به گزارش پارس به نقل از ایسنا, محمود حجتی در اولین همایش نقش صنایع تبدیلی و غذایی در توسعه بخش کشاورزی و همزمان با همایش روز جهانی غذا اظهار کرد: نگرانی برای تامین امنیت غذایی و غذای کافی مردم کشورهای مختلف واقعیتی است که امروزه با آن روبرو هستیم که گاهی جز افزایش بهره وری در محدودیت های کنونی منابع آب و خاک ندارد.

وی افزود: در حال حاضر سهم محیط زیست هم کم و بیش به کشاورزی اختصاص پیدا می کند و منابع پایه به ویژه منابع آبی و خاکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

ریزگردها عامل اصلی نابودی جنگل های زاگرس

وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: بخشی از ریزگردهایی که در مرزهای غربی کشور با آن مواجه هستیم به دلیل نبود تعادل در محیط زیست است چرا که در گذشته همین پدیده وجود داشت اما به دلیل خشک نبودن آب های طبیعی در مناطق جنوبی عراق مانند دجله و فرات، آثار آن کمتر به ایران سرایت می کرد اما امروزه به دلیل خشک شدن این منابع آبی ریزگردها مستقیما به مناطق غربی کشور ورود می کنند.

حجتی ادامه داد: یکی از عمده ترین دلایلی که جنگل های زاگرس به ویژه در استان ایلام به سمت نابودی کشانده شده اند همین پدیده ریزگردهاست که سبب خشکیدگی جنگل های آن مناطق شده است که البته بیشترین سهم را در جنگل های آسیب دیده استان ایلام با بیش از ۵۰ درصد دارد.

تولید محصولات کشاورزی بدون تامین بازار آن ممکن نیست

وی اظهار کرد: شاید در گذشته تولیدات محصولات کشاورزی صنعتی درچند محصول بیشتر خلاصه نمی شد و بیشترین تولیدات به صورت خود مصرفی مورد استفاده قرار می گرفت اما امروز در بخش های مختلف کشاورزی از باغبانی و زراعت تا انواع محصولات پروتئینی و دامی خود به صنعتی تبدیل شده اند و تولید اقتصادی آن ها بدون در نظر گرفتن شرایط پس از تولید مانند بازار امکانپذیر نیست.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به شرایط کنونی و تقاضاهای موجود باید بین تولید و مصرف سیستمی درنظر گرفته شود تا تولید محصولات کشاورزی را با عملیات های پس از تولید از بسته بندی و انبارداری تا فرآوری های پیچیده در نظر گرفت.