به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد، بورس تهران اولین روز کاری پس از مذاکرات ژنو را در حالی با رشد ۱۶۳۰ واحدی آغاز کرد که دماسنج بورس تهران در ارتفاع ۷۴ هزار واحدی همچنان به صعود خیره کننده خود ادامه می دهد.


صعود چشمگیر ۲۵/۲ درصدی شاخص در روز گذشته در حالی منجر به کسب بازدهی ۹۶ درصدی بورس از ابتدای سال تاکنون شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۷ برابری را به ثبت رساند؛ بازار سرمایه نه تنها در مدت مشابه سال قبل تنها ۱۳ درصد بازدهی در پی داشته و در پایان روز ۲۷ مهرماه سال ۹۱ در عدد ۲۹ هزار و ۵۰۲ واحد تثبیت شده است که بازدهی این بازار در مجموع سال گذشته نیز ۴۶ درصد بوده که به این ترتیب بازدهی کنونی بازار بیش از دو برابر بازدهی کل بورس در سال ۹۱ خواهد بود. رشد شتابان شاخص بورس که با اخبار مثبت سیاسی و انتشار گزارش های ۶ماهه مناسب گروه پتروشیمی و در سایه اقبال سهامداران به گروه های پتروشیمی و پالایشی رقم خورد، کارشناسان بازار را به واکنش واداشته است.


کارشناسان معتقدند که دو نکته اصلی در رفتارهای هیجانی بازار مشهود است؛ از یک سو انتظار فعالان اقتصادی به بهبود شرایط مثبت سیاسی و اقتصادی باعث رشد شگفتی ساز اما عجیب بورس شده، در عین حال سرعت رشد کنونی بازار سرمایه و افزایش چشمگیر قیمت سهام باعث نگرانی فعالان شده است و این گروه معتقدند چنانچه رشد کنونی، دو ماه دیگر اتفاق می افتاد معقول تر بود و نگرانی کمتری در پی داشت و به این ترتیب بورس با طی روند صعودی حال حاضر انتظارات آینده را پیش خور می کند. از سوی دیگر کارشناسان بازار سرمایه معتقدند نقدینگی جدید منشا چندان مشخصی ندارد و این عامل دیگری است که به نگرانی ها دامن زده؛ در واقع مشخص نیست این نقدینگی از کجا آمده؟ چگونه وارد شده؟ یا اینکه هر آن امکان خروج آن از بورس وجود دارد! این در شرایطی است که فشار فروش در ساعت پایانی معاملات دیروز با عرضه صف های خرید در بسیاری از نمادها همراه شد تا بازار در شرایط متعادل به کار خود پایان دهد. به اعتقاد کارشناسان بازدهی ۹۶ درصدی از ابتدای امسال در حال حاضر P/E بازار را با افزایش مواجه کرده که احتمال اصلاح قیمت ها را در برخی گروه های کم پتانسیل افزایش می دهد و همین امر باعث افزایش ریسک سهامداران تازه وارد خواهد شد.