به گزارش پارس، علی رضا منظری در گفت وگو با فارس با بیان اینکه صنعت حمل و نقل هوایی یکی از پراهمیت ترین زیرساخت های گردشگری به شمار می آید، اظهار داشت: در این میان به دلیل استفاده اغلب گردشگران از حمل و نقل هوایی، جایگاه این نوع از حمل و نقل به عنوان یکی از زیرساخت های اساسی صنعت گردشگری بسیار با ارزش است تا اندازه ای که کارشناسان معتقد هستند روند توسعه هرچه جدی تر صنعت حمل و نقل هوایی می تواند بر بهبود وضعیت گردشگری کشور اثرگذار باشد.

وی با اشاره به تأثیر بسزای حمل و نقل هوایی در تولید ناخالص ملی، اظهار داشت: اغلب کشور های دنیا به همین دلیل سعی می کنند زیرساخت های حمل و نقل هوایی خود را هر چه بهتر توسعه دهند تا در این رقابت بزرگ جا نمانند.

این کارشناس حمل و نقل هوایی با بیان اینکه این حمل و نقل به دلیل سرعت بالای آن جایگاه خاصی بین مسافران و صاحبان کالا دارد، تصریح کرد: حمل و نقل هوایی در تمام دنیا به عنوان صنعتی پرهزینه مطرح است و هر کس قصد استفاده از این سیستم حمل و نقلی دارد باید هزینه های سنگین آن را بپردازد.

وی با اشاره به هدف گذاری قانون برنامه پنجم مبنی بر آزادسازی کامل نرخ ها در سال سوم برنامه، اظهار داشت: با وجود الزامات قانون نرخ های بلیت فعلاً تکلیفی است.

این کارشناس حمل و نقل هایی اظهار داشت: نرخ های تکلیفی موجب شده است شرکت های هواپیمایی مدعی باشند دخل و خرج آنها با هم نمی خواند و با این هزینه های سنگین ارزی، قیمت های تکلیفی ریالی، قابل قبول نیست.

منظری اظهار داشت: در این راستا زیان دهی شرکت های هواپیمایی خصوصی و دولتی به دلیل هزینه های عملیاتی بالا و عدم آزاد سازی قیمت ها نیز یکی از مشکلات دست اندرکاران صنعت هوایی کشور و مدیران شرکت های هواپیمایی است که همه این موارد به کاهش کیفیت حمل و نقل هوایی می انجامد.

این کارشناس حمل و نقل هوایی با بیان اینکه آزادسازی نرخ ها به افزایش کیفیت خدمات می انجامد، اضافه کرد: اگر این افزایش کارآمدی برای شرکت های هواپیمایی ایرانی انجام نشود، طبیعی است که در رقابت بین شرکت های هواپیمایی ایرانی و ایرلاین های خارجی در مسیرهای مختلف، امکان رقابت سالم فراهم نخواهد بود و طبیعتاً شرکت های خارجی هواپیمایی، تعداد بیشتری مسافر جذب کرده و جابه جا می کنند.

* نوسازی ناوگان هوایی دستاورد اول آزادسازی نرخ ها است

منظری با تأکید بر اینکه نوسازی ناوگان هوایی کشور موضوع قابل توجهی است، تصریح کرد: به دنبال آزادسازی نرخ های بلیت، قطعاً درآمد و هزینه های شرکت های هواپیمایی متناسب تر خواهد شد و ایرلاین ها با قدرت بیشتری اقدام به نوسازی ناوگان خواهند داشت.

این کارشناس حمل و نقل هوایی اظهار داشت: در حال حاضر ناوگان هوایی کشور دارای سن بالایی است که باید این امکان فراهم شود تا بازسازی در ناوگان هوایی انجام شود تا متوسط سن هواپیماهایمان کاهش یابد، ضمن آنکه در بخش های تعمیر و نگهداری هواپیما باید توسعه هایی انجام شود که از تعمیرات خارجی هواپیماهای خود بی نیاز شده و در تعمیرات خودکفا باشیم.

به گزارش فارس به ادعای اغلب شرکت های هواپیمایی داخلی، وجود قیمت های یکسان کنونی بلیت هواپیما در یک مسیر بدون توجه به نوع و مدل هواپیما، موجب شده است ایرلاین ها در راستای توجیه مالی مطلوب تر اقدام به ورود هواپیماهای ارزان و شاید قدیمی به ناوگان هوایی خود کنند.

زمانی که قیمت بلیت یک فروند ایرباس تازه ساخت و یک هواپیمای فرسوده و بدون خدمات عالی (البته ایمن) در یک مسیر هوایی مشخص یکسان باشد، قطعاً مدیران شرکت های هواپیمایی خرید و و ورود هواپیماهای سه میلیون دلاری را بر خرید هواپیماهای ۲۰ میلیون دلاری ترجیح می دهند که همین امر یکی از دلایل افزایش متوسط سن ناوگان هوایی کشور شده است.