گروه اقتصادی : پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی نرخ ارز و طلا در ایران روندی نزولی را طی کرد. با این حال این اولین بار در ماه های گذشته است که نرخ ارزهای عمده و طلا تا این حد کاهش پیدا می کند.

به گزارش پارس ، اما در این میان در حالیکه رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور، بر بی ارتباط بودن تاثیر روانی کاهش تنش ها و اخبار مثبت داخلی بر این روند نزولی تاکید می کند که فرمول ریاضی تبدیل اونس به ریال حاکی از موضوع دیگریست. چرا که در فرمول تبدیل اونس به مثقال یا گرم، از نرخ دلار نیز استفاده می شود.

بدست آوردن مظنه طلای ایران از طریق انس جهانی با فرمول زیر قابل محاسبه است:
قیمت یک انس طلا * قیمت یک دلار /۹.۵۷۴۲ = مظنه طلای ایران


برای مثال نرخ هر اونس طلا در بازارجهانی روز سه شنبه به ۱۳۱۶دلار رسید که با در نظر گرفتن فرمول فوق، هر مثقال طلا در بازار ایران معادل ۴۰۳هزار تومان می شود که باز از بازار جهانی ۸هزار تومان گران تر است، یا به عبارتی بهتر باید گفت که ۸هزار تومان حباب دارد. و این میزان حباب کم نشان دهنده مقاومت زیاد بازار ارز و طلا در برابر کاهش بیشتر قیمت است. به نظر می رسد که در حال حاضر بازار ارز و طلا در برابر کاهش قیمت ها شدیدا مقاومت می کند. همچنین بازار سکه نیز به دنبال کاهش قیمت دلار و تخلیه هیجانات دیگر هیچ حبابی ندارد و حباب این بازار کاملا ترکیده است

از سوی دیگر حتی اگر به این اعداد و ارقام بسنده نکنیم، طبیعی است که با پایین آمدن قیمت دلار، سراشیبی طلای جهانی، باید قیمت هر مثقال طلا را در ایران به صورت مضاعف کاهش دهد. حتی در صورت افزایش قیمت طلای جهانی، با کاهش قیمت دلار، قیمت سکه و طلا نباید چندان افزایشی داشته باشد.

از سوی دیگر رییس بانک مرکزی کاهش بیشتر قیمت دلار را منطقی نمی داند. این همان اظهار نظری است که روز گذشته یکی از اعضای اتاق بازرگانی داشت.

در چند روز گذشته، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران نیز با بیان اینکه کاهش نرخ ارز در روزهای اخیر متاثر از مسائل سیاسی مربوط به سفر رییس جمهور به نیویورک است و نرخ ارز مجددا در بازار افزایش خواهد یافت، گفته بود: نوسانات نرخ ارز در فضای فعلی باید بین ۳۱۰۰ تا ۳۳۰۰ تومان باشد.

عوض محمدی پارسا با کاذب دانستن کاهش نرخ ارز و با تاکید بر اینکه متوسط نرخ واقعی ارز ۳۲۰۰ تومان است، عنوان کرد: ۳۰ درصد از نوسانات نرخ ارز مربوط به فضای سیاسی کشور است.

اما سوال اینجاست در شرایطی که جو مثبت سیاسی بر خوشحالی مردم و امید آنها نسبت به کاهش قیمت ها افزوده است، اصرار مسئولان از رییس اتحادیه گرفته تا رییس کل بانک مرکزی چیست؟ چرا زمانی که دلار ناگهان از ۲هزار تومان به ۳هزار تومان رسید، از غیرمنطقی بودن افزایش قیمت دلار سخنی گفته نشد ولی اکنون که تنها ۱۰۰تومان به زیر سه هزار تومان سقوط کرده است، همه از غیرمنطقی بودن کاهش بیشتر سخن می گویند؟

رییس اتحادیه طلا و جواهر در مصاحبه ای تاکید کرده بود که اوضاع سیاسی بر کاهش قیمت طلا و سکه هیچ تاثیری نخواهد داشت؛ درحالیکه سال گذشته علت افزایش قیمت سکه علیرغم کاهش قیمت جهانی را تاثیرپذیری قیمت سکه از اوضاع دلار عنوان کرده بود.

در آن سوی میدان نیز رییس بانک مرکزی با اظهارنظری متفاوت کاهش قیمت دلار را غیرمنطقی دانسته است!

به نظر می رسد کاهش قیمت دلار برای مسئولان چندان خوشایند نیست و با اظهارنظرهای خود سعی در معکوس کردن روند بازار و بی ارتباط نشان دادن این کاهش با اوضاع مثبت سیاسی دارند.

بعد از اینکه خبر واکنش ارزی سیف به نوسانات دلار به گوش بازاری ها رسید قیمت ها با تغییراتی نسبت به پایان معاملات روز گذشته دلار و سکه همراه شد و برهمین اساس نرخ ارز و سکه به نسبت به روز قبل با افزایش جزئی همراه شده است.

در حال حاضر صراف های خیابان فردوسی، دلار را با قیمت ۲۹۳۰ تومان، یورو را با قیمت ۳۹۶۰ تومان، پوند انگلیس را با قیمت ۴۷۴۰ تومان و درهم امارات متحده عربی را با قیمت ۸۰۵ تومان به متقاضیان می فروشند.

در اوایل ماه شهریور با گمانه زنی و احتمال حمله ی نظامی کشورهای غربی به سوریه برای چند روز نرخ طلا مجددا افزایش داشت. این روند با منتفی شدن گزینه ی نظامی علیه سوریه متوقف شد و هم اکنون با ادامه ی تلاش های ایران برای تنش زدایی در عرصه ی بین المللی و دستاوردهای مثبت احتمالی پس از دیدار مقامات ایرانی با نمایندگان کشورهای خارجی در نیویورک، انتظار ها برای کاهش نرخ ارز و طلا قوت بیشتری گرفته است.