به گزارش پارس به نقل از فارس، کورش پرویزیان امروز در برنامه تلویزیونی مناظره اظهار داشت: در مورد نرخ ارز حساسیت بالایی وجود دارد و انواع مختلف آن مانند نرخ حقیقی، اسمی و… در کتاب های مختلف ذکر شده است.

نماینده بانک مرکزی در این مناظره اظهار داشت: روش های مختلفی برای محاسبات مربوط به نرخ ارز وجود دارد و در کشور ما ۵ یا ۶ روش برای این کار هست که مهمترین آن روش قدرت برابری و خرید است.

وی ادامه داد: در حالت واقعی از روش پرتفولیو استفاده می کنند که منابع مختلف ارزی در آن وزن متفاوتی دارد.

به گفته وی طی سالهای مختلف خصوصا از سال ۸۱ که نرخ ارز تک نرخی شد، به یک روش قانونی برای تعیین نرخ رسیدند و آن نرخ ارز با محاسبات شناور مدیریت شده بود و دستگاه های اجرایی موظف به عمل کردن در آن شدند.

پرویزیان گفت: از سال ۸۱ تا مهرماه ۸۹ فاصله قیمتی که پیش بینی شد و بانک مرکزی اعلام کرد نرخی نزدیک به بازار بود و نوسانی در حدود ۲۰ تا ۳۰ ریال داشت که در سرزمین اصلی و بازار فرعی مبادله می شد.

وی ادامه داد: از مهر ۸۹ یارانه نوسانات به حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ ریال رسید و در خرداد ۹۰ نرخ دلار بانک مرکزی به هزار و ۵۹ تومان افزایش و دامنه نوسان به ۷۰۰ ریال رسید.

به گفته وی؛ رقم نوسان نرخ ارز در سال ۹۰ بیشتر و با اقدام بانک مرکزی در بهمن ماه همان سال نرخ ارز به ۱۲۲۶ تومان رسید و دامنه نوسان حدود ۶ هزار ریال افزایش پیدا کرد.

نماینده بانک مرکزی اضافه کرد: در اسفند سال ۹۰ نرخ بازار آزاد به ۱۹۰۰ تومان رسید.

وی ادامه داد: روند تغییرات در سال ۹۱ اندکی کاهش و مجددا افزایش یافت و در مهر ماه همان سال با راه اندازی مرکز مبادلات ارزی دامنه نوسان بیشتر و به هزار تا ۱۵۰۰ تومان رسید.

پرویزیان گفت: در سال ۹۲ دامنه نوسان محدودتر شده و در شهریور ماه امسال فاصله قیمتی بین ۵ تا ۸ هزار ریال کاهش پیدا کرده است.

به گفته وی، وضع واقعی بازار به گونه ای است که تمرکز بانک مرکزی بر مدیریت نرخ ارز است.