به گزارش پارس ، علی اکبر لبافی در گفت وگو با فارس با اشاره به طرح بیمه بیکاری مجلس، اظهار داشت: ارائه این طرح فی نفسه نشانه حسن نیت طراحان و نمایندگان مجلس برای حمایت مالی از بیکاران و خانواده های آنهاست.

معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: پرداخت های مالی مستقیم تبعات منفی اقتصادی به همراه دارد و همچنین زمینه بهبود وضعیت بازار کار و توانمند سازی جویندگان کار برای اشتغال در بنگاه های اقتصادی فراهم نکرده و بر چالش های موجود می افزاید.

وی گفت: این طرح با اهداف تعیین شده که همان توانمند سازی و آماده نمودن نیروی کار برای حضور در بازارهای کار و ایجاد مشوق های جذب متقاضیان به بنگاه های اقتصادی است، منافات دارد.

معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: در شرایط فعلی اقتصاد کشور عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار کار به صورت مازاد نیروی کار و به صورت کمبود تقاضای نیروی کار به وضوح قابل مشاهده است.

به گفته لبافی، در این میان دانش آموختگان جوان دانشگاهی نیز با وجود سرمایه گذاری ها و هزینه های قابل ملاحظه ای که برای رشد و ارتقاء سطح دانش آنها در قالب مقاطع مختلف دانشگاهی انجام شده از امکان بسیار کمی برای یافتن شغل مناسب برخوردار هستند.

وی به کمبودهای نظام آموزشی و نیاز بازار کار اشاره کرد و یادآور شد: کمبود مهارت و تجربه لازم یکی از عواملی است که موجب تشدید این شکاف میان نظام آموزشی و بازار کار در سال های اخیر شده است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: ملاحظات مورد نظر در کنار سایر عوامل پیامدهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از عدم اشتغال بویژه در سطح اقشار تحصیل کرده لزوم برنامه ریزی و سیاستگذاری جدید را در سطح کلان جلب می کند.

معاون توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: فصل سوم طرح بیمه بیکاری مجلس بطور کلی نیاز به بازنگری جدی دارد.

لبافی یکی از چالش های مهم بازار کار که مانع جذب جویندگان کار در بنگاه های اقتصادی است را نداشتن تخصص و مهارت و سوابق کاری به دلیل عدم همخوانی بین آموزش (دوره های متوسطه) و دانشگاهی دانست و افزود: بنگاه های اقتصادی علیرغم وجود فرصت های خالی تمایلی به جذب بیکاران بخصوص نیروی جوان فاقد سابقه کار ندارند و از طرفی بسیاری از موارد وجود دارد که فرهنگ کار کشور را دچار آسیب کرده است.

به گفته وی، با بررسی جمیع جهات، طرحی بعنوان جایگزین با هدف اصلی طرح کارورزی انتقال مهارت ها و تجربیات عملی به جویندگان کار و فراهم کردن بستر مناسب جهت ورود آنها به بازار کار کشور تهیه شده است.

لبافی عنوان کرد: ضمن ارتقاء سطح علمی و نوسازی ساختار نیروی انسانی، رویکرد مناسبی به منظور حذف تدریجی عدم تعادل موجود در بازار کار کشور در کنار کسب تجربه و ارتقاء مهارت جویندگان کار فراهم می کند.