به گزارش پارس به نقل از فارس، دادگاه عالی پاناما روز گذشته حکم بازداشت موقت «ریکاردو مارتینلی» رئیس‌جمهور سابق این کشور را به جرم جاسوسی احتمالی در دوران ریاست جمهوری صادر کرد.

دادگاه عالی پاناما همچنین دستور داد که پاسپورت «مارتینلی» ضبط و باطل شود؛ رئیس‌جمهور سابق پاناما در دوران ریاست جمهوری خود در بین سالهای 2009 تا 2014 نیز به استراق سمع از 105 مدیر شرکت، روزنامه‌نگار، مدیر بخش‌های اجتماعی و سیاستمداران اپوزیسیون پاناما متهم شده بود.

دادگاه عالی پاناما زمانی برای صدور حکم بازداشت «مارتینلی» مصمم شد که در 11 دسامبر (21 آذر) وی از حضور در دادگاه این کشور سر باز زد؛ اقدامی که «خرونیمو مخیا» قاضی پانامایی آن را نوعی سرکشی از قانون تلقی کرد.

در همان روز، 4 درخواست بازداشت موقت علیه رئیس‌جمهور سابق پاناما به دادگاه عالی این کشور ارسال شد که 1 درخواست آن از سوی «هری دیاز» دادستان پرونده و 3 درخواست دیگر نیز از سوی «کارلوس اررا موران»، «روسندو ریبرا» و «آنخل آلبارز» وکلای قربانیان استراق سمع «مارتینلی» تقدیم دادگاه شده بودند.

«دیاز» در ماه اکتبر (مهر) گذشته با تشکیل پرونده‌ای علیه رئیس‌جمهور سابق پاناما وی را به جرائمی نظیر تجاوز به حریم خصوصی و حقوق افراد و همچنین اختلاس از اموال دولتی متهم کرد.

از سوی دیگر «مارتینلی» نیز بارها در موقعیت‌های مختلف این اتهامات را رد کرده است؛ وی در آخرین اظهارنظر خود روز یکشنبه عنوان کرد که من قربانی پرونده‌های به ظاهر قانونی و شاهدانی که به اجبار شهادت داده‌اند، هستم.

با وجود اینکه رئیس‌جمهور سابق پاناما در 5 پرونده در حال بررسی متهم است، در 4 نوامبر (13 آبان) اعلام کرد: من به زودی به کشور خود بازخواهم گشت و اتهاماتی نظیر فساد و جاسوسی که به من وارد شده است را رد خواهم کرد.

در 10 اکتبر (18 مهر) دادستانی پاناما رئیس‌جمهور سابق این کشور را به جاسوسی متهم کرد و از پلیس پاناما خواست که برای کشف محل اقامت وی، پلیس «اینترپل» را نیز وارد پرونده کند.