ادغام دو شرکت خودروسازی، پاک کردن صورت مسئله است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه توسل به ادغام، پاک کردن صورت مسئله است گفت: صنعت خودروسازی نیاز به حمایت دارد و اینکه به جای حمایت به مسائلی همچون ادغام پرداخته شود راهکار مطلوبی نیست.
به گزارش پارس ، کمال الدین پیر موذن نماینده مردم اردبیل نمین در خانه ملت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه ادغام هیچ گاه نتیجه مثبتی در ایران نداشته است اظهار داشت: در مقام ادغام آ ثار رقابت و بهره وری از بین می رود، از این رو اگر این دو شرکت بزرگ خودروسازی ایران خودرو سایپا ادغام شوند، امکان اینکه به کیفیت صنعت خودروسازی لطمه وارد شود، دور از ذهن نیست.
وی با بیان اینکه هم اکنون خودروهای کشور تجهیزات حفاظتی، کیفیت و استحکام مناسبی برخوردار نیستند گفت: مسئله ادغام نمی تواند کمک خاصی به صنعت خودروسازی نماید چه بسا که در صورت ادغام رقابت نیز کاهش می یابد که این موضوع به هیچ عنوان به نفع منافع ملی نیست.
پیر موذن با تاکید بر اینکه راهکار حل مشکلات پاک کردن صورت مسئله نیست افزود: فدا کردن کیفیت در قبال قیمت، مطلوب عالمانه نیست و این مسئله آثار خسران آور، زیادی را در پی دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به برنامه صد روزه دولت، اظهار کرد: یکی از مسائلی که باید مدنظر قرار گیرد، نحوه برخورداری دو شرکت ایران خودرو و سایپا و به طور کلی صنعت خودرو سازی از سیاست های حمایتی نظام خصوصا تعریف خط اعتباری است.
وی ادامه داد: هم اکنون که شرایط برای وارد کردن پول به کشور فراهم نیست بهتر است دولت در قبال فروش نفت اقدام به واردات قطعات مورد نیاز خودرو نماید.
پیر موذن به وابستگی ۳۰ تا ۴۰ درصدی صنعت خودروسازی کشور به واردات اشاره کرد و گفت: این موضوع که صنعت خودرو باید ملی شود کاملا منطقی و صحیح است اما ما به عینه شاهد افزایش قیمت خودرو همزمان با بالا رفتن نرخ دلار بودیم.
نماینده مردم اردبیل، نمین در خانه ملت با بیان اینکه تقویت بخش خصوصی ضروری است افزود: هم اکنون بخش خصوصی در حوزه خودروسازی فعال است و لی هیچ گونه رقابتی در این بین وجود ندارد از این رو خصوصی سازی همراه با نظارت باید با مکانیزم عالمانه ای تقویت شود.
پیرموذن با اشاره به اینکه بیشتر قطعات خودرو سازی توسط بخش خصوصی تامین می شود از این پول آنها باید به موقع پرداخت شود تصریح کرد: این صنعت یک حوزه اشتغال زایی است بنابراین باید مورد حمایت قرار گیرد نه اینکه مسائلی هم چون ادغام مطرح شود.
ارسال نظر