به گزارش پارس به نقل از تسنیم، منابع مصری گزارش دادند که طی 12 ساعت گذشته دومین زندانی سیاسی در مرکز پلیس جنوب استان الجیزه (یکی از استان‌های بزرگ قاهره) بر اثر عدم درمان بیماری وی جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، «معتز رمضان عویس» (60 ساله) در مرکز پلیس ابو النمرس واقع در جنوب الجیزه بر اثر بیماری جان خود را از دست داد.

در همین رابطه نهاد هماهنگی مصری برای حقوق و آزادی ها که نهاد غیر دولتی است اعلام کرد که مرکز پلیس این کشور با پنهان کردن خبر مرگ عویس سعی دارد وی را به بیمارستان منتقل کرده و چنین وانمود کند که وی در حین درمان بیماری در بیمارستان از دنیا رفته است.

این دومین زندانی سیاسی بود که طی 12 ساعت گذشته جان خود را از دست داد و پیش از این نیز یک معارض دیگر به نام «محمد عوف والی سلطان» (42 ساله) در نتیجه عدم رسیدگی به درمان وی در محل حبس خود در زندان المنصوره واقع در استان الدقهلیه جان باخت.

هنوز دستگاه های امنیتی واکنشی به این خبر نشان نداده اند و این در حالی است که هزاران معارض سیاسی در زندان های مصر بسر می برند و تعدادی از این زندانیان در نتیجه عدم رسیدگی به درمان بیماری آنها جان خود را از دست داده اند.

بر اساس آمارهای مرکز حقوق بشر الکرامه از 30 ژوئن سال 2013  تا اگوست گذشته 266 زندانی مصری در داخل زندان جان باخته اند.

در این راستا مرکز "الندیم" برای مداوا و آماده سازی قربانیان شکنجه نیز در گزارشی درباره  شکنجه در مصر اعلام کرد که از 8 ژوئن سال 2014 تا 8 ژوئن سال 2015 میلادی که عبدالفتاح السیسی ریاست جمهوری مصر را بر عهده گرفت، شمار تجاوزهای پلیس علیه شهروندان در مجموع به 289 مورد شکنجه، 272 مورد قتل، 119 مورد بازداشت اجباری، 97 مورد سهل انگاری پزشکی، 63 مورد مجروح کردن با تیراندازی در خیابان، 27 مورد شکنجه دسته جمعی، 27 مورد ضرب و شتم، 10 مورد عدم مداوای جراحتهای ناشی از شکنجه، 8 مورد تجاوز جنسی، 7 مورد اعدام،  و 3 مورد بازداشت خانوادهای زندانیان می رسد.

همچنین دو حادثه اخیر مرگ زیر شکنجه در الاقصر و الاسماعیلیه، حادثه قتل خالد السعید که پیش از مرگ به دست نیروهای پلیس الاسکندریه شکنجه شد را به یاد می آورد. مرگ این جوان مصری در 6 ژوئن سال 2010 میلادی، اولین جرقه انقلاب مصر برای سرنگونی مبارک به شمار می رود.

دادگاه جنایی اسکندریه در 26 مارس 2014 این دو پلیس را به دلیل دستگیری بدون مجوز خالد سعید و شکنجه اش تا حدی که منجر به مرگش شد، به 10 سال حبس تعزیری محکوم کرد.