پارس : " دولت من پاک ترین دولت ایران است. " سخنانی که محمود احمدی نژاد گفت و هیچگاه از ذهن ایرانیان پاک نمی شود. احمدی نژاد از پاستور رفته است ولی پس لرزه های خروج او و اختلاس های نزدیکانش همچنان نقل محافل باقی مانده است.

به گزارش پارس، برداشت پول و انتقال اراضی و فروش مگان های ۱۵ میلیون تومانی بخشی از پس لرزه های دولت دهم بر بدنه پاستور است.

۱۷۸۰میلیاردی که به دست پوستین دوز خارج شد!


محمد رضا پورابراهیمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و از طراحان اصلی طرح تحقیق و تفحص از شرکت صنایع ملی مس ایران در جلسه علنی مجلس به افشاگری درباره عملکرد مدیر پیشین این شرکت پرداخت و از جابه جایی مقادیر زیادی پول از این شرکت به خارج از کشور خبر داد.

این نماینده مجلس عنوان کرد پیش از این چندین بار در طول یک سال گذشته به وزیر صنعت و معدن و رئیس جمهور تذکر داده است و درخواست کرده مدیرعامل شرکت ملی مس را برکنار کنند اما این کار رخ نداده است.

پور ابراهیمی بخشی از عملکرد مدیر پیشین شرکت مس را افشاکرد و گفت: « مبلغ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان که برآورد عددی ماست در ماههای گذشته طی فروش های خارجی در حساب های خارجی نگه داشته شده است که البته با توجه به اقدامات خوب قوه قضائیه و وزارت اطلاعات، بخشی از آن به کشور برگشته است. »

نعمت الله پوستین دوز آخرین مدیر عامل شرکت مس در دولت دهم بود که چندی پیش بازداشت شد. در همان زمان گفته شد بازداشت پوستین دوز در ارتباط با خروج وجوه نقد فراوان از کشور است. وی هم اکنون به دلیل اختلاس ۱۰ هزار میلیارد تومانی در شرکت ملی صنایع مس در بازداشت است، .

۱۷۰میلیارد اختلاس از بنیاد شهید!


در همین حال، یک نماینده مجلس از اختلاس ۱۷۰ میلیاردی یکی از منصوبان و نزدیکان محمود احمدی نژاد در بنیاد شهید پرده برداشته است. پیش از این، هنگام تصویب طرح تحقیق و تفحص از" بنیاد شهید و امور ایثارگران" در مجلس شورای اسلامی امیر خجسته، طراح تحقیق و تفحص از" حیف و میل بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان از دارایی های بانک دی در صرافی ها" خبر داده بود.

امیر خجسته همان زمان اعلام کرد: « این رقم از طرف صرافی هایی خاص به خارج از کشور انتقال داده شده که در این رابطه تعدادی از افراد دستگیر شده اند و عده ای دیگر به خارج از کشور فرار کرده اند. » بانک دی در سال ۸۹ و با سهام" بنیاد شهید" ایجاد شد.

پس از برملاشدن ماجرای اختلاس ۱۷۰ میلیارد تومانی بنیاد شهید برخی از مسئولان این بنیاد مدعی شدند این پول از کشور خارج نشده و با درایت آنان متهمان ممنوع الخروج شده اند. در حالی که جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مجلس می گوید: در جریان این تحقیق و تفحص یک پرونده جابه جایی مالی ۱۷۰ میلیارد تومانی کشف شده است که برخلاف ادعاهای موجود این پول قابل بازگشت نیست چرا که از کشور خارج شده است.

فقط ۱۶میلیارد بازگشت!


اما" تاراج" روزهای آخر در ساختمان پاستور از همه این موارد بیشتر با توجه رسانه ها مواجه شده و نقش اکبر ترکان در این زمینه برجسته شده است.

او در یک برنامه تلویزیونی از کلمه" تاراج" برای توصیف اتفاقات اخیر استفاده کرد و خواستار برخورد قضایی شد.

برجسته شدن ماجرای برداشت ۱۶ میلیارد تومانی در روز اخر دولت احمدی نژاد آنچنان با واکنش همراه بود که دانشگاه ایرانیان، دانشگاهی که احمدی نژاد این پول را با هدف راه اندازی آن از حساب دولت برداشته، پس از اطلاع از اقدام دادستانی در بلوکه کردن پول، اعلام کرد که پول را بر می گرداند.

دانشگاه ایرانیان با انتشار بیانیه ای اعلام کرده است: " در عین استحقاق قانونی کامل دانشگاه برای استفاده از کمک مورد اشاره، به منظور پاسداشت از جایگاه والای تلاش مقدس علمی و جلوگیری از ایجاد کمترین شائبه و هر گونه بهانه جویی کمک مذکور به حساب نهاد ریاست جمهوری بازگردانده شده است" . پس از این بیانیه حمید بقایی معاون احمدی نژاد هم در نامه ای از ترکان خواسته است که درباره به کار بردن لفظ" تاراج" عذرخواهی کند.

