به گزارش پارس به نقل از فارس، طهماسب مظاهری در برنامه مناظره عصر امروز اظهار داشت: بانک ها اصولاً از دو عامل تأثیر می پذیرند عامل اول مربوط به کارکرد و مدیریت بانک و ضوابط هیئت مدیره و همچنین قواعدی است که شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی تعیین می کند و عامل دوم مربوط به بیرون از نظام بانکی است که از طرف دولت تحمیل، تکلیف یا اجبار می شود یا مربوط به شاخص های کلان اقتصاد کشور است.

وی افزود: عوامل بیرونی موثر بر بانک ها می تواند موضوع مناظره بعدی باشد و امروز روی محور اول صحبت می کنیم.

رئیس اسبق بانک مرکزی گفت: بانکها بایستی سود بانکی خود را اصلاح جدی کنند و براساس قانون بانکداری بدون ربا آن را مشخص کند. اما آنچه در خصوص سود بانکی اتفاق می افتد براساس نظام بانکداری بدون ربا نیست.

مظاهری گفت: نظام بانکی فشار بیرون از بانک را بهانه می کند تا اصلاحات داخل بانکی را درست نکنند یکی از اصلاحات داخلی نظام بانکی نحوه محاسبه سود بانک است چرا که روش محاسبه سود بانکی ناصحیح است.

وی افزود: بانکها از پول وصولی اول جریمه را کسر می کند دوم سود خودشان را بر می دارند و سپس به بقیه موارد می رسند در حالی که این موضوع نه تنها مطابق با بانکداری بدون ربا نیست بلکه با بانکداری ربوی هم مطابق نیست چرا که حتی در بانکداری ربوی هم این کار را نمی کنند.

رئیس اسبق بانک مرکزی گفت: شرکت داری برای بانکها مضر است چرا که باید ببینیم بانکها به شرکت های خودشان با چه ضوابطی وام می دهند در حالی که از دیگران وثیقه های سنگین می گیرند اما برای شرکت های زیر مجموعه خودشان سهل می گیرند.

مظاهری گفت: بانکها باید با تولید کنندگان شریک باشند سودشان باید همراه با سود تولید کنندگان باشد در حالی که در سال ۹۰ و ۹۱ تولید کنندگان وضعشان بد شد اما بانکها وضعشان خوب شد.

وی در پاسخ به سؤال نظرسنجی این برنامه گفت: من با کاهش نرخ مؤثر هزینه سود به نفع تولید کنندگان واقعی کشور موافقم چرا که در شرایط تورم ۴۰ درصدی تولید شکل نمی گیرد و در واقع مقصر کسی است که این تورم را به وجود آورده و همه هم او را می شناسند.