به گزارش پارس به نقل از ایسنا، عادل آذر در همایش روز ملی آمار و برنامه ریزی به ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز پرداخت و اظهار کرد: مرکز آمار ایران مرجع رسمی تهیه، تولید، اعلام و انتشارهای آمارهای رسمی کشور است و تمام تلاش خود را بر این گذاشته که برای مقامات رسمی و نظام جمهوری اسلامی آمارهای اصیل، ناب، به موقع و صحیح تولید کند که تاکنون نیز همین گونه بوده است.

وی در ادامه با اشاره به این که اقدامات مرکز آمار این است که به جای چارچوب سازی به جای میدانی به سمت آمارهای ثبتی حرکت کند، گفت: در هر طرح آمار سطحی بالغ بر ۱۷۰ طرح میدانی انجام می شود. از این رو در تلاش هستیم که به زودی استفاده از کاغذ را کنار گذاشته و تمامی طرح ها را از مرحله اجرا، تدوین، پردازش و استخراج براساس فناوری و IT انجام دهیم.

رییس مرکز آمار ایران گفت: اگر انتظار داریم که گردش اطلاعات اقتصادی فردی، مکانی و ملی به خوبی انجام و نظام آماری شکل گیرد باید همان طور که هر فردی دارای کد ملی و شناسه است فعالیت های اقتصادی نیز شناسنامه دار شده و کد داشته باشد.

آذر با اشاره به اجرای سرشماری عمومی کشاورزی در سال آینده گفت: در این سرشماری نزدیک به ۱۲ تا ۱۶ هزار نفر فعالیت داشته و تلاش بر این است تا در تمامی استان ها این سرشماری به وسیله تبلت انجام شود.

وی هم چنین قول داد که در سال ۹۵ سرشماری نفوس و مسکن با تبلت انجام شود.

آذر در ادامه با اشاره به گلایه مندی دستگاه ها مبنی بر تاخیر در ارائه آمار گفت: همواره ارائه اطلاعات به موقع از محورهای کاری مرکز آمار است و از علائم آن می توان به کاهش فاصله زمانی اعلام نرخ تورم از ۱۲ به هفت روز در پایان هر ماه اشاره کرد. این در حالی است که در صورت استفاده از تبلت استخراج اطلاعات سریع تر انجام شده و تا پایان سال ۹۳ نرخ تورم شهری، روستایی، ملی و هم چنین دهکی را با کمتر از دو روز فاصله بعد از هر ماه اعلام خواهیم کرد.

رییس مرکز آمار ایران با بیان این که توجه به کیفیت و استاندارد سازی یکی از محورهای جدی مرکز آمار است به تغییر سال پایه از ۸۰ به ۹۰ به عنوان یکی از مهم ترین اقدامات در این راستا اشاره کرد.

آذر هم چنین تهیه حساب های ملی سالانه، منطقه و فصلی، تهیه جدول و ستانده را از دیگر اقدامات مرکز آمار عنوان کرد.

* کاهش سهم تعاون از تولید ناخالص از ۲۵ به ۵

وی در ادامه با اشاره به تهیه حساب تعاون در مرکز آمار گفت: طبق قانون برنامه پنجم توسعه باید سهم تعاون در تولید ناخالص ملی تا پایان این برنامه به ۲۵ درصد برسد، این در حالی است که طبق بررسی های مرکز آمار این سهم به کمتر از پنج درصد کاهش یافته است.

رییس مرکز آمار ایران هم چنین با دفاع از عملکرد مرکز آمار تاکید کرد: از افتخارات این مرکز آن است که در ۴۰ سال فعالیت آن هیچ گونه اطلاعاتی از اشخاص افشا نشده و نگرانی مراکز امنیتی از عدم حفظ محرمانگی همواره برطرف بوده است.

آذر با اشاره به ایجاد سامانه یکپارچه جمع آوری الکترونیکی داده ها که در همین نمایشگاه که با حضور نوبخت از آن رونمایی شد، گفت: این سامانه بستری را فراهم می کند که برای هربار استفاده نیازی به این نیست که از ابتدا کدنویسی شود و با وجود این که تمام اطلاعات را پوشش می دهد هر فردی می تواند با کمترین دانسته و امکانات از آن استفاده کند.

وی هم چنین با اشاره به توسعه نیروی انسانی و مدیریت در این سازمان افزود: همواره در این سازمان تلاش بر این بوده که کارها به طور تیمی انجام شود براین اساس هسته های تیمی تحت عنوان گروه های کسب و کار تشکیل شده و کارهای عملیاتی در آنها انجام می شود که این گروه ها ماهیت اصلی مرکز آمار بوده و فکر در آنها تولید می شود.

رییس مرکز آمار ایران با اشاره به سیاست دولت مبنی بر بودجه ریزی بر مبنای عملکرد گفت: همین جا به معاونت برنامه ریزی قول می دهیم که در سال ۹۳ بودجه این مرکز را بر مبنای عملکرد تهیه و ارائه کنیم.

* چالش های مرکز آمار از دیدگاه آذر

آذر در ادامه با اشاره به چالش های این مرکز با تاکید بر این که مرکز آمار در نهایت قناعت بودجه و نیروی انسانی وظیفه خود را انجام می دهد، گفت: این در حالی است که ترکیه با دو هزار و آمریکا با ۱۲ هزار نیروی ستادی آمارگیری های خود را انجام می دهند. در حالی که ما آمارگیری بزرگی مانند نیروی کار را با پنج نفر انجام می دهیم.

وی تاکید کرد: ارزان ترین سرمایه گذاری اما بازدید ترین در کشور در مرکز آمار انجام می شود.

رییس مرکز آمار ایران با اشاره به کمبود بودجه مرکز آمار گفت: فعالیت های این مرکز از نظر بودجه ای با یک چهارم نرم بین المللی انجام و در نهایت قناعت اتفاق می افتد.

به گفته وی مشکل ساختاری در استان ها و همکاری نکردن برخی از دستگاه ها و عدم مشارکت آنها با مرکز آمار از مشکلات جدی این مرکز است.

رییس مرکز آمار ایران هم چنین با اشاره به بحث نظام پرداخت به ماموران آمارگیر گفت: متاسفانه با وجود این که ماموران آمارگیر در نهایت تاسف و تلاش کار می کنند تنها روزی ۱۵ هزار تومان به آنها پرداخت و بیمه هم نمی شوند در حالی که اغلب آنها کارشناس هستند و باید برای آنها فکری کرد.

آذر با اشاره به حس دلتنگی و شاید گلایه از معاونت برنامه ریزی گفت: مرکز آمار شهروند و کارمند درجه دو این معاونت است این در حالی است که هر عدد و رقمی آبروی کارکنان این مرکز است.