حمید بقایی در نامه اش نوشته است: " آقای ترکان! در مصاحبه ای با شبکه ۵ سیما اعلام کرده اید که ساختمان منطقه آزاد قشم برای دانشگاه ایرانیان واگذار شده است؛ از آنجا که این ادعا کذب محض و دروغ است، ضروری است سریعا ضمن پس گرفتن ادعاهای خود نسبت به عذرخواهی رسمی اقدام کنید. جنابعالی در این مصاحبه الفاظی از قبیل « ارث پدر» و « تاراج» به کار برده اید؛ با توجه به اینکه این الفاظ در نوع خود الفاظی سخیف و نوعی اتهام محسوب می شود، به کارگیری آنها در یک برنامه زنده تلویزیونی آنهم از سوی مشاور عالی رئیس جمهور غیرقابل توجیه است. چیزی قبل از مسئولیت شما از مناطق آزاد به تاراج نرفته است" .

براساس نامه ترکان، دولت احمدی نژاد « حق بهره برداری از یک باب ساختمان منطقه آزاد قشم واقع در خیابان گاندی تهران به مساحت زیربنای ۶۷۵ مترمربع» را به نهاد ریاست جمهوری واگذار می کند و سپس این ساختمان را همراه با « دو پلاک از ساختمان های منطقه آزاد چابهار واقع در خیابان ستاری هریک به مساحت ۹۶۳ مترمربع و به مدت ۱۰سال به « خانه ایرانیان خارج از کشور» واگذار می کند» . به گفته ترکان، این نقل وانتقال ها توسط مشاور بقایی صورت گرفته و « تصمیمات فوق در فرصت جابه جایی دولت و استقرار دولت جدید و با اطلاع از انتقال بار این تصمیمات به دولت جدید صادر شده است» . وی همچنین خبر داده که دولت محمود احمدی نژاد در روزهای آخر کار خود « تعداد زیادی خودرو به موسسه خانه ایرانیان واگذار کرده است» .

در نامه ترکان آمده است: « دولت محمود احمدی نژاد در روزهای آخر کار خود علاوه بر واریز کردن ۱۶ میلیارد تومان از حساب نهاد ریاست جمهوری به حساب « دانشگاه ایرانیان» ، چندین ساختمان مناطق آزاد قشم و چابهار در تهران و همچنین « تعداد زیادی خودرو» را به موسسه « خانه ایرانیان» واگذار کرده است. دانشگاه ایرانیان قرار است زیر نظر این موسسه کار خود را آغاز کند. »

همچنین مشاور رییس جمهوری در گفت وگو با « مهر» با اشاره به تکذیب این موضوع از سوی حمید بقایی، گفته است که « آنچه تکذیب شده همه در قالب تاریخ تصویب، شماره مصوبه اجاره ساختمان های قشم و چابهار به موسسه خانه ایرانیان در خارج از کشور و شیوه قیمت گذاری آن، کاملا موجود است» .

 

مگان های ۱۵میلیون تومانی یا ۶۰میلیون تومانی!


از سوی دیگر، « مصطفی افضلی فرد» در جلسه علنی مجلس در اخطاری طبق اصل ۱۹ قانون اساسی می گوید: « در جریان برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد ۱۰۰ خودرو مگان با قیمت ۸۰ میلیون خریداری شده، اما بعد از اجلاس با قیمت ۱۵ میلیون به بعضی نورچشمی ها فروخته شده است و این خلاف قانون اساسی و قانون خدمات کشوری است. البته « محمدحسن ابوترابی فرد» این اخطار را مربوط به دستور جلسه ندانست و تاکید کرد: « درباره این که خودروهایی به این قیمت خریداری یا فروخته شده مستند نیست، ما از شما می خواهیم که در سخنانتان این موارد را رعایت کنید. » اگرچه این اولین باری نیست که چنین اخباری منتشر می شود اما ابوترابی فرد می خواهد همه چیز مانند ۱۶ میلیارد یا اظهارات اکبر ترکان با سند باشد؛ ۱۶ میلیاردی که حال به خزانه باز گشته اما عوض حیدر پور می گوید: « مبالغ خیلی بیشتر از آنی است که این روزها خبری می شود. »

این ادعا واکنش پارس خودرو را به دنبال داشت. روابط عمومی شرکت پارس خودرو در واکنش به اخطار قانون اساسی، افضلی فر، نماینده مجلس در جلسه صحن مجلس مبنی بر فروش مگان های ۸۰ میلیونی استفاده شده در جریان اجلاس عدم تعهد به قیمت ۱۵ میلیون اعلام کرد: واگذاری تمامی خودروهای استفاده شده در اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد از طریق مزایده عمومی در دو مرحله به فروش رسیده و براساس روش قانونی مزایده و مبتنی بر قیمت پایه کارشناسی رسمی دادگستری با قیمت ۵۲ میلیون تومان واگذار شده که تمامی مدارک و مستندات آن در شرکت موجود است. در زمان برگزاری مزایده، قیمت کارخانه ای خودرو مگان صفر کیلومتر ۴۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است که تمام خودروهای مگان واگذار شده به دلیل بالاتر بودن قیمت بازار آن، بالاتر از قیمت کارخانه مورد کارشناسی قرار گرفته اند. همچنین در برگزاری مزایده، اصل رقابت کاملا مشهود بوده و نمایندگان دستگاه های نظارتی نیز از فرآیند آن مطلع بوده و بعضا در جلسات مربوطه نیز حضور داشته اند و تمام مقرارت و تشریفات مرتبط با موضوع در حد اعلای آن رعایت شده است و حتی در زمان برگزاری مزایده، برای جلوگیری از هرگونه شائبه احتمالی، در بخشنامه ای حضور کارکنان پارس خودرو و خانواده های آنان منع شده بود.