به گزارش پارس ، به نقل ازدنیای اقتصاد- در بورس اوراق بهادار با اینکه گفته می شود ریسک حمله احتمالی آمریکا به سوریه می تواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد؛ اما شرایط جدیدی که به واسطه حجم بالای معاملات به وجود آمده، فعالان بازار را امیدوار کرده که افت بازار چه از نظر شاخص و چه از نظر اصلاح قیمت در برخی از صنایع پایان گرفته است، ضمن اینکه حضور پر رنگ سهامداران حقوقی در معاملات دیروز بازار سهام نیز، نشانه ای مثبت برای پایان روزهای منفی بورس قلمداد شد. همزمان در بازار غیر رسمی ارز و سکه نیز کاهش تقاضای کلان که با گران شدن عملیات واردات تشدید شده است؛ شرایطی را فراهم کرده که ثبات قیمتی به بازار برگردد. در حال حاضر، برخی مجوزهای افزایش قیمت کالاهای تولیدی در شرکت های بورسی به افزایش قیمت سهام این شرکت ها منجر شده و جذابیت بازار سهام را بیشتر کرده است؛ در این شرایط سرمایه گذاری روی سکه و ارز به حاشیه رانده شده و انتظار برای ثبات قیمتی در بازار غیر رسمی را افزایش داده است.
جنب پل حافظ
نشانه های بازگشت بازار
گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد شرایط معاملاتی بهتری بود هر چند که تداوم وضعیت نامناسب شرکت مخابرات ایران در کنار افت نماد پالایشگاه اصفهان در بازگشایی همچنان مانع از رشد شاخص شد. روز گذشته شروع معاملات با خرابی سیستم معاملاتی همراه بود که همین امر نیز موجب شد بازار با تاخیری نیم ساعته فعالیت خود را شروع کند.
در بازار دیروز شاخص بورس ۱۶۲واحد افت کرد و به مرز ۵۷ هزار و ۳۵ واحد رسید تا زیان سرمایه گذاران از ابتدای شهریور به ۸/۳ درصد افزایش یابد. افت روز گذشته شاخص در شرایطی ثبت شد که سه نماد مخابرات، پالایشگاه اصفهان و مپنا در مجموع ۲۸۵واحد تاثیر منفی داشتند که همین امر نیز در برابر رشد دیگر نمادها موجب افت شاخص شد. در این زمینه معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار گفت: جهت گیری روز دوشنبه بازار مثبت بود و عمده دلیل افت شاخص بازگشایی نماد « شپنا» بود اما باتوجه به اینکه بخشی از سرمایه گذاران به نقدینگی سهام بازگشایی شده نیاز داشتند، فشار فروش در این سهم افزایش یافت و همین موضوع منجر به افت شاخص و تغییر جریان در بازار شد.
صحرایی با اشاره به حجم بالای معاملات گفت: فرصت مناسبی برای خرید بود و بسیاری از سرمایه گذاران که دید میان مدت و بلندمدت دارند، توانستند انتخاب های مناسب و خوبی داشته باشند و حضور پررنگ سهامداران حقوقی نشانه مثبتی برای پایان روزهای منفی بازار است. معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار با اشاره به اینکه بازار در حال تغییر جهت است، اظهار کرد: افت بازار چه از نظر اصلاح شاخص و چه از نظر اصلاح قیمت در برخی صنایع به پایان رسیده است، اما با توجه به اینکه بخش عمده ای از این افت به دلیل ریسک سیستماتیک و آثار و تبعات ناشی از تهاجم احتمالی آمریکا به سوریه رقم خورده است، همچنان این ریسک می تواند بازار را تحت تأثیر خود نگه دارد.
صحرایی در پایان تاکید کرد: سرمایه گذاران اگر نگاه کوتاه مدت برای کسب سود را کنار بگذارند و با نگاه میان مدت و بلندمدت وارد بازار شوند، تحت تاثیر افت های مقطعی از بازار خارج نمی شوند، چون بازار سهام در مقایسه با سایر بازارهای رقیب همچنان از شرایط ممتاز و متفاوتی در سوددهی و نقدینگی برخوردار است.
این در حالی است که مخابرات ایران، بدون تردید بدترین عملکرد در هفته های اخیر بازار را رقم زده است و در خلال دو هفته اخیر با بیش از ۲۰درصد افت نزدیک به ۲هزار و ۸۶۲میلیارد تومان زیان را برای سهامداران این شرکت به همراه آورده است. سهامداران عمده مخابرات ایران و شرکت های تابعه حمایت و بازارگردانی جدی را با وجود گره معاملاتی در این نماد صورت نداده اند که همین مساله نیز افت شدید ارزش این شرکت را به همراه آورده است.
