پرویزیان: اظهارات سیف توجیه اقتصادی دارد
نماینده بانک مرکزی در واکنش به این سوال که آیا دولت از بابت دلار درآمد زایی می کند، با تاکید بر اینکه باید اطلاعات درستی به مردم داده شود، گفت: اظهارات سیف توجیه اقتصادی دارد چون اتفاقی در بیرون رخ نداده است که دلار کاهش یابد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، پرویزیان نماینده بانک مرکزی در ادامه مناظره شبکه یک سیما در مورد نرخ ارز در پاسخ به این سوال که آیا بانک مرکزی به دلیل کسب مالی به دنبال افزایش نرخ دلار است، اظهار داشت: انتظار مردم این است که در چنین برنامه هایی اطلاعات درستی به آنها داده شود تا بتوانند در زندگی خود از آن استفاده کنند بنابراین نباید به صورت شعاری بحث کنیم. بنابراین انتظار داریم صداوسیما اصل مطلب را برای مردم روشن و یک نقش روشنگری داشته باشند.
وی ادامه داد: در مورد این سوالی که مطرح شد نیز باید بگویم این سوال ایراد دارد و ایراد آن نیز این است که در هر اقتصادی برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت وجود دارد و صحبت های آقای سیف می تواند توسط اساتید مورد تحلیل قرار گیرد و نسبت به آن قضاوت کنند ولی باید بگویم دلیل حرف رئیس کل بانک مرکزی این است که عوامل بنیادی اقتصاد در کوتاه مدت تغییری نکرده است. برای مثال از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ فاصله قیمت کالا و خدمات در آمریکا ۳۳ درصد اضافه شده است که این رقم در ایران به ۶۱۰ درصد یعنی ۵ برابر رسیده است.
عضو شورای پول و اعتبار خاطرنشان کرد: این رقم ۵ برابر یعنی نرخ اسمی ارز به صورت طبیعی نرخ بالاتری است و باید قدرت تولید ایران با قدرت تولید آمریکا مقایسه و همچنین طراز تجاری ایران با آمریکا مقایسه شود.
پرویز یان با بیان اینکه همه این عوامل، عوامل بنیادی اقتصاد است و ضمن اینکه باید در جامعه امید ایجاد کنیم، واقعیت ها را به درستی به مردم انتقال دهیم و انتظار داریم صداوسیما در این راستا درست عمل کند، گفت: با توجه به همه این مسائل دلیل اصلی صحبت رئیس کل بانک مرکزی نسبت به نرخ ارز و اینکه کاهش بیش از این منطقی نیست این است که عوامل بنیادی اقتصاد تغییری نکرده است البته ممکن است برخی عوامل و انتظاراتی ایجاد شده باشد ولی هنوز این انتظارات شکننده است و در حال حاضر تغییری در تحریم ها رخ نداده است که بازار و یا کشور بخواهد براساس آن واکنش نشان دهد.
وی با بیان اینکه همچنان امکان دسترسی به منابع ارزی وجود ندارد و سیستم بانکی نیز همچنان تحریم است گفت: بانک مرکزی به دنبال تثبیت نوسانات نرخ ارز است و این مساله به عنوان نخستین گام بانک مرکزی در راستای بازار ارز دنبال می شود و با توجه به برنامه هایی که در نظر گرفته نیز در حال حاضر این دامنه نوسان که پیش از این بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ تومان بوده به کمتر از ۱۰۰۰ تومان یعنی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان رسیده است و این تثبیت کوتاه مدت به دلیل انتظاراتی که در کشور ایجاد شده به وجود آمده است.
عضو شورای پول و اعتبار در پایان گفت: در مورد تاثیر نرخ ارز باید سه نکته را به مردم بگوییم، نخست اینکه نرخ ارز چه اثری در زندگی آنها دارد، دوم اثر این نرخ بر روی بنگاه های اقتصادی چگونه است و سوم اینکه نرخ ارز بر روی سایر بخش ها و به خصوص واسطه ها چه تاثیری دارد.
ارسال نظر