به گزارش پارس به نقل از فارس، موید حسینی صدر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره آزادسازی نرخ های بلیت هواپیما اظهار داشت: تصور عامه مردم این است که چون به بلیت یارانه اختصاص می یابد، با اجرای آزادسازی یارانه ها قطع شده و نرخ ها افزایش می یابد.

وی ادامه داد: صنعت هواپیمایی با وجود هزینه های جانبی بالا و دریافت یارانه از دولت، خدمات چندان مناسبی ارائه نمی دهند.

حسینی تصریح کرد: اگر فضا رقابتی باشد، قیمت ها پایدار می شود، ممکن است ابتدا افزایش قیمتی داشته باشیم، اما باید این افزایش در فضای رقابتی کامل عملیاتی شود.

نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نرخ بلیت هواپیما بسته به نوع هواپیما، نوع صندلی، خدمات و از این قبیل تعیین می شود.

وی ادامه داد: قطعاً پس از گذشت حدود یک سال، قیمت بلیت به نرخ های کنونی نزدیک می شود و حق انتخاب مشتری افزایش می یابد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه با آزادسازی نرخ بلیت با شرط هایی موافق هستیم، گفت: باید آزادسازی کاملاً اجرا شود و در فضای کاملاً رقابتی شرایط یکسان باشد.

حسینی صدر اضافه کرد: وقتی قرار است نرخ بلیت آزاد شود، باید فضای رقابتی فراهم باشد و نرخ ها آزاد شود، اما در حال حاضر تنوع قیمتی نداریم؛ یک ایرباس مدرن و یک بوئینگ ام دی فرسوده در مسیری مشخص نرخی یکسان دارند و این موجب شده است به سمت نوسازی ناوگان کمتر گام بردارد.

وی اظهار داشت: وقتی قرار است نرخ بلیت آزاد شود، باید همه شرایط فراهم باشد، هم اکنون در دنیا قیمت بلیت به زمان خرید بستگی دارد و کسانی که زودتر بلیت می خرند، نرخ های کمتری می پردازند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه کیفیت خدمات و نوع هواپیما در قیمت بلیت تأثیرگذار است، افزود: باید نرخ ها به نحوی باشد، تا سود معمول ایرلاین ها تأمین شود و مردم نیز زیان نبینند.

حسینی با تأکید بر اینکه آزادسازی نرخ باید با استدلال منطقی همراه باشد، گفت: آزادسازی را باید طوری اجرا کرد که مردم قدرت خرید داشته باشند.

وی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی برای شرکت های هواپیمایی در راستای مشتری مداری گفت: حداقل در شرایط فعلی که نرخ ها تکلیفی است، باید فرهنگ برخورد مناسب با مسافر جا بیفتد.

این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه دولت پیش نویس طرح آزادسازی را به مجلس ارائه دهد، گفت: هزینه های ایرلاین ها ارزی و ریالی است؛ هم اکنون ۳۰ درصد قیمت ارز کاهش یافته، بنابراین در فضای فعلی انتظار افزایش قیمت نیست.

نماینده مردم خوی در مجلس تأکید کرد: برخی فرودگاه ها بهره وری پایینی دارند و با وجود هزینه بالا، کارایی کمی ارائه می دهند که این مورد باید برطرف شود.

وی افزود: دولت باید برای ایرلاین ها درآمدهای جانبی ایجاد کند تا آزادسازی نرخ ها به مسافر فشار چندانی وارد نکند.

وی اضافه کرد: از دید ما اشکالی ندارد که ایرلاین برای خود درآمدزایی کند، ما تحقیقی روی همین ایرلاین های داخلی انجام داده ایم که در یکی از آنها اعلام شده است که یک شرکت هواپیمایی تنها در بحث تغذیه، سالانه ۸۰ میلیارد تومان پرت دارد.

وی گفت: در کل انتظار داریم، در شرایط فعلی، نرخ بلیت هواپیما افزایش نیابد.

حسینی با بیان اینکه به درآمد حمل بار و درآمد ترانزیت هواپیما در ایران توجهی نمی شود، گفت: دولت باید محل هزینه های اضافی تحمیلی پس از آزادسازی را حذف کند، اما مایل نیستیم در حال حاضر مجوز آزادسازی را صادر کنیم.

وی افزود: باید کل مصوبه آزادسازی و متنوع سازی با هم اجرا شود و این در شرایط فضای رقابتی سالم باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: در شرایط کنونی اگر نرخ های بلیت های هواپیما افزایش یابد، مردم توان پرداخت ندارند.