در همین حال در روزهای اخیر، دولت دکتر روحانی لغو برخی از پر حاشیه ترین واگذاری های دولتی را شروع کرده است. روز گذشته مهندس چیت چیان وزیر نیرو در شبکه خبر با بیان لغو واگذاری مهاب قدس خاطرنشان کرد: پیش پرداخت پروژه راه آهن گرگان _ بجنورد و بجنورد _ مشهد به میزان ۶۰۰ میلیارد تومان است، اما در مجموع ارزش اموالی که طی این اقدام واگذار می شد بیش از ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است در حالی که ارزش پیش پرداخت ۶۰۰ میلیارد تومان عنوان شده بود، بنابراین با تدبیری که صورت گرفت مصوبه قبلی لغو شد. چیت چیان با بیان اینکه پروژه راه آهن اجرا می شود، گفت: جلوی واگذاری سهام شرکت را گرفتند و قرار شد ۱۵ درصد پیش پرداخت از جای دیگر پرداخت شود.
از سوی دیگر سهامداران شرکت پتروشیمی اصفهان نیز روز شنبه در نامه ای به رییس جمهوری خواهان لغو واگذاری پتروشیمی اصفهان شدند؛ انتظار می رود دولت در قالب کمیته ای به درخواست سهامداران و کارکنان این شرکت ها در لغو واگذاری های صورت گرفته توجه کند. در تحولات کلان نگاه کارشناسان همچنان به سوی بحران سوریه است در این زمینه نظر کنگره آمریکا در مورد بحران سوریه امروز در اختیار بازار قرار خواهد گرفت.
در گروه مالی، سازمان بورس و اوراق بهادار با افزایش سرمایه ۴۰۰ درصدی شرکت بیمه البرز موافقت کرد. در اطلاعیه ارسالی اداره نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار، تعداد سهام قابل انتشار ۳ میلیارد سهم، ارزش اسمی هر سهم ۱۰۰۰ ریال، مبلغ افزایش سرمایه ۳ هزار میلیارد ریال، محل افزایش سرمایه مازاد تجدید ارزیابی دارایی های ثابت (زمین و ساختمان) و موضوع افزایش سرمایه افزایش ظرفیت سهم نگهداری مجاز، قبول اتکایی، افزایش سهم بازار و بهبود ضریب توانگری مالی اعلام شده است.
در گروه واسطه گری مالی یکی از صف های فروش بدون تحرک در هفته های اخیر مربوط به سرمایه گذاری بیمه بوده است. در مورد شرایط این شرکت مدیر سرمایه گذاری های شرکت سرمایه گذاری صنعت بیمه در گفت وگو با بورس نیوز عنوان کرد: ارزش روز پرتفوی بورسی « وبیمه» در حال حاضر و با احتساب ارزش افزوده ۶۰۰ میلیون تومانی، مبلغ ۲۰ میلیارد تومان را به خود اختصاص می دهد. عبدالله عالی شوندی در ارتباط با وضعیت پرتفوی بورسی « وبیمه» اظهار کرد: این شرکت طی سال جاری سهام شرکت های سیمانی سرمایه پذیر را که سرمایه گذاری در آنها با بازدهی اندک همراه بوده، واگذار کرده و درآمدهای حاصل از آن را به سمت سرمایه گذاری در صنایع مطرح بورسی همچون فعالان گروه محصولات شیمیایی سوق داده است. همچنین فروش سهام شرکت های خودرویی موجود در پرتفوی بورسی نیز در برنامه کاری « وبیمه» قرار دارد. در این گروه، شرکت سرمایه گذاری ملی ایران با سرمایه ای معادل ۲۹۰ میلیارد تومان اطلاعات و صورت های حسابرسی شده مالی میاندوره ای ۶ ماهه منتهی به ۳۱ خرداد ۹۲ را منتشر کرده است.
این شرکت برای هرسهم در دوره ۶ ماهه مبلغ ۲۱۴ ریال سود خالص محقق نموده که در مقایسه با دوره مشابه سال مالی گذشته ۶۹ درصد افزایش داشته است. همچنین شرکت سرمایه گذاری پردیس نیز طی نامه ای اعلام کرده این شرکت یک قطعه ملک واقع در خیابان میرداماد را از طریق مزایده واگذار کرده که از محل این واگذاری به ازای هر سهم مبلغ ۱۶۵ ریال با سرمایه ۵۰ میلیارد تومان به سود هر سهم در سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ۹۲ اضافه خواهد شد.
« پردیس» در گزارش دوره ۶ ماهه برای هر سهم با سرمایه ۳۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مبلغ ۲۴۳ ریال سود خالص محقق کرده بود که در مقایسه با دوره مشابه سال مالی گذشته ۷۱ درصد افزایش داشته است. در گروه خودرویی آمار تولید خودرو نشان دهنده کاهش تولید است. به گزارش « ایسنا» ، تولید انواع خودرو در مردادماه امسال ۱/۳۵ درصد و در پنج ماهه نخست امسال ۵/۴۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. در مجموع بازار دیروز شرایط مناسبی تجربه کرد که به رغم افت شاخص نشانه هایی از امیدواری به بهبود شرایط بازار را ایجاد کرده است. دیروز ارزش معاملات نیز به ۱۱۳میلیارد تومان رسید که ۷/۱۷ درصد آن را معامله ۱۷میلیون سهم پالایشگاه بندرعباس تشکیل داد. از ۲۷۴نمادی که به روی تابلو رفتند ۱۳۴نماد با کاهش قیمت و ۱۳۷نماد با رشد ارزش همراه شدند.