به گزارش پارس ، دلاور حیدر پور در گفت وگو با تسنیم در مورد آخرین وضعیت خرید گندم با اشاره به اینکه خرید تضمینی گندم هنوز تمام نشده ولی روند خرید بسیار کند شده است، اظهار داشت: بنا بر گفته مسئولان، تمام مطالبات گندم کاران، هم مابه تفاوت و هم اصلی بدهی پرداخت شده است.

وی در مورد کشت لوبیا و نخود نیز بیان کرد: در حال حاضر هر کیلو لوبیا از کشاورز به قیمت ۴ هزار تا ۴۵۰۰ تومان خریداری می شود که در بازار در برخی مواقع تا ۱۲ هزار تومان نیز به فروش رسیده ولی با شروع خرید لوبیا از کشاورز با نرخ ۴ هزار تومان قیمت ها در بازار افت خواهد کرد. البته نرخ نخود نیز بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان از کشاورز خریداری می شود و اگر دلالان اجازه بدهند قیمت این محصول هم در بازار افت می کند.

به گزارش تسنیم، قیمت نخود در بازار در هفته گذشته در مناطقی از ۷۵۰۰ تومان هم فراتر رفته است.

مدیر کل دفتر غلات، حبوبات و نباتات علوفه ای با بیان اینکه قیمت حبوبات در بازار بیش از دو برابر نرخی که از کشاورز خریداری می شود، به فروش می رسد، گفت: با توجه به شرایط فعلی خرید نخود و میزان برداشت آن، به دنبال دریافت مجوز صادرات آن هستیم، البته تا کنون نیز صادرات نخود ممنوع نبوده ولی به دلیل بالابودن تعرفه آن خیلی انجام نمی شد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا میزان برداشت نخود در کشور به حدی هست که بتوانیم صادرات نیز داشته باشیم، تصریح کرد: همه ساله امکان صادرات وجود داشته و صادر نیز می شد، اما به دلیل تعرفه بالای آن میزان صادرات اندک بوده است، بنابراین به دنبال جمع بندی هستیم که اگر به نتیجه برسد تعرفه صادرات را کاهش و یا برداریم.

حیدرپور با بیان اینکه در حال حاضر تعرفه صادرات نخود ۵۰درصد است، گفت: سعی می کنیم اگر به جمع بندی لازم برسیم تعرفه را برداریم تا صادرات نخود روان تر شود. البته حجم صادرات آن به بازار، قیمت ها و ارز بستگی دارد.

*ورود ۲۷۰ هزار تن کود فسفات از هفته آینده به داخل کشور

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در مورد توزیع کود فسفات بین کشاورزان، بیان کرد: تدارکات خوبی برای توزیع کود فسفات بین کشاورزان به منظور تأمین نیاز آنها برای کشت پاییزه انجام شده و میزان قابل توجهی کود فسفات درحال ورود به کشور است که بلافاصله توزیع آن بین کشاورزان تا آخر آبان ماه شورع می شود.

وی با بیان اینکه از هفته آینده خرید های خارجی کود وارد کشور می شود و تا پایان آبان ماه نیز برای کشت پاییزه این کود در اختیار کشاورزان قرار می گیرد، خاطر نشان کرد: میزان کود وارداتی که در هفته آینده وارد کشور می شود ۲۷۰ هزار تن است که در مورد ترخیص آن نیز کلیه پیش بینی ها انجام شده که به محض ورود به کشور ترخیص شود. در مورد کود اوره نیز تولید داخل به میزان قابل توجهی است و در تأمین نیاز کشاورزان در مورد این کود مشکلی وجود ندارد.