وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد
امکان اتصال فرودگاه امام و مهرآباد از طریق ریل
وزیر راه از برنامهریزی برای اتصال خط آهن تهران-قم به مترو فرودگاه امام خبر داد و گفت: مدیرعامل راهآهن را مأمور کردهام تا موضوع اتصال مستقیم فرودگاه امام به فرودگاه مهرآباد را از طریق ریل با هماهنگی مدیرعامل مترو بررسی کند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، وزیر راه و شهرسازی به همراه معاونان خود از پروژه های در دست اجرای طرح توسعه فرودگاه امام خمینی (ره) بازدید کرد.
پیشرفت عملیات اجرایی مترو فرودگاه امام خمینی (ره) تا شهر جدید پرند، باند دوم پروازی فرودگاه مهرآباد، بررسی میزان پیشرفت اجرای هتل فرودگاهی، ترمینال حجاج و مسجد فرودگاه امام در کنار بررسی چگونگی انجام مطالعات و احداث شهر فرودگاهی و منطقه آزاد ویژه و تجاری این فرودگاه، از مواردی بود که عباس آخوندی به آن پرداخت.
عباس آخوندی بعد از ظهر دیروز در پایان این بازدید و پس از برگزاری جلسات مختلف با پیمانکاران، مجریان طرح توسعه و مسئولان فرودگاه امام خمینی (ره) و مدیرعامل مترو، با حضور در میان خبرنگاران، طی نشست خبری به سؤالات آنها پاسخ داد.
* برنامه ریزی برای توسعه ناوگان خط اهن تهران-قم/ لزوم کاهش ترافیک آزادراه تهران-قم
وزیر راه و شهرسازی در ارائه گزارشی از بازدید خود از قسمت های مختلف فرودگاه امام خمینی (ره) ، اظهار داشت: این بازدید از چند جهت برای من مهم بود نخست آنکه موضوع بحث ترابری و ترافیک درون شهری و بین شهری بررسی شود.
آخوندی توضیح داد: با توجه به آنکه فقط در حومه و جنوب تهران حدود ۳ میلیون نفر زندگی می کنند که بخش عمده منابع اقتصادی آنها در تهران است، بنابراین نحوه ارتباط دهی این افراد با شهر تهران موضوعی مهم است.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: موضوع دیگری که برای اینجانب خیلی مهم بود بار ترافیکی سنگین آزادراه تهران - قم در بخش مسافری است؛ معتقدم اگر بتوان مقداری از بار مسافری آزادراه تهران - قم را به خط آهن انتقال داد و راه آهن مسافری تهران - قم را با افزایش ناوگان توسعه داد، مشکل جدی بار ترافیکی آزادراه تهران - قم برطرف می شود.
آخوندی ادامه داد: در حال حاضر آزادراه تهران - قم بار ترافیکی سنگینی دارد بنابراین باید هر چه سریع تر ناوگان مسافری راه آهن تهران - قم را افزایش دهیم تا بخشی از بار ترافیکی این محور به سمت ریل منتقل شود.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: البته مشکل دیگری که در این باره وجود دارد این است که ایستگاه راه آهن قم به بیرون از شهر منتقل شده است که نمی دانم با چه تدبیری این کج سلیقگی در دولت قبلی اجرا شد؛ ایستگاه راه آهن قم در وسط این شهر بود، اما متأسفانه به بیرون از شهر منتقل شد.
* امکان سنجی اتصال خط آهن تهران-قم به مترو فرودگاه امام خمینی (ره)
وزیر راه و شهرسازی افزود: خط راه آهن تهران-قم باید بتواند با متروی فرودگاه امام خمینی (ره) به صورت ترکیبی عمل کند، بدین ترتیب که ایستگاه تبادل در تقاطع راه آهن و متروی فرودگاه امام خمینی (ره) ایجاد کنیم تا مسافران از این ایستگاه استفاده کنند.
آخوندی تصریح کرد: خط آهن تهران - قم در قطعه ای از مسیر به متروی فرودگاه امام خمینی (ره) و پرند نزدیک می شود که تصمیم گرفته ایم ایستگاهی در این محل احداث شود، تا مسافران راه آهن و مترو از این ایستگاه تبادل استفاده کنند؛ بدین ترتیب که اگر مسافری از سمت قم به سمت فرودگاه می آید، ابتدا از راه آهن استفاده کرده و سپس در ایستگاه تبادل از طریق متروی پرند به فرودگاه امام خمینی منتقل (ره) شود ضمن آنکه مسافران از هر نقطه از شهر تهران می توانند ابتدا وارد مترو شده و سپس در ایستگاه تبادلی از طریق خط آهن به سمت قم منتقل شوند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: همچنین مسافران از شهر قم می توانند از طریق خط آهن و ریل مترو به هر نقطه ای از تهران منتقل شوند.
