به گزارش پارس به نقل از  باشگاه خبرنگاران، روزنامه گاردین در گزارشی به عمیق‌تر شدن اختلافات میان مقامات دولتی روسیه و ترکیه پرداخت.

گاردین در گزارشی به قلم "مارتین چالوف" نوشت: از اولین ماه‌های آغاز بحران داخلی در سوریه، ترکیه بیشترین دخالت را در این جنگ داشت و بیش از هر کشور دیگری در منطقه با ادامه حکومت "بشار اسد،" رئیس جمهور سوریه، مخالفت کرد.

 
مرزهای ترکیه اولین و مهمترین کانال ورود تروریست‌ها از هر گروه شناخته شده و ناشناخته افراط‌گرا بود و از طریق همین خط مرزی حجم گسترده‌ای از تسلیحات جنگی به دست تروریست‌های داخل سوریه رسید. شهرها و روستاهای مرزی ترکیه نیز میزبان حدود یک میلیون آواره سوری است. 
 
فرودگاه‌های بین المللی ترکیه از آغاز جنگ داخلی سوریه بسیار پرکار و شلوغ شده‌اند. می‌توان گفت اغلب این فرودگاه‌ها به مقصد اصلی تروریست‌های خارجی تبدیل شدند که قصد داشتند برای پیوستن به داعش راهی سوریه شوند. آمارهای غیررسمی نشان می‌دهد 15 تا 20 هزار تروریست خارجی از طریق فرودگاه‌های ترکیه به داعش در سوریه ملحق شده‌اند.
 
سرنگونی جت جنگنده روسیه بوسیله ترکیه، ضربه نهایی آنکارا به مسکو بود که یکی از حامیان سرسخت بشار اسد محسوب می‌شود. "ولادیمیر پوتین،" رئیس جمهور روسیه به "رجب طیب اردوغان،" همتای تُرک خود، وعده داد این عمل وی بدون پاسخ باقی نمی‌ماند. پوتین سرنگونی جنگنده روسیه به وسیله ترکیه را نشانه‌ای بارز در حمایت آنکارا از داعش می‌داند. وی در این باره گفت: ترکیه هم‌دست تروریست‌های داعش است.
 
داعش به لطف حمایت‌های ترکیه در بخش‌های شمالی و شرقی سوریه تسلط یافته است. یک دیپلمات غربی درباره اردوغان و حمایت او از تروریست‌ها گفت: رئیس جمهور ترکیه سالهای زیادی وقت صرف کرد تا بشار اسد را آنگونه که در ذهن دارد آموزش دهد و به دلیل همسایگی دو کشور ترکیه و سوریه، از او یک متحد بی چون و چرا برای خود بسازد. زمانیکه اردوغان متوجه شد اسد راه خود را در پیش گرفته است و تمایلی به فرمانبرداری از او نیست، راه دشمنی با اسد را در پیش گرفت. همین دشمنی اردوغان با اسد باعث شد امروز به اینجا برسیم.
 
تجار و بازرگانان ترکیه به خرید نفت از داعش مشغول هستند و دست‌کم هفته‌ای 10 میلیون دلار درآمد مالی نصیب تروریست‌ها می‌کنند. در دو سال گذشته تعدادی از سرکرده‌های داعش به روزنامه گاردین گفتند به ندرت از سوی ترکیه مورد پیگرد قرار می‌گیرند و اعضای داعش می‌دانند هدف حمله نظامیان ترکیه نیستند. در عین حال زمانیکه نیروهای کُرد پیشمرگه وارد جنگ با داعش شدند، ترکیه نیز حمله به مواضع این نیروها را آغاز کرد. حملات متعدد و سنگین ارتش ترکیه علیه نیروهای پ‌ک‌ک به خوبی نشان می‌دهد آنکارا مایل به نابودی داعش نیستند. شاید ترکیه نتواند مقابل آمریکا و دیگر کشورهای غربی که با داعش می‌جنگند قد علم کند؛ اما به خوبی از عهده نیروهای پیشمرگه برمی‌آید. نیروهای پیشمرگه یکی از موثرترین حامیان نیروهای آمریکایی در سوریه هستند و واشینگتن به طور کامل از عملکرد آنها رضایت دارد. ترکیه از این همکاری ناراضی است و مدعی شد خطر نیروهای پیشمرگه از داعش نیز بیشتر است. ترکیه به عنوان یکی از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی –ناتو- یکی از متحدان اروپا است و با توجه به دوستی که با آمریکا دارد، تصور می‌کند قادر به نقش آفرینی در معادلات پیچیده منطقه است. کارشناسان غربی با این طرز تفکر ترکیه مخالف هستند و این کشور را در کنترل داعش که خود آن را تقویت کرد، ناتوان می‌دانند. وقوع دو حمله تروریستی آنکارا این موضوع را ثابت می‌کند. ترکیه تسلطی بر داعش ندارد و نمی‌تواند خود را از گزند آسیب‌های این گروه تروریستی دور نگه دارد. به همین دلیل مجبور به تحمل داعش و حفظ فاصله با آن است. به نظر می‌رسد اتهام پوتین به اردوغان مبنی بر هم‌دست بودن او با تروریست‌ها قابل تامل باشد.