به گزارش پارس، این دسته از مشاوران املاک به « دنیای اقتصاد» اظهار کردند: مالکانی که در شرایط فعلی به بانک بدهکار نیستند و از طرف دیگر در پروژه ساختمانی دیگری فعالیت نمی کنند، نیاز مالی ندارند با این حساب آنها واحدهای خود را همچنان با قیمت دلخواه به مشتریان عرضه می کنند؛ اما از سوی دیگر، فروشنده هایی که به هر دلیل دچار نیاز مالی هستند راضی به فروش واحدهای شان کمتر از نرخ دلخواه شان می شوند.
یکی از فعالان بازار مسکن در جنوب تهران معتقد است اگرچه ارزانی (کاهش ۹ درصدی) شامل همه واحدها در بازار مسکن نشده است؛ اما حداقل سیر قیمت به ثبات رسیده است.


وی دراین باره تاکید کرد: پارسال از ابتدا تا انتهای سال قیمت واحدهای مسکونی یک سیر صعودی را سپری کرد در حالی که امسال شاهد چنین روند قیمتی در بازار مسکن نبوده ایم؛ زیرا امسال از ابتدا تا قبل از ماه رمضان بازار با رشد نسبی برخوردار بود، اما با شروع ماه رمضان تا به امروز قیمت ها به حالت ثبات درآمده و حتی عده ای از فروشنده ها از سر اجبار واحدهای خود را نسبت به قبل با قیمت ارزنده تری به بازار عرضه کرده اند.


برای مثال، یک واحد نوساز که ابتدای سال متری ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ارزش گذاری شده بود اکنون به دلیل عدم متقاضی به متری ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان کاهش یافته است و خریداران حین مشاهده این فایل از مشاور املاک درخواست دارند که از مالک پرس و جو کند که آیا تخفیف بیشتری در ازای خرید واحد مذکور مقدور است یا نه؟
وی معتقد است تنها دلیلی که می تواند کاهش قیمت را در بازار مسکن ادامه دهد رکود است؛ زیرا عامل دیگری برای ارزانی در شرایط کنونی پیش بینی نمی شود.


صالحی تصریح کرد: اما موارد زیادی همچون افزایش قیمت دلار، سوخت و حتی مواد غذایی می تواند تاثیر بر افزایش قیمت مسکن داشته باشد؛ چراکه معمولا نوسان قیمت در این سه مورد به سرعت بازار مسکن را تحت تاثیر قرار می دهد.


قیمت های پیشنهادی ستون نبض بازار در هر محله ممکن است به ضعیف ترین یا با کیفیت ترین واحد مسکونی مربوط باشد، البته درجه کیفیت محله هم بر این امر تاثیر بسزایی دارد.