به گزارش پارس به نقل از فارس، محمد باقر نوبخت صبح امروز در هم اندیشی اجرای بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد اظهار داشت: امروز بودجه ریزی بر مبنای عملکرد نه تنها یک ضرورت و روش بهینه بودجه ریزی است بلکه یک الزام قانونی است که در بند ۳۳ سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه پنجم آمده است.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه بر این اساس باید امسال بودجه ۹۳ را بر پایه همین حکم و به صورت عملیاتی تهیه و تنظیم کنیم گفت: آنچه برعهده قوه مجریه است این است که در گام نخست یعنی تهیه و تنظیم بودجه و همچنین از نظر زمان ارائه مطابق قانون عمل کنیم.

وی اضافه کرد: از نظر شکلی، قانون تاکید دارد بودجه به صورت عملیاتی تهیه شود و با توجه به قانون برنامه و قوانین بالادستی تدوین شود و از نظر زمان هم لایحه بودجه باید قبل از ۱۵ آذرماه تقدیم مجلس شود.

نوبخت تصریح کرد: ارائه به موقع بودجه به مجلس مطالبه دیگری را ایجاد می کند که مجلس هم به وقت بودجه را تصویب کند، تا بتوانیم تا پایان سال جاری آئین نامه های اجرایی آن را تهیه کنیم و از ابتدای سال آینده قانون بودجه به همراه آئین نامه های اجرایی اش در دست مجریان قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور گفت: بررسی های زیادی در خصوص چگونگی تنظیم بودجه انجام شده و برای مثال زمانی در دهه ۷۰ که با کاهش منابع روبرو بودیم از روش بودجه ریزی غلتان یا منعطف استفاده کردیم یعنی یک رقم واقعی برای بودجه در نظر گرفته می شد و دو سقف خوشبینانه و خوشبینانه تر هم داشتیم.

وی اضافه کرد: در مورد استفاده از این روش در بودجه سال آینده در ستاد اقتصادی دولت بحث هایی کرده ایم و شاید بتوانیم از این روش استفاده کنیم.

نوبخت با بیان اینکه همه دستگاه ها باید کارهای مقدماتی خود را برای ارائه بودجه عملیاتی از همین امسال آغاز کنند گفت: اما با توجه به اینکه این کار برای همه دستگاه ها تا سال آینده میسر نیست برنامه ما این است که چند دستگاه مهم و حیاتی کشور به طور قطعی برای سال آینده بودجه عملیاتی داشته باشند.

به گفته نوبخت ماموریت بودجه ریزی عملیاتی شفافیت بهینه کردن تخصیص و افزایش بهره وری است.

وی با بیان اینکه بودجه باید اقتصادی باشد گفت: در این رویکرد تاثیر متغیر های بودجه ای مانند مالیات و کسری بودجه و همچنین آثار توزیعی و انفرادی آن بر جامعه باید مورد توجه قرار گیرد.

نوبخت ادامه داد: مجلس باید در بررسی بودجه به دنبال اصل موضوع باشد یعنی از ما بخواهد که در بودجه ای که تصویب می شود چه برنامه ای برای مردم و حل مشکلات آنها داریم و با این بودجه کدامیک از مشکلات مردم حل می شود.

معاون رئیس جمهور گفت: باید رویکرد بودجه اقتصادی و بودجه ریزی عملیاتی با استفاده از دستورالعمل آمارهای مالی دولت سند بودجه کشور را به نحوی تنظیم کرد که ضمن هم راستایی با سیاست های کلی نظام از ویژگی های بودجه ریزی مطلوب و هماهنگ با استانداردهای جهانی برخوردار باشد.

سخنگوی دولت با اشاره به ظرفیت بالای نیروی انسانی متخصص در معاونت برنامه ریزی و همچنین اظهار تاسف از خروج جمعی از افراد صاحب نام و متفکر از این معاونت گفت: تلاش می کنم اندیشه این افراد را به مجموعه بازگردانم زیرا اگر قرار است در چشم انداز ۱۴۰۴ به جایگاه نخست منطقه برسیم باید از همه متخصصان بدون نگاه به گرایش فکری و سیاسی آنها استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مواردی که به عنوان سند بالادستی در کشور باید مورد توجه قرار گیرد، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است که باید دستگاه های مختلف برای طراحی آن همکاری کنند.