به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: با وجود تحریمهای بین المللی، که تجارت خارجی ایران را تحت تاثیر قرار داده است، بسیاری از شرکت های آلمانی به کار خود در این کشور ادامه دادند.
این روزنامه نوشت: اکنون احتمال می رود که این شرکتها در میان نخستین کسانی باشند که پس از انعقاد توافق هستهای از گشایش اقتصادی مجدد قابل انتظار در این کشور بهره مند شوند.
بر اساس این گزارش، اتاق مشترک صنعت و بازرگانی آلمان و ایران اعلام کرد: از سال گذشته، بیش از 75 شرکت آلمانی فعالیتهایی در ایران داشتند. بسیاری از آنها، شرکتهای کوچک بودند که تولیدات خاصی داشتند که مستقیما مشمول تحریم ها نمی شدند.
این شرکتها، که بسیاری از آنها به طور خصوصی اداره می شوند، می توانند حضور خود را در ایران حفظ کنند.
کارشناسان معتقدند آمریکا اغلب اهرم فشار چندانی علیه این شرکت ها در اختیار ندارد.
بسیاری از شرکت های آلمانی به ثبت رسیده به عنوان شرکت های چند ملیتی از جمله گروه مهندسی زیمنس آ.گ در لیست آمریکا نیز قرار داشته و پذیرفته اند که چاره زیادی جز اجابت محدودیت های آمریکا ندارند.
مارک پیس، مدیر اجرایی و مالک مشترک شرکت "دنتوروم " که چندین دهه در ایران فعالیت می کند، در این باره گفت: ما در واقع هرگز این کشور را ترک نکردیم.
وی افزود: در حالی که این تحریم ها، شرکت سازنده تجهیزات دندانپزشکی را از فروش در ایران منع نمی کند، ولی باید تمام معاملات مالی را مورد تایید دفتر فدرال امور اقتصادی و کنترل صادراتی آلمان قرار داد تا از هرگونه تخطی از قوانین ضد ترور آمریکا و اروپا پرهیز کرد.
برای شرکتهای آلمانی بزرگترین دردسر، پرداخت های کالاهای به فروش رفته است؛ زیرا تحریمها باب نظام مالی -بانکی جهان را به روی ایران بسته است.
پیس گفت در ماه سپتامبر هنگامی که وی نخستین بار این کشور در چارچوب سفر گروهی از مدیران اجرایی انجام داد، فروش دنتوروم به ایران در یک دهه گذشته 90 درصد کاهش یافته است.
این مشکلات دنتوروم و همتاهای آلمانی آن را مجبور کرد دنبال سودهای کوتاه مدت نباشند.
وی گفت: در مورد ایران، ما این مشکل را داریم که نمی توانیم زیاد پول در آوریم. البته هیچ تحریمی تا ابد پایدار نمی ماند و وقتی آن لغو یا کاهش یافتند ما در بازاهای ایران حضور داریم و در حالی که دیگران دنبال شریک می گردند و از باید ابتدا آغاز کنند.
ارسال نظر