آخوندی اضافه کرد: امروز جلساتی با مدیرعامل راه آهن و مدیرعامل مترو داشتیم و اعلام کردیم که اگر راه آهن تهران - قم در نزدیکی فرودگاه امام (ره) به متروی فرودگاه امام (ره) متصل شود تا ایستگاه تبادلی احداث کنیم، مطلوب است.
وی اظهار داشت: بدین ترتیب مسافر از هر جای تهران که قصد داشته باشد، به سمت قم سفر کند نیازی به حضور در ایستگاه راه آهن تهران ندارد و می توانست از طریق مترو ابتدا به ایستگاه تبادل آمده و سپس آنجا از طریق قطار راه آهن به سمت قم جابه جا شود.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: همچنین مردم تهران اگر بخواهند به سمت فرودگاه سفر کنند می توان از ایستگاه تبادل استفاده کنند.
آخوندی اظهار داشت: اگر این ایستگاه تبادل عملیاتی شود تسهیل سفر را برای مسافران فراهم می کند.
* امکان سنجی اتصال خط آهن تهران-قم و مترو فرودگاه امام به واوان و اسلام شهر
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: همچنین بررسی هایی انجام شده است مبنی بر اینکه از این ایستگاه تبادل، انشعابی به سمت اسلامشهر و واوان داشته باشیم که در این راستا قرار شد شرکت مترو و شرکت راه آهن با هم مطالعه مجددی داشته باشند تا مشخص شود چگونه می توان از ایستگاه تبادل، اتصالی به سمت واوان و اسلامشهر داشته باشند.
* امکان سنجی اتصال مستقیم فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امام خمینی (ره) از طریق ریل
آخوندی تصریح کرد: در حال حاضر ارتباط مستقیمی بین فرودگاه مهرآباد و فرودگاه امام خمینی (ره) وجود ندارد و حتی اگر مترو فرودگاه امام خمینی (ره) فعال شود باز اگر مسافری بخواهد به سمت فرودگاه مهرآباد سفر کند باید تا میدان امام خمینی (ره) با یک مترو رفته و سپس از میدان امام خمینی دوباره سوار متروی دیگر شده و به سمت فرودگاه مهرآباد حرکت کند که در این خط مترو نیز هنوز ایستگاه فردوگاه مهرآباد به این فرودگاه متصل نشده است.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در جلسات امروز از شرکت راه آهن و شرکت مترو خواستم بررسی کنند که چگونه می توان خطی مستقیم از فرودگاه امام خمینی (ره) تا فرودگاه مهرآباد داشت که در این باره دو مدیرعامل باید امکان سنجی ها را انجام دهند.
آخوندی افزود: معمولاً در بقیه کشورها ارتباط بین کشورها به روش خط سریع وجود دارد، بنابراین ما نیز در نظر داریم در صورت امکان سنجی و انجام مطالعات در این باره، احداث این خط را پیگیری کنیم.
* فرودگاه مهرآباد هیچ وقت تعطیل نمی شود/ساماندهی مهرآباد در حال پیگیری است
وی با تأکید بر اینکه فرودگاه مهر آباد بسیار مهم و استراتژیک است و هیچ وقت این فرودگاه تعطیل نمی شود، گفت: در تهران فرودگاه مهرآباد را خواهیم داشت و این فرودگاه بسیار مطلوب است و از قائم مقام خود در امور هوانوردی نیز خواسته ام ساماندهی فرودگاه مهرآباد را پیگیری کند.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: سالانه حدود ۱۳ میلیون مسافر از فرودگاه مهرآباد جابه جا می شود و ۵ میلیون مسافر نیز سالانه در فرودگاه امام خمینی (ره) جابه جا می شوند.
* فرودگاه امام خمینی (ره) امروز با اهداف اصلی خود خیلی فاصله دارد
آخوندی با تأکید بر اینکه موضوع یکپارچگی حمل و نقل بحثی بسیار اساسی و ضروری است، اظهار داشت: در گامی دیگر باید مترو، جاده و راه آهن با حمل و نقل هوایی ترکیب شوند تا هماهنگی خاصی بین آنها به وجود آید.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: فرودگاه امام خمینی (ره) امروز با اهداف اصلی خود خیلی فاصله دارد و امیدواریم که بتوانیم مراحل توسعه آن را عملیاتی کنیم.
آخوندی افزود: در فاز یک حدود ۶ میلیون مسافر ظرفیت وجود دارد که سالانه ۵ میلیون مسافر جابه جا می شوند و ۸۰ درصد ظرفیت این ترمینال فعال است.
وی تصریح کرد: دو مرحله دیگر برای این فرودگاه پیش بینی شده است که ترمینال های ۲ و ۳ است که هنوز عملیاتی نشده است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در ماده ۱۶۶ قانون برنامه پنجم پیش بینی شده است شهر فرودگاهی در کنار فرودگاه امام احداث شود زیرا فرودگاه فقط باند نشست و برخاست و ترمینال نیست و کلاً خدمات پیرامونی باید از نظر بار، مسافر، خطوط هوایی، آسمان کشور، ترانزیت و دیگر خدمات جانبی، فعال باشد.
آخوندی افزود: در این ماده قید شده است که دولت باید هر چه سریع تر شهرک فرودگاهی در فرودگاه امام خمینی (ره) طراحی کند، همچنین منطقه آزاد و منطقه ویژه تجاری تعریف شود که امکان بزرگی برای منطقه است.
* لزوم افزایش سهم ایران در تجارت جهانی
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: برای توسعه فرودگاهی، ایجاد شهر فرودگاهی و مناطق آزاد و تجاری فرودگاه امام، ابتدا باید نگرش تجاری در این باره داشت، اما ما تاکنون دید اداری به این موضوع داشته ایم، بنابراین وقتی این موارد معنا می یابد که در این حجم ساختارها و زیربناهایی که اجرا می شود جریان تجاری بزرگ در سطح بین الملل صورت گیرد که اگر این موضوع رخ ندهد و رفت و آمد مسافران را در سطح بین الملل نداشته باشیم، فقط بقیه هزینه اضافی بر دوش مردم نهاده ایم.
آخوندی با تأکید بر اینکه باید در جریان تجارت جهانی عمل کرد، تصریح کرد: قاعدتاً اگر بتوان روابط تجارت جهانی را تسریع کرد آن وقت می توان از مفهوم تجارت جهانی، استفاده از فاینانس های بین المللی و منابع خارجی بهره برد.
وزیر راه و شهرسازی به موقعیت ایران در کریدور هوایی بین المللی اشاره کرد و گفت: سهم ما باید در منطقه بیش از این باشد و این سهم موجود پایین مورد قبول مردم نیست.
* نوسازی صنعت هوانوردی نیازمند تمرکز همه جانبه / قائم مقام وزیر در امور هواشناسی این وظیفه را دارد
آخوندی همچنین در خصوص انتخاب سمت جدید « قائم مقام وزیر راه در امور هوانوردی و هواشناسی» توضیح داد: انتخاب قائم مقام در امور هوانوردی جزوی از صنعت حمل و نقل هوایی است، باید مشخص شود که اقدامات مختلف صنعت هوانوردی چگونه با این موضوع هماهنگ است و به چه نحوه راهبری و رهبری می شود تا به نتیجه مثبت بینجامد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: هماهنگی امور در صنعت هوانوردی تاکنون برعهده وزیر بوده و شخص وزیر وظیفه هماهنگی بین سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه ها، سازمان هواشناسی کشوری و ایرلاین ها را داشته است.
وی اظهار داشت: اینجانب متوجه شدم که اگر بخواهیم صنعت هوانوردی را نوسازی کنیم نیازمند توجه متمرکز هستیم تا بتوان اقدامات مختلف را انسجام داد و در سطح وزارتخانه تصمیم گیری های فوری داشت؛ به همین دلیل تصمیم گرفتم فردی به عنوان قائم مقام وزیر در صنعت هوانوردی منصوب کنم تا تمامی این موارد و هماهنگی ها با ایرلاین ها، شرکت فرودگاه ها و سازمان هواشناسی کشوری و سازمان هواپیمایی کشوری انجام شود.
آخوندی یادآور شد: در همین یک هفته ای که قائم مقام وزیر در امور هوانوردی منصوب کرده ام موفق شد برخی مسائل که باید سریعاً تصمیم گیری شود، را اجرایی و عملیاتی کند؛ در حال حاضر اگر شرکت های هواپیمایی بخواهند سریعاً دسترسی به مقامی مرتبط با صنعت داشته باشند این شرایط فراهم است.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: در بسیاری از کشورها برای رشد صنعت هوانوردی نوعی تمرکز توجه را ایجاد کرده اند.
ارسال نظر