امروزه داشتن گواهینامه SSL علاوه بر تاثیری که در مقاله فوق روی اعتماد کاربران و امنیت آنها دارد تاثیر زیادی در بهینه بودن نتایج موتورهای جستجو نیز دارد.

در سال های اخیر رقابت سنگینی میان اسپمر های نتایج جستجو و نتیجه خزنده موتورهای جستجو وجود داشت. با پیشرفت موتورهای جستجو و حذف نتایج اسپم، این نتایج مجددا از طرق دیگری وارد چرخه موتورهای جستجو میشوند. طی 2-3 سال گذشته موتورهای جستجو نظیر گوگل قوانین رتبه بنده و نمایش سایتها را به شدت تحت تاثیر قرار داد و بسیار سخت گیرانه عمل کرد. یکی از آخرین عملکرد های موتورهای جستجو و خصوصا گوگل در نتایج تاثیر مثبت وجود گواهینامه SSL ولید روی سایت است. به عقیده گوگل سایتهایی که دارای پروتکل های امنیتی بیشتری نظیر SSL برای ارتباطات و تبادل اطلاعات میان سایت و کاربران هستند ارزش زیادی قائل هستند و نمره مثبتی در نتایج برای آنها در نظر گرفته میشود.

البته بسیاری افراد این فرضیه را رد میکنند و بر این باور هستند که هنوز موتورهای جستجو الالخصوص گوگل هنوز نمره مثبتی به وجود SSL در سایت ها قائل نیست، در صورتی که طبق تحقیقات انجام شده وجود SSL دارای نمره مثبت در نتایج گوگل داشته است.

اعلام این فرضیه از سمت خود گوگل بسیاری از شرکت ها و موسسات فعال در این حوزه را به چالش کشیده است که در صورت عدم وجود SSL نتایج بدتری نسبت به رقبا خواهید داشت. این مورد هم صحیح هست هم اشتباه، صحت آن به این دلیل هست که رقبای شما در صورت استفاده از این گواهی امنیتی احتمالا نتایج بهتری از شما کسب کند. اشتباه بودن آن نیز بدین دلیل هست که گوگل فعلا نمره منفی برای عدم استفاده از SSL در نتایج خود در نظر نگرفته است. بنابراین میتوان به راحتی هدف گوگل و سایر موتورهای جستجو را درک کرد. به گفته خود موتورهای جستجو هدف اصلی، امنیت کاربرانی هست که از طرف آنها به سایتها ارجاع داده میشوند.

شفاف سازی اعلام این خبر و تاثیر آن بر روی سئو سایت شما نکته مهم دیگری را میطلبد که در نظر داشته باشید این تاثیر، سیگنال کمتری نسب به سایر موارد تاثیر گذر SEO در نتایج موتورهای جستجو از جمله محتوای بالا و همچنین محتوای با کیفیت دارد.

این نکته را فراموش نکنید همانطوری که محتوای با ارزش برای سئو سایت شما بسیار مفید میباشد گواهینامه های معتبر نیز به همان اندازه البته در وزن پایین سیگنال خود، میتواند برای سایت شما مفید باشد. با توجه به اینکه هم اکنون سایت های دارای SSL با دقت توسط Google Analytics قابل آنالیز و بررسی میباشد ذکر این نکته خالی از لطف نیست که حتما در روند انتقال به HTTPS موارد زیر را در نظر داشته باشید و سپس با دقت به HTTPS کوچ کنید:

بعد از کوچ کردن به https بسیاری بر این باور هستند که با کند شدن اندک سایت های https میتواند از دید کاربر بسیار مفید نباشد ولی از طرف دیگر طبق گفته خود گوگل در سدد رفع این مشکل کندی هست و بزودی راه کارهایی نیز ارائه خواهد داد، البته شاید این راه کار همان Google page Sepeed باشد. طبق باور متخصصین حوزه فناوری اطلاعات و  سئو، نیازی نیست تمامی قسمت های سایت خود را به SSLمجهز کنید بلکه قسمت های دارای فرم ورود اطلاعات و بخش کلاینت مشتری کفاف میکند که البته نظر بنده طبق مقاله قبلی با این نظرات تناقض دارد و کاربر به هنگام بدو ورود به سایت با مشاهده SSL اعتماد بیشتری به سایت خواهد داشت.

نوع گواهینامه خود را بسیار با دقت و وسواس بیشتری انتخاب کنید و چک کنید که در تمامی مرورگرها بدرستی در دسترس باشد.

در حال حاضر پیشنهاد میگردد گواهینامه های خود را از نوع 2048 بیتی تهیه و روی سرور خود نصب کنید.

حتما منابع استفاده شده نظیر تصاویر و ... را به آدرس های با https آپدیت کنید.

در صورتی که تمام قسمت های سایت خود را به https مجهز ننموده اید حتما تنظیمات صحیح جهت اطلاع موتورهای جستجو را در robot.txt ذخیره کنید.

سایت خود در Google Webmaster را همیشه چک و بروز کنید تا از وجود مشکلات احتمالی با خبر باشید.

حتما آمار وب سایت خود و Bounce را به دقت بررسی کنید تا دچار مشکل نگردید.

دقت داشته باشید که شاید علاقه ای به استفاده و خرید SSL برای بهبود امنیت سایت خود نداشته باشید ولی باید در نظر داشته باشید که طبق بررسی کارشناسان با توجه وجود سیگنال مثبت SSL حتی با وزن کم میتواند نتایج شما را بهبود بخشد ولی در صورتی که همچنان علاقه این به استفاده ندارید بایستی در نظر داشته باشید نیاز هست سایر مولفه های سئو سایت خود را همانند محتوای بیشتر و محتوای با کیفیت بهمراه کلمات کلیدی با ارزش را مدام بروز رسانی کرده و روی این موارد بصورت فشرده کار کنید تا حداقل افت نتایج نداشته باشید.

طبق توصیه خود گوگل در بیانیه های مختلف و حتی کوچک، به فکر امنیت کاربران سایت خود باشید تا نتایج بهتری کسب کنید. این یک انتخاب هوشمندانه برای تجارت شما میباشد که اولا به راحتی به فکر ایمن سازی ارتباطات سایت خود باشید و دوما با این ایمن سازی و کسب اعتماد بیشتر از کاربران، در نتایج نیز امتیاز های مثبتی برای سبقت از رقبای خود دریافت کنید. بنابر گفته خود گوگل با توجه به تسهیل شدن مجهز سازی سایت به SSL و همچنین تلاشهایی برای رفع مشکل کندی، وب مستر ها بایستی با این مورد کنار آمده و بدون هیچ وسواس فکری، به HTTPS کوچ کنند.