تعرفههای برق اصلاح میشود
معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به برنامهریزی برای منطقی کردن نظام تعرفهای مهمترین ماموریتهای وزارت نیرو در دولت تدبیر و امید را تشریح کرد و در این بین قائم مقام وزیر نیرو هم از روند پرداخت یارانههای برقی انتقاد کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، هوشنگ فلاحتیان امروز در مراسم آغاز به کار بیست و هشتمین کنفرانس بین المللی صنعت برق با بیان اینکه در حال حاضر صنعت برق ایران با در اختیار داشتن حدود ۷۰ هزار مگاوات ظرفیت تویلد برق بیش از ۲۹ میلیون مشترک را تحت پوشش برق قرار داده است، گفت: در شرایط فعلی صنعت برق ایران بزرگترین صنعت برق خاورمیانه و چهاردهمین صنعت برق بزرگ جهان است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه در سالجاری حداکثر برق مصرفی کشور در ساعت ۱۴: ۴۳ روز ۲۶ تیرماه به میزان ۴۵۵۶۹ مگاوات به ثبت رسید، تصریح کرد: این مصرف برق نسبت به حداکثر بار سال گذشته که به میزان ۴۳۴۵۹ مگاوات بوده، رشدی معادل ۴.۹ درصد را نشان می دهد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه به طور متوسط سالانه حدود ۲۰۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی الکتریکی در کشور مصرف می شود که رشد سالانه آن حدود هشت درصد است، اظهار داشت: در سال های اخیر با وجود مشکلات شدید اقتصادی در صنعت برق و شرایط تحریم، با مجموع اقدامات کارکنان برقی کشور شبکه برق در شرایط پایداری قرار دارد.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح نظام اقتصادی صنعت برق و منطقی کردن نظام تعرفه ای، تاکید کرد: توسعه و بهسازی ظرفیت تأمین برق با اولویت تولید برق با استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی، تولید برق پراکنده در کانون مصرف، تولید همزمان برق و حرارت و تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی در برنامه وزارت نیرو قرار دارد.
فلاحتیان با بیان اینکه برای پاسخگویی به رشد تقاضا، لازم است سالانه به طور متوسط ۵ هزار مگاوات ظرفیت تولید جدید به شبکه وارد شود که افزودن چنین ظرفیتی به حدود ۳ میلیارد یورو سرمایه گذاری نیاز دارد، تبیین کرد: همچنین به دنبال این افزایش تولید، لازم است ظرفیت های متناسب در شبکه انتقال و توزیع نیز ایجاد شود که آن نیز هزینه ای بالغ بر ۷۶ هزار میلیارد ریال به دنبال دارد.
ستار محمودی هم در این گردهمایی با یادآوری اینکه صنعت برق ایران با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند، گفت: کمبود شدید منابع مالی و وجود بدهی های هنگفت، عدم تناسب بین هزینه تمام شده تولید برق و قیمت فروش، نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمت کالا و خدمات، نرخ بالا و بی رویه رشد مصرف برق و موضوع یارانه های برق از جمله مشکلاتی است که امروز صنعت برق ایران با آن دست به گریبان است.
قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه با روی کار آمدن دولت یازدهم چشم انداز امیدوارکننده ای برای برون رفت صنعت برق از این معضلات به وجود آمده است، تصریح کرد: با وجود تمامی مشکلات، توسعه عملکرد بازار برق و حضور در بورس انرژی، کاهش سالانه یک درصد تلفات برق، افزایش سالانه یک درصد راندمان تولید و دستیابی به راندمان ۴۱ درصد در کل نیروگاه ها، اجرای شبکه هوشمند اندازه گیری برای تمامی مشترکان، برقدار کردن روستاهای بالای ۱۰ خانوار، کاهش هزینه ها و برقراری و تقویت ارتباط الکتریکی بین ایران و همسایه ها از برنامه های اولویت دار است.
ارسال نظر