افزایش قیمت ارز، واحدهای نساجی تعطیل را فعال کرد
دبیر انجمن نساجی گفت: تعداد زیادی از واحدهای تولیدی تعطیل شده در صنعت نساجی کشور پس از افزایش قیمت دلار طی یک سال اخیر مجدداً دایر شده اند و مشغول فعالیت هستند.
به گزارش پارس ، علیرضا حائری در گفت وگو با تسنیم گفت: از سال گذشته که قیمت دلار به سه هزار تومان رسید، شاهد افزایش صادرات در حوزه های مختلف هستیم. در حوزه نساجی هم بسیاری از واحدهای پتو بافی و… که طی سال های اخیر تعطیل یا نیمه تعطیل بودند مجددا آغاز به کار کرده اند.
وی در تشریح علت این اتفاق گفت: طی سال های گذشته به علت پایین نگاه داشته شدن مصنوعی قیمت ارز، واردات به شدت افزایش یافت و تولید داخل در بسیاری از حوزه ها توجیه اقتصادی خود را از دست داده بودند بنا بر این تعداد زیادی از واحدهای تولیدی دچار بحران شده بودند.
حائری افزود: در پی افزایش قیمت ارز واردات توجیه خود را از دست داده و واحدهای تولیدی داخلی با بازیافتن مزیت های رقابتی خود مجددا فعال شده اند.
دبیر انجمن نساجی گفت: از سوی دیگر افزایش قیمت دلار، قاچاق را نیز از توجیه اقتصادی انداخته است بنا بر این در حال حاضر قاچاق بسیاری از کالاهای نساجی به داخل کشور متوقف شده است.
وی با اشاره به میزان صادرات انجام گرفته در حوزه محصولات نساجی گفت: ارزش دلاری صادرات نساجی از ۷۶۰ میلیون دلار سال ۹۰ با حدود ۲۴ درصد افزایش در سال ۹۱ مواجه بوده است.
حائری با اشاره به رویکرد بانک مرکزی مبنی بر ثابت نگاه داشتن نسبی قیمت ارز گفت: هیچ چیز به اندازه نوسان قیمت ارز به ضرر تولیدکنندگان و صادرکنندگان نیست چرا که قدرت تصمیم گیری را از آن ها می گیرد بنا بر این رویکرد بانک مرکزی با هدف جلوگیری از نوسانات ارزی بسیار مطلوب است البته باید زمینه تسهیل انتقال ارز ناشی از صادرات نیز برای صادرکنندگان فراهم شود.
وی افزود: قول های مساعدی نیز در زمینه لغو تعهد سپاری ارزی صادرکنندگان از سوی وزیر صنعت، معدن و بازرگانی به ما داده شده است که امیدواریم زودتر عملیاتی شود.
ارسال نظر