشورش همچنان به فعالیتهای ایران در منطقه مشکوک است حال آنکه وزیر خارجه عربستان باز هم ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد!
به گزارش پارس به نقل از فارس، «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا که به عربستان رفته است، با «عادل احمد الجبیر» همتای سعودی خود دیدار کرد.
او در کنفرانسی خبری پس از این دیدار گفت که مسائل منطقه از جمله سوریه، عراق، یمن و ایران را بررسی کرده است و قرار است با «سلمان بن عبدالعزیز»، شاه سعودی و «محمد بن سلمان»، پسر شاه، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد دیدار کند.
کری در خصوص مسائل مختلف در منطقه صحبت کرد و در خصوص ایران گفت که کشورش هنوز به فعالیتهای ایران در منطقه مشکوک است.
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به اینکه «مذاکرات ژنو برای سوریه را با جدیت و امیدواری دنبال میکنیم»، تأکید کرد که نشست گروه موسوم به «دوستان سوریه» پس از ژنو برگزار خواهد شد.
او در عین حال اذعان کرد که حل و فصل سیاسی در سوریه دشوار است.
عادل الجبیر در این کنفرانس خبری در پاسخ به سوال خبرنگار «صدای آمریکا»، درباره روابط ایران و آمریکا گفت که ایران هنوز از تروریسم حمایت میکند و وزیر سابق امنیت این کشور تحت تعقیب قرار دارد... ایران با غرب به توافق هستهای رسید اما باید به بندهای آن پایبند باشد و اگر نباشد، تبعاتی برای این کشور خواهد داشت... ثبات در منطقه مستلزم این است که ایران اقدامات خصمانه خود را متوقف کند.
جان کری نیز در این خصوص گفت: رئیسجمهور باراک اوباما در خصوص این مسئله از ابتدا گفته است که مذاکرات با ایران درباره مسئله هستهای بود تا منطقه خالی از کشوری باشد که سلاح اتمی داشته باشد و سبب مسابقه تسلیحاتی شود... ما میدانیم که حزبالله 70 هزار موشک دارد و بیشتر این سلاحهایی که در اختیار دارد، از ایران به آن رسیده است.
کری افزود: مسئله سلاح [رسانی به حزبالله] و حمایت از تروریسم همه به تحریمها مرتبط است. ما این حرف رئیسجمهور روحانی را حمایت میکنیم که از تغییر سخن گفت و عربستان نیز همین را در خصوص ایران میخواهد.
کری در پاسخ به سوالی دیگر درباره اطمینانبخشی کشورش به کشورهای عربی در قبال توافق هستهای گفت: ما تفاهمنامههایی با همه کشورهای شورای همکاری خلیج [فارس] داشتهایم. همچنین برنامههای آموزشی و قراردادهای تسلیحاتی داشتهایم. ما روابط امنیتی کاملی با هم داریم. همچنین سامانه موشکی مشترکی... . روابط آمریکا و شورای همکاری خلیج [فارس] بر اساس منافع مشترک است.
ارسال نظر