به گزارش پارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، مجید صنیعی با اشاره به این که پس از انتشار سکه های گرمی با بسته بندی امنیتی همان گونه که پیش بینی می شد اقبال عموم طیف مصرف کننده از ورود این نوع سکه بسیار مثبت بود، تصریح نمود: این ایده و تفکر که سایر سکه های دیگر بانک مرکزی نیز بتواند در آینده به صورت بسته بندی عرضه شود در همان سال در بانک مرکزی شکل گرفت. بر این اساس، همان طور که اسفند ماه سال ۹۱ نوید آن داده شده بود، سکه طلای تولید شده بانک مرکزی به تدریج در سال جاری به صورت بسته بندی عرضه می شود، اکنون پس از تلاش های فراوان و بی وقفه کارکنان سازمان تولید اسکناس و مسکوک این امر در حال تحقق می باشد.

صنیعی افزود: مراحل آزمایشی تولید نمونه ها به خوبی انجام گرفته و در آینده ای نزدیک با رونمایی سکه ربع با بسته بندی جدید در یکی از روزهای مناسبتی شاهد سکه ای خواهیم بود که در بسته بندی متفاوت از بسته بندی سکه گرمی عرضه خواهد شد.

وی با بیان اینکه بسته بندی سکه گرمی از نوع لمینت بود، افزود: بسته بندی سکه های ضرب جدید و گرمی به صورت بلیستری با دو لایه فیلم پلیمری با طرح مختص بانک مرکزی و به ابعاد ۷۴*۴۴ میلی متر به عبارتی در اندازه کارت های بانکی است.

صنیعی با تشریح روند تاریخی ضرب سکه های طلا بیان داشت: در سال ۱۳۶۸ مقرر شد طرح روی تمامی سکه های طلا که مزین به تصویر بارگاه آستان مقدس ثامن الحجج و پشت سکه طرح گرافیکی از نام حضرت علی (ع) بود به پرتره امام راحل و تاریخ ضرب بر رو و طرح بارگاه آستان مقدس امام هشتم (ع) تاریخ در پشت آن تغییر یابد.

وی افزود: لیکن درخصوص سکه های ربع و نیم به دلیل کوچکی اندازه، طی دهه ۷۰ این تغییرات از نظر فنی امکان پذیر نبود. در اواسط دهه ۸۰ امکان ساخت قالب و ضرب فراهم شد و مشکلات فنی برطرف گردید به گونه ای که حتی در کارخانه مسکوک ایده انجام کار بر روی سکه ای کوچک تر از سکه ربع نیز پدید آمد.

وی با بیان اینکه نهایتاً این ایده با توجه به نیاز خریداران سکه، مراحل سیر تکاملی خود را پشت سر گذاشت، خاطرنشان کرد: در مرداد ماه سال ۸۹ سکه ای به نام سکه گرمی رونمایی شد که دارای ویژگی هایی همچون بسته بندی خاص بانک مرکزی و طرحی کاملاً متفاوت با سکه های یک، ربع و نیم بهار بود.

صنیعی تفاوت عمده دیگر سکه گرمی نسبت به سایر سکه ها را حذف تاریخ ضرب آن خواند و افزود: در پشت سکه نیز نوشته بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت که سکه های ربع و نیم فاقد این نوشته بودند. در هجدهم تیرماه ۸۹ مصادف با پنجاهمین سال تاسیس بانک مرکزی رونمایی این سکه صورت گرفت و توزیع انبوه آن در بازار نیز در دهه فجر همان سال اتفاق افتاد.

وی با بیان این که از سال ۸۹ به بعد با هدف ارزش گذاری به تفکر و باورهای دینی جامعه، بانک مرکزی اقدام به ضرب سکه های یادبود نمود، خاطرنشان کرد: این سکه ها همان طور که قبل از این نیز اطلاع رسانی شده است، شامل سکههای ۵۰۰۰ ریالی آزادی خرمشهر، ۱۰۰۰ ریالی بارگاه حضرت شاهچراغ، ۱۰۰۰ ریالی روز جهانی آمار، ۱۰۰۰ ریالی عید قربان، ۱۰۰۰ ریالی عید غدیر، ۱۰۰۰ ریالی نیمه شعبان، ۲۰۰۰ ریالی پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی، ۵۰۰۰ ریالی هفته وحدت، ۲۰۰۰ ریالی چشم انداز ایران ۱۴۰۴و ۵۰۰۰ ریالی بارگاه حضرت معصومه (س) می باشد که برخی از این سکه ها یادبود رایج و برخی دیگر سکه های یادبود با تیراژ محدود هستند.

وی در پایان از انتشار ایران چک های جدید خبرداد و خاطرنشان کرد: در ایران چک های جدید نخ امنیتی در پشت آن قرارگرفته و فیچرهای امنیتی بیشتری به منظور بالابردن ضریب امنیت در آن به کار رفته است، ضمن آن که اندازه ایران چک های جدید در ابعاد اسکناس ۵۰۰ ریالی یا به عبارتی در قطع اسکناس های پس از حذف ۴ صفر می باشد.

تصویر روی ایران چک، طراحی جدید از بارگاه امام هشتم (ع) و طرح پشت، بنایی تاریخی در صحن بارگاه انتخاب شده است.