به گزارش پارس به نقل از ایرنا، « رضا نظرآهاری» روز سه شنبه، افزود: « ماساهیکو کومورا» نایب رییس حزب حاکم لیبرال دموکراتیک ژاپن در سفر به جمهوری اسلامی ایران حامل پیام کتبی « شینزو آبه» نخست وزیر این کشور برای دکتر « حسن روحانی» رییس جمهوری کشورمان بود.


وی تصریح کرد: پس از آن که انتخابات ریاست جمهوری در ایران با مشارکت گسترده مردمی برگزار شد و دکتر روحانی به عنوان رییس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد، دولت ژاپن در اقدامی که نشان دهنده تمایل این کشور برای تحکیم بیش از پیش روابط دو کشور است، فرستاده در سطح بالای خود را به تهران فرستاد.


ماساهیکو کومورا در مدت اقامت خود در تهران علاوه بر دکتر حسن روحانی رییس جمهوری، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه با جمعی دیگر از مقامات ارشد ایرانی دیدار و درباره مسایل مورد علاقه دو کشور گفت و گو و تبادل نظر کرد.


سفیر جمهوری اسلامی ایران در توکیو در ادامه درمورد روابط سیاسی ایران و ژاپن گفت: سطح روابط تهران - توکیو همواره خوب بوده است و تاریخ روابط دو کشور نیز نشان دهنده این روابط خوب است.
نظرآهاری افزود: البته روابط دو کشور در یکی، دو سال اخیر تحت تاثیر یک کشور ثالث قرار گرفته است اما امیدوار هستیم سفر فرستاده ویژه رییس جمهوری ژاپن به کشورمان با توجه به آشنایی که نخست وزیر ‍ ژاپن و همچنین آقای کومورا جانشین وی در حزب حاکم لیبرال دموکراتیک از جمهوری اسلامی ایران دارند، سرآغازی برای توسعه بیش از پیش روابط میان دو کشور باشد.


وی همچنین مذاکرات کومورا با مقامات عالی رتبه ایران از جمله دکتر روحانی رییس جمهوری را سرآغاز یک دوره جدیدی در روابط خوب دو کشور دانست.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن تصریح کرد: این سفر نشان دهنده آن است که دو طرف در تلاش هستند تا این روابط خوب بیش از پیش توسعه یابد.
نظرآهاری در ادامه اظهارامیدواری کرد که روابط دو کشور تحت تاثیر تحریم های یکجانبه طرف های ثالث هم قرار نگیرد و حجم روابط تجاری تهران- توکیو نیز در آینده بیش از پیش بهبود یابد.


وی با یادآوری این که ژاپن از جمله کشورهایی است که ممنوعیت خرید نفت ایران شامل آن نمی شود، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران همچنان یکی از منابع مطمئن تامین کننده نفت خام ژاپن بوده و خواهد بود.
نظرآهاری افزود: جمهوری اسلامی ایران همچنین امیدوار است که تحریم های یک جانبه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران موجب نشود تا به روابط تاریخی و دوستانه دو کشور آسیبی وارد شود.


وی درمورد آینده روابط جمهوری اسلامی ایران و ژاپن نیز گفت: با توجه به این که هم اینک حزب حاکم لیبرال دموکراتیک ژاپن مجددا در این کشور به قدرت رسیده است و اکثریت را در مجلس نمایندگان و سنای این کشور بر عهده دارد و همچنین گروه اقتصادی دولت یازدهم پیش از این با ژاپن کار کرده است، این موضوع می تواند در زمینه تعمیق روابط موثر باشد.


سفیر جمهوری اسلامی ایران در توکیو اظهارداشت: سفر فرستاده ویژه نخست وزیر ژاپن به تهران در این مرحله حساس خاورمیانه و تحولات، نشان دهنده آن است که توکیو نیز بر نقش ویژه و تاثیر گذار ایران در کمک به حل و فصل این مسایل اذعان دارد.


نظرآهاری ادامه داد: این سفر را همچنین می توان نقطه آغازی برای تجدید روابط دو کشور در همکاری برای کمک به حل مسایل و مشکلات منطقه و جهان ارزیابی کرد.
وی با بیان این که ژاپن نخستین قربانی بمب اتمی در جهان و جمهوری اسلامی ایران نیز از قربانیان سلاح های شیمیایی در جهان هستند، گفت: بر این اساس دو کشور می توانند در راستای کمک به برقراری صلح و ثبات در مناطق مختلف جهان با یکدیگر همکاری کنند.