در بازار بیمه هنوز انحصار وجود دارد
رئیس کل بیمه مرکزی با تشریح اولویتهای کاری دولت در صنعت بیمه گفت: دخالت دولت در صنعت بیمه کاهش مییابد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، محمدابراهیم امین در مراسم معارفه خود با اشاره به نقشه راه بیمه مرکزی اظهار داشت: بیمه مرکزی به عنوان متولی صنعت بیمه وظیفه نظارت بر عملکرد شرکت های بیمه را براساس قانون دارد.
وی افزود: در این صنعت نیازی به این نیست که چیز جدیدی اختراع شود بلکه باید در قالب خاص خود اهداف طراحی شده را تحقق بخشیم.
رئیس کل بیمه مرکزی تصریح کرد: بیمه مرکزی به عنوان حاکمیت باید حقوق ذینفعان این صنعت را در نظر داشته باشد که ذینفعان این صنعت شامل بیمه گذار، شرکت بیمه، دولت و نمایندگان و کارگزاران است.
وی در خصوص اولین ذینفع در این صنعت گفت: مشتری به عنوان اولین ذینفع باید در قبال پرداخت حق بیمه در هر زمان که نیازمند استفاده از بیمه شد به سرعت و به شکل مناسبی از بیمه و دریافت خسارت منتفع شود.
امین ادامه داد: ذینفع دوم که شرکت های بیمه هستند موظفند مدیران مناسب و کارآمدی برای شرکت خود تعیین و در قبال حق دریافت بیمه مناسب به بیمه شوندگان خدمت ارائه دهد.
وی تصریح کرد: دولت سومین ذینفع است؛ دولت از شرکت های بیمه مالیات، سود، سود عملکرد و عوارض زیادی دریافت می کند که این مسئله موجب شده است هزینه عملیات بیمه ای در شرکت ها افزایش یابد.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه دولت حق دارد از بیمه ها مالیات دریافت کند، افزود: دولت در کنار این کار باید شرایط کسب و کار در این صنعت را بهبود بخشد و همچنین از دخالت در امور بیمه گری و شرکت های بیمه خودداری کند.
وی انحصار را یکی از مشکلات صنعت بیمه عنوان کرد و گفت: شرکت های زیادی در صنعت بیمه فعالیت می کنند، اما همچنان انحصار در این بازار وجود دارد که موجب می شود نوآوری، خلاقیت و رقابت ایجاد نشود.
امین با اشاره به برنامه های وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر ایجاد فضای کسب و کار مناسب گفت: ما در صنعت بیمه برای رقابتی کردن فضای کسب و کار آمادگی داریم.
وی ادامه داد: در بسیاری از کشورها محصولات بیمه ای از مالیات معاف هستند، زیرا خدمت بیمه تقاضای زیادی ندارد و به همین دلیل معمولاً به دنبال فرهنگ سازی در این بخش هستند، بیمه باید ارزان شود و در واقع یکی از اجزای کارآمدی که همان کاهش هزینه ها است از طریق کاهش عوارض متعددی که بر صنعت بیمه وضع شده تحقق یابد.
وی با بیان اینکه هزینه بالای بیمه موجب می شود مردم از استفاده این خدمت رویگردان شوند، افزود: باید در این زمینه قوانین و مقررات مناسبی تدوین شود تا اقبال از صنعت بیمه افزایش یابد. سازمان امور مالیاتی حتی از بیمه های عمر و پس انداز مالیات بر ارزش افزوده می گیرد که همین مسئله موجب کاهش تقاضا در این بخش شده است.
رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر نظارت بیمه مرکزی بر صلاحیت مدیران شرکت ها اظهار داشت: بیمه مرکزی صلاحیت مدیران را به دقت بررسی خواهد کرد تا افراد فاقد صلاحیت در این صنعت وجود نداشته باشند.
ارسال نظر