معاون همه کاره وزارت ارتباطات کیست؟
وزیر ارتباطات، در احکام جداگانهای معاون خود را به سمت مجری، مدیر، مجری زیرساخت، رئیس و مجری کارگروه ۴ نفره تحقق شبکه ملی اطلاعات و مسئول تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات کشور منصوب کرد تا اجرای این شبکه را پیگیری کند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، از آغاز دولت یازدهم تاکنون از وزارت ارتباطات خبر می رسد که وزیر ارتباطات برای اجرای شبکه ملی اطلاعات مهم ترین برنامه این وزارتخانه در قانون برنامه پنجم توسعه، برنامه هایی را در دستور کار دارد.
محمود واعظی در این راستا « مجری شبکه ملی اطلاعات» ، « مدیریت شبکه ملی اطلاعات» و مدیر طرح « زیرساخت شبکه ملی اطلاعات» را در احکام جداگانه ای، منصوب کرده که البته تمامی این مسئولیت ها به نصرالله جهانگرد سپرده شده است.
جهانگرد پیش از این احکام معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران هم شده بود.
واعظی همچنین دستور تشکیل کارگروهی ۴ نفره را برای تحقق شبکه ملی اطلاعات، صادر کرده که جهانگرد رئیس و مجری این کارگروه نیز هست. معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت دیگر اعضای این کارگروه هستند.
وزیر علاوه بر مسئولت های متعدد شبکه ملی اطلاعات، تدوین طرح « جامع فناوری اطلاعات کشور» را نیز به جهانگرد واگذار کرده و همچنین وی را برای عضویت در هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران به وزیر اقتصاد معرفی کرده است.
اکنون نصرالله جهانگرد معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، مجری شبکه ملی اطلاعات، مدیر شبکه ملی اطلاعات، مجری زیرساخت شبکه ملی اطلاعات، رئیس و مجری کارگروه ۴ نفره تحقق شبکه ملی اطلاعات، مسئول تدوین طرح جامع فناوری اطلاعات کشور و عضو حقیقی هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران است و مسئولیت سنگینی برای اجرای شبکه ملی اطلاعات، یعنی مهم ترین تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه پنجم بر عهده دارد.
از آنجا که به طور حتم واعظی وزیر، تحقق مهم ترین برنامه کاری خود را به امین ترین فردش سپرده و برای انجام صفر تا صد مراحل راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به وی اعتماد کرده، در نتیجه انتظارها از این مدیر، بسیار بالا رفته و در مورد تمام امور شبکه ملی اطلاعات چشم ها به او دوخته شده است.
جهانگرد از این مسئولیت این گونه یاد می کند: رئیس جمهور و وزیر ارتباطات به مقوله پهنای باند توجه ویژه دارند. رسیدگی به این موضوع جزء اولین دستورات وزیر به من بوده است که براساس آن باید یک کمیته تخصصی شکل بگیرد و تکلیف برنامه پنجم توسعه که براساس آن باید ۶۰ درصد خانوارها و تمامی کسب و کارها از اینترنت با پهنای باند بالا برخوردار باشند، مشخص شود که امیدواریم با اقدام های در دست اجرا، این امر تا سه سال آینده محقق شود.
اگرچه جهانگرد اشاره مستقیمی به عبارت وجودی « شبکه ملی اطلاعات» نکرده؛ اما واضح است که برنامه هایی که جهانگرد در سخنان خود ترسیم کرده، همان اهداف برنامه پنجم است که باید ذیل شبکه ملی اطلاعات تحقق یابند.
همچنین فرصت ۳ ساله ای که جهانگرد برای اجرای این برنامه ها عنوان می کند، همان پایان برنامه پنجم در سال ۹۴ است.
اکنون با مقدمات کاملی که تدارک دیده شده، باید منتظر بود و دید که اولین اقدام عملی وزارت ارتباطات در دولت یازدهم و نماینده منتخب این وزارتخانه برای اجرای شبکه ملی اطلاعات چه خواهد بود؟
ارسال نظر