به گزارش پارس به نقل از اقتصاد پرس، اما در حالی که به نظر می رسید مجلس و دولت هر دو با حذف یارانه ۳ دهک بالای جامعه موافقت کرده اند، در آستانه واریز یارانه مهر ماه یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از احتمال موکول شدن حذف یارانه ۳ دهک بالا به سال آینده خبر داده است.

  این در حالی است که دولتی ها می گویند  در پرداخت یارانه های نقدی با مشکلات مالی مواجه هستند و به همین دلیل باید به روش های جدیدی برای تامین این کسری خود پیداکنند. روش هایی که گران کردن بنزین و یا برداشت از صندوق توسعه ملی از احتمالات ان هستند.

در این میان همان طور که اعضای کابینه یازدهم قبلاً اعلام کرده بودند یارانه مهر ماه نیز از روش های مختلف تامین شده و در روزهای آینده (حداکثر تا سه شنبه جاری) به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.  

در روزهای اخیر علی طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم بار دیگر به مشکلات دولت در تامین یارانه های نقدی اشاره و تصریح کرده بود که درآمد ناشی از افزایش قیمت حامل های انرژی ماهانه حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان است.

  وی گفته بود: مبالغی هم از طریق ردیف های بودجه صرف پرداخت نقدی یارانه ها می شود که متأسفانه با کمبود منابع مواجه هستیم؛ به طوری که حدود هزار میلیارد تومان کسری پرداخت های نقدی داریم که از طریق روش های مختلف در حال تامین آنها هستیم.  

این در حالی است که طبق قانون دولت باید هر ماه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان را به حساب هر سرپرست خانوار واریز کند، با احتساب اینکه ۷۵ میلیون ایرانی مشمول دریافت یارانه می شوند می توان گفت که دولت هر ماه نیازمند ۳۴۰۰ میلیارد تومان برای واریز یارانه های نقدی است.

  البته طبق اعلام وزیر اقتصاد دولت ماهانه ماهانه ۳۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت نقدی می کند.

  از ابتدای روی کارآمدن دولت یازدهم مردان اقتصادی کابینه روحانی در سخنانی جداگانه اشاره کرده اند که دولت در تامین یارانه های نقدی به مشکل خورده و از روش های مختلف در حال تامین یارانه های نقدی است؛ سکوت اعضای کابینه درباره روش های مختلف تامین اعتبار یارانه های نقدی در حالی است که غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در این مورد گفته: روش تامین یارانه نقدی در دولت یازدهم مشابه دولت دهم است اما این روش شامل تامین یارانه از محل افزایش قیمت طلا و ارز نیست.

  وی تاکید کرده: به دلیل همین مشکلات مجلس طرح حذف یارانه ۳ دهک درآمدی بالا را در دستور کار قرار داده است.

با وجود اظهارات مصباحی مقدم اما  حسین گروسی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این باره گفته: به احتمال زیاد حذف ۳ دهک بالای جامعه به سال آینده موکول خواهد شد.

  در عین حال سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبر داده است که بررسی پیشنهاد حذف یارانه ۳ دهک هفته بعد از تعطیلات مجلس انجام خواهد شد که البته از نگاه وی، تصویب این طرح بعید به نظر می رسد.    

به این ترتیب به نظر می رسد  یارانه بگیر ها فعلا می توانند نفس راحت بکشند چرا که تا پایان سال ۹۲ یارانه نقدی کسی قطع نخواهد شد و باید منتظر ماند و دید در نهایت چه آینده ای برای پرداخت های نقدی دولت رقم خواهد